Tänud
2.Idioot„Hommik! Hommik-hommik-hommik!“ karjus mitu häält mu toas ja ma tõmbasin teki üle pea.
„Ärka üles, hommik on käes,“ ütles Jonas.
„Aeg suuri tegusid teha!“ hüüdis Ben.
„Ah, jätke mind rahule, ma tahan magada!“ nähvasin neile käriseva häälega ning keerasin teki all külge.
„Äkki tõmbaks talt teki pealt ära?“ küsis Jack.
„Segi oled? Ta võib seal alasti olla!“ kõlas Harry hääl.
„Hmmm..“ Jacki hääl oli innukas ja ma tõusin välkkiirelt istuli.
„Okei, ma olen üleval! Kaduge nüüd mu toast ära, ma tahan riideid vahetada,“
Tulin voodist välja ning ajasin poisid toast välja, seejärel otsisin endale pid¾aama asemel selga tumedad teksad ja roosa topi.
Kuna mul oli eilse õhtu praest ikka veel kõht täis, läksin õue ning nägin peenral Ainot maasikaid rohimas.
„Hommik!“ naeratasin talle ning Aino viipas vastuseks. „Kas ma võin sind aidata?“
„Muidugi võid, kulla laps. Kas sa süüa said? Ma tegin pannkooke.“
„Ei saanud, aga ma pärast võtan,“ kinnitasin talle ning ütlesin:
„Ma lähen rohin herneid siis,“
Vanaema noogutas ning ma sammusin temast veidike eemale, sinna kus kasvasid herned.
Päike lõõmas ja lisaks linnulaulule oli kosta ka muruniiduki häält – vanaisa niitis maja ees muru. Kui ma ühe peenrareaga tehtud sain, pühkisin otsa eest higi ning tundsin oma õlgu kipitamas. Keerasin oma pead ja nägin, kuidas mu nahk tulitas.
„Kurat...“ pomisesin ma ning läksin peenralt minema. Esmalt pesin oma käed mullast puhtaks ning siis läksin vannituppa põletusgeeli otsima.
Kui ma seda ei leidnud, otsustasin korraks Jonase tuppa kiigata.
„Hei, kuule kas sa tead, kus siin põletusgeel on?“ küsisin talt.
„Miks? Mis juhtus?“
„Ah, ei midagi, päike,“ ütlesin ning näitasin talle oma õlgu.
„Ai...“ pomises ta ning läks oma riiuli juurde.
„Mul siin kusagil peaks olema...“ pomises ta. „Vanaema just andis mulle..hmm, jah, siin see ongi,“ ütles ta ning ulatas mulle jäägeeli.
„Aitäh,“ tänasin teda ning silmitsesin pudelit.
„Mis on?“ küsis Jonas.
Kahtlesin hetkeks, kuid siis kehitasin õlgu ja läksin vannituppa peegli ette ja määrisin enda selja kokku. See tegi olemise paremaks, sest ausalt öeldes kipitas mu selg üsna kõvasti.
Kui ma jäägeeli Jonasele tagasi viisin, läksin alla kööki ja otsustasin veidi vanaema tehtud pannkooke süüa.
Ma ei tea miks, aga vanaema toidud on alati nii suurepärase maitsega. Linda ise ütleb, et ta teeb toitu hingega, aga mingi salajane retsept tal nende pannkookidega siiski on.
Kuhjasin ülepannikoogile ohtralt maasikamoosi peale, keerasin koogi rulli ja asusin sööma.
Lõpuks, kui mu kõhtu enam grammigi ei mahtunud, panin ülejäänud pannkoogid külmkappi ning otsustasin veidike maja koristada.
Ma siiski tulin siia terveks suveks ja ma tahan neid aidata – Jonas seda ju ei tee.
Umbes tunni aja pärast oli maja enam-vähem puhas ja ma läksin enda tuppa arvutisse.
Siis avastasin ma, et siin pole wifit.
Loogiline ju.
Aga miks ma sellele varem ei mõelnud?
Torisedes sulgesin oma arvuti ja võtsin kummutilt oma telefoni. Valisin ema numbri ning jäin ootama.
„Hallo?“
„Tsau, emps. Kuule, millal sa muidu siia tuled?“
„Me isaga mõtlesime ülehomme läbi astuda,“
„Oh, väga hea. Kas sa saad palun mulle netipulga tuua?“
„Megan, sul ei ole vaja tervet suve netis veeta...“ alustas ema, aga ma segasin vahