Esiteks vabandust, et lasin teil nii pikalt oodata, teiseks ma ületan selle jutu peatükkide pikkuserekordeid. Järgnev jutt on pikk umbes 7 ja pool lehekülge (st. eelmine rekordiomanik, aga ainult käsikirjas paberil) ja sellele järgnev (st. viies) on pikk umbes 12 lehekülge(paberil). Mõtlesin, et teen lühemalt, aga vaat, kus lops! Venis hoopis pikemaks! xD Aga Takuyal on minust ikkagi suurem peatükirekord xD.
4.Valu
"Niisiis," lausus hõbejuukseline 30-ndates mees, Julius Dawson Phoenix - PHOENIX'i projekti looja, "ma kutsusin teid, mu vennad ja õed siia selleks, et rääkida teile viimasel ajal aset leidnud sündmustest."
Julius astus kõnepuldi taha.
Saali kogunenute hulgas olid nii lihttöölised nagu Mace kui ka kolmteist Fööniksit, kuna Feriniriga ei õnnestunud ühendust saada.
"Maailma kohale on laskumas tumedad varjud," jätkas Julius. "Meie maailma sattunud järjekordne illegaal ei ole tavaline. Tema nimi on Aron Skadi. Too mees valdab musti kunste, ning on vampiiride põrandaaluses maailmas tähtis nina. Kõigi poolt põlatud ja vihatud ning erakordselt kurikuulus. Nüüd aga on ta taas vangist jooksus, ning tema plaanid on meile ohtlikumad, kui kunagi varem. Tema plaaniks, meie spioonide teadete kohaselt, on vallutada New York, ning lasta seejärel oma tumedatel kombitsatel üle kogu maailma sirutuda. Kombitsatega Kuningas, nagu teda kutsutakse on seega tagasi. Sõbrad...me ei saa teda kahjuks enne peatada, kui meil puuduvad Yulia ettekuulutuse viis väljavalitut.
Fööniksid, mu vennad, teie järgmiseks ülesandeks saab olema nad leida ja siia toimetada enne, kui Aron neile jälile saab."
Ta köhatas.
"Ülejäänutel on päev vaba, välja arvatud väravainstruktorid ja insenerid, kes väravate avamise ja sulgemise juures töötavad. Kasutage seda vähest vaba aega targasti."
Julius lõpetas kõne, ning lahkus puldist. Aegamisi voolasid ruumist välja ka töötajad ja Fööniksid. Kõik, peale Yulia. Mustajuukseline inimnaisest Fööniks järgnes Juliusele tema eluruumidesse.
"Vabandust, kui teid segan, aga mul oli täna üks väga tähtis nägemus. Arvan, et tahaksite seda kuulda."
"Räägi," vastas Julius, kes istus luksuslikul harajuku stiilis diivanil, ning pani parasjagu teekotikest tassi, vaadates samas välja olematust aknast.
Yulia hakkas rääkima: " See oli üks viiest. Mustade, ronga sulgi meenutava läikega ja sõnakuulmatute pisut järkus juustega. Esimesena hakkavad silma tema rohelised kassilikud läätsed. Tüdruk. Keskmist kasvu. Nägu oli pisut ähmane, ent silmi ja monroe neeti paremal ülahuule kohal võis aimata. Umbes kuue- seitsmeteistkümneaastane."
Juliuse näoilme oli kirjelduse lõpuks muutunud pisut kaameks, ning ta pidi teetassi peaaegu käest pillama. "Palun lõpetage kirjeldamine, Yulia," lausus ta, hääles aimatav väike uskumatusenoot.
Kas see võib tõesti tema olla? mõtles ta.
"Ma mõtlen, mis temaga juhtus?" küsis Julius.
"Ta...sattus mingi võõra kätte. Ja ma nägin Starbucks'i kohvikut. Ta on ohus!"
"Oota...milline Starbucks?" küsis Julius. "Yulia, mul on vaja, et sa meenutaksid tänavanime."
Yuliale meenus see vähese vaevaga, ning teadmata põhjusel sosistas ta selle Juliusele kõrva.
"Hästi," lausus Julius. "Ma tahan, et Elric ja Reno tüdruku sealt ära tooksid. Kähku."
"Hästi," sõnas Yulia, asudes ruumist lahkuma, et käsku täita.
"Ja...aitäh, Yulia," lausus Julius enne, kui neiu ukse kinni lajatas.
~_.~_.~_.~
Rae tellis kõigest ühe latte, vabandades Rejika ees ületundide tekitamise eest, mida tüdruk tema pärast pidi tegema.
Saanud kätte oma joogi, jõi ta vaid veidi, ning seejärel lahkus tualettruumi. Rejika aimas midagi, ning järgnes talle.
Rae seisis peegli ees, ning lausus pead pööramata: "Rejika. Ma pean sinu abi paluma."
Punapäine jaapanlanna astus ligemale, kuni oli tema kõrval peegli ees.
Rae rääkis edasi: "Meil pole palju aega, ent ma võin oma plaani seletada, kuigi ma pole parim plaanitegija. Loodan väga, et mõistad olukorra tõsidust ."
Rejika noogutas. "Lase edasi."
"Ma arvan, et ka sina tunnetad ohtu, mis temast voogab. Igatahes, ta kuulub rühmitusse, mille kavatsusi ma ei tea. Minu ainus plaan on selline: kutsu takso. Siis mine ja tõmba tema tähelepanu oma jutuga. Mina, noh, lähen vist siit aknast välja. See on parim, millega lagedale tulla oskan."
Nii nad tõepoolest tegidki, ent plaan kukkus läbi, kuna Rae ei saanud akent avada, ning uksest hiilides tõmbas ta Feriniri tähelepanu.
Hullem, kui vihma käest räästa alla sattumine, mõtles Rae, kui Ferinir ta tagasi laua äärde vedas. Feriniril olid temaga omad plaanid: tume isand Aron Skadi tahtis, et viis valitut jääksid vähemalt ühest liikmest ilma, sest kui viis ei saa kokku, jääb ka tema hävitamine ära.
Ferinir oli kunagi olnud tema nuhk, ning oli isegi õnnelik, et ta sai selleks taas.
Sel ööl oli Aron temaga ühendust võtnud, ning temaga Palgamõrtsukapõrguks nimetatavas rajoonis kohtunud. Jah. Ta plaanis uut ülestõusu, ning Ferinir mängis selles tähtsat rolli tema parema käena.
Tema ülesandeks oli heaga vähemalt üks valituist Aroni poolele meelitada. Kuid häda oli selles, et Rae paistis tema tumedat isiksust tunnetavat ükspuha, kui palju tema suud vett jooksma panev välimus seda ka ei varjanud. See tüdrukut ei eksitanud.
Nuhtlus, mõtles Ferinir, sundides näole ohutu ilme.
Rejika- too ettekandja paistis üha rohkem vampiiri kartvat. Rae hammustas huulde. Teda ajas olukord segadusse.
"Kiiret pole kuhugi," lausus Ferinir malbelt. "Saada oma sõbratar minema, see jutt, mis ma sulle kohe räägin on vaid sinu kõrvadele."
"Kui räägid, räägi meile mõlemale," lausus Rae. Tema hääles oli midagi, mis sundis käsku täitma. "Mis on mõeldud minu kõrvadele, on mõeldud ka mu sõbranna kõrvadele."
Rae lootis, et Rejika kaasa mängib - nad polnud just kõige lähedasemad, ent hetkel luges osav teesklus tõest rohkem.
Ent hädasid oli üksjagu: Rejika oli oma pere kõige kehvem valetaja. Isegi tema õde Skylla Takada oli parem valetaja kui punapäine Rejika Asahi. Lisaks oli tüdruku kehakeel reetlik.
Rejika müksas Raed, mõeldes:
Ma ei OSKA teeselda! Rae luges seda tema pilgust.
Just siis kostis vali K L I R I N . Siis oli kuulda mürinat, mida tekitasid kaks majja sissesõitnud Harley Davidsoni kesk klaasipuru.
Elric ja Reno armastasid ilmuda pauguga.
Kolmesaja aastane brünett vampiir Reno ja blond Elric, kes nägi välja, nagu oleks alles keskkooliteismeline, olid pehmelt öeldes hingesugulased, ning neil oli lisaks sellele ka kuus Parima Meeskonnatöö auhinda hinge taga. Fööniksid tavatsesid nimelt igal aastal mingeid traditsioonilisi võistlusi ja auhinnagalasid korraldada, et oma rutiini lõhkuda.
Reno kandis oma pikki tumepruune juukseid patsis samas kui Elricu heleblondid juuksed langesid kaunilt õlgadele ning olid pisut järkus. Silmavärv oli mõlemal aga ühtlane tumepruun ning neis silmis helkis mõlemil särtsakas ja lustakas kavalusesäde. Tembutajad, ent hea meeskond.
Rejika kiljatas, ning pillas kandiku maha, ning Rae tõusis istmelt, astudes paar sammu tagasi. Ferinir oli ka püsti tõusnud, valmis end kaitsma.
Kaks kiivrit lendasid peast, ning nahkmantlites noorukivälimusega mehed jätsid oma "ratsud" sinnapaika, pöörates tähelepanu hoopis tüdrukute kõrval seisvale Ferinirile, kelle nägu oli vihast moondunud.
"Release the girls, baby!" lausus Reno. Tema sõnas "baby" kõlas õige pisut nöökiv toon, kuid ülejäänud lause helises vampiiriliku graatsiaga.
Rae märkas neil kahel samu initsiaale, mida ta Feriniril oli täheldanud, ning teda tabas veel suurem segadus.
Eredalt kumav lilla pross ja hõberõngas, mõtles Rae.
Rejika paistis olevat minestuse äärel. "R-Rae!" kiljatas ta. "Miks sa piparmündiroheline ja ere oled?"
Rejika ei saanud aru, mida ta näeb. Inimesi ja vereimejaid näis ümbritsevat erinevat värvi valgus. Neid kaht sissetunginud meest paistis ümbritsevat ühesugune ere valge halo, Feriniril aga tuhm khakiroheline. See tekitas Rejikas vastikust.
Kõik need paistsid erinevalt ja erineva kiirusega tukslevat või muul viisil liigutavat. Rae oma jättis mulje, nagu oleks ta vee all. Rae aura oli neist kõige eredam, piparmündiroheline, ning pimestas Rejikat. See oli nii ere, nagu oleks päike tõusma hakanud.
Rejika kukkus minestunult põrandale.
"Rejika!" karjatas Rae, ning sööstis minestanud ettekandja juurde.
Reno näol peegeldus imestus. "Ferinir! Vend!"
Vend? käis Rael peast läbi.
Elric sisises läbi hammaste: "Reetur!" Ferinir urises. Ta oli paljastatud.
"Ma ju ülesin! Teda ei saa usaldada! Endine reetur...ja Zack usaldas sind!" Need sõnad öelnud, astus Reno oma hingevenna Elricu kõrvale, pruunides silmades välkumas tavalise lõbususe asemel vihaleek, ent nägu rahulik nagu surnul. "Vennad" mõtlesid mõlemad üht ja sama.
"Ma ei suuda uskuda, kui haletsusväärne sa oled," lausus Elric, kes kõigepealt suu lahti sai.
"Mul on sinust kahju, vend," lisas Reno.
"Endine vend," märkis Elric.
Vaikus, misjärel Fööniksid ründasid korraga mõlemalt poolt. Reno üsna lühike mõõk lendas ringikujuliselt läbi õhu, raiudes maha Feriniri parema käe tükkis ühega tema kahest mõõgast. Feriniri üllatas vendade kiirus, ning ta isegi ei näinud neid liikumas.
Lõbusus näis Renosse naasnud olevat. Naervad vennad, nagu neid nimetati, olid vaatamata oma avatud ja lõbusale iseloomule ohtlikud vastased - surmavalt kiired, ühed kiireimad Fööniksitest üldse, ning osavad relvakäsitsejad.
Nende ellujäämine oli alati garanteeritud, ning Julius pidas neid väga väärtuslikeks. Pealegi mõtlesid nad alati üht ja sedasama nagu oleksid nad hingelises ühenduses, olles samas ometi pärit erinevaist maailmadest.
Nende kahe jaoks ei eksisteerinud maailmas patu - nimelist asja. Nad tegid kõike, mida tahtsid, mispärast pidi sageli mõni nende kolleeg nendega pahandama nende kahe väikese "nalja" peale.
"Vennad" olid head valetajad ja teesklesid süütukesi, kui keegi neid kahtlustas. Aga raevukad võitlejad olid nad sellegipoolest. Ja kõlakad, et nende vahel olevat rohkem kui lähedane sõprus vastasid samuti tõele, kuigi "vennad" seda ise ei tunnistanud.
Õhku täitis vampiirikarje.
Ferinir võitles oma ainsa järelejäänud käega veelgi raevukamalt, ent kahe vastu ta ei saanud. Ta näis tundvat, et tema lõpp on ligidal, ning joonistas õhku pentagrammi, misjärel osutas Raele, lootes, et suudab ta tappa. Valearvestus. Tüdruk sellest küll ei surnud, ent jäi teadvusetult põrandale lebama.
Klienditeenindaja oli tõenäoliselt tagaukse kaudu pagenud, sest seal teda enam ei olnud.
Elric kasutas Feriniri hetkelist tähelepanukaotust, ning andis surmahoobi, lüües tema pea keskelt kaheks. Sel hetkel muutus vereimeja tuhahunnikuks, jätmata ainsatki jälge peale oma hõbesõrmuse ja prossi, mis oli täiesti tuhm.
"Veider," lausus Elric. "Tavaliselt jääb surnukeha alles."
"Jep," nõustus Reno, hiivates teadvusetut Raed üle oma parema õla. " Tüdruk on elus, aga ärkab tõenäoliselt alles hommikul. Peavaluga."
"Me peaksime tema ka kaasa võtma, ta vajab abi..." lausus Elric, kummardudes punapäise jaapanlanna keha kohale.
"Võta siis," sõnas Reno. "Kui ka tema on üks viiest, saame ehk rohkem kiita. Kui ei, võib ta mälu ju alati kustutada. Ja...noh, tal on väge. Ma tunnen seda."
Elric hiivas kõheldes punapea üle õla, ning mingil viisil pääsesid nad minekule.
~_.~_.~_.~
Brandon ärkas järgmisel hommikul kohutava iiveldusega ja peavaluga. Ta tuikus pikema jututa vannituppa, ning kummardus üle klosetipoti ääre. Ta hingeldas pisut, ning siis lõpuks oksendas uuesti, uuesti ja uuesti.
Ta oli alkoholiga üle pingutanud.
Brandon oli küll lubanud endale, et joob vaid pool pudelit, ent poole peal ei suutnud ta enam peatuda, ning jõigi pudeli tilgatumaks. See ei jäänud tema viimaseks pudeliks, muide.
Brandon loputas suud. Kohutav.
Tõepoolest kohutav, mõtles ta, tundes samas kurgus sapi maitset, mis sealt ei kadunudki. Kui ta oli kindel, et oksehooge enam ei tule, haaras ta oma nahkmantli, asudes lahkuma, ent nägi hõbesõrmust, mis kukkus tema sõrmest põrandale. Sõrmus oli hakanud punaselt kumama. Brandon püüdis seda üles korjata, ent see põletas. Miski temas oli selle aktiveerinud.
Brandon vaata hõberõngast nõutult, haaras siis riidest salvräti ja mähkis sõrmuse selle sisse vandudes samal ajal, kuna sai kõrvetada, toppis selle taskusse, ning seadis sammud kiireimas korras kodu poole.
Ent seal tema üllatused ei lõppenud. Rey oli vahepeal avastanud, et tal sõrmust enam ei ole, ning häda oli selles, et välisest äravahetamiseni sarnasusest hoolimata oli igaüks neist unikaalne ja asendamatu justkui oleks igal hõberõngal oma iseloom. See andis sõrmustele hindamatu väärtuse, ent keegi peale PHOENIX'i ei teadnud sellest õnneks.
See, mis Brandonit kõrvetas, oli Rey sõrmuse iseloom, mis kattus naise enda omaga, ning oli mässama hakanud, tundes ära vale peremehe. Rey otsis oma sõrmust tunde järgi. Ta tundis selle joovastavaid energialaineid teda aina rohkem enda haardesse võtmas, kui ta sellele lähenes.
Brandoni taskus lebav hõbesõrmus näis rahutu. Selle temperatuur liikus leige ja põletava kuuma vahel, ning sõrmus näis vilkuvat.
Seejärel hüppas keegi Brandonile selga nii, et too kõhuli lendas.
"Aiaa! Fakk sa teed haiget!" karjus noormees.
Rey oli vahel tõepoolest kassi moodi. Surematu kohta lausa liigagi. Ka tema pupillid muutusid aeg- ajalt kitsaiks piludeks nagu need olid tol hetkel, kui ta Brandonile selga kargas.
Rey rabas urisedes tema taskust hõbesõrmuse, mis näis otsekohe maha rahunevat, ning pani selle sõrme. Ta hakkas juba minema jalutama, kui tundis kätt oma õlal. "Miks te seda tegite?" küsis Brandon. "Kui see teie oma on, miks te peate niimoodi...peale kargama?"
Brandoni pilk tardus punapäise naise silmadel. Need olid küll sinised, ent kassilike pupillidega.
"Jah? Mida? See on minu oma, ent see ajab mu hulluks, kui ta kellegi teise käes on," urises punapea. "Sina, noormees unusta see lihtsalt ära."
Brandon ei jätnud. Tal oli juba tekkinud uudishimu tolle kassiliku naisterahva suhtes.
"Mu nimi on Brandon, mitte noormees ja ma tahaks teada, mida teeb teiesugune
vampiir keset päikeselist hommikut," lausus ta.
"Jäta oma fantaasiad, pisipõnn ja kao mu silmist," lausus Rey, kuid jäi siis ühtäkki seisma. "Kuidas sa tead, kes ma olen?" küsis ta.
Brandon neelatas. Sellest polnud ta isegi aru saanud ja oli hämmastunud, et
tema suust midagi sellist tulla võib.
"Ma ei tea. Sinu...liikumisest või lõhnast justkui...või näost..."
Rey silmad muutusid äkki kalgiks ja tõsiseks, ent tema pilk oli eelmisest pehmem. "Tule kaasa," lausus ta. "Sa võid olla üks viisikust. Ma tunnetan su väge. Ja mis minusse puutub..." Rey ulatas Brandonile musta mootorratturikiivri."Mina olen Rejika. Aga nimeta mind Rey'ks."
Rejika istus Harley'le, mis teda sealsamas ümber nurga oli oodanud. Teise kiivri oli ta nagu muuseas eikusagilt välja tõmmanud.
Brandon pani lihtsalt kiivri pähe, kinnitas selle lõuaaluse kinnituse, ning hoidis Rey'st kõvasti kinni. Tema peavalu oli äkki kadunud, ning ta tundis end taas iseendana.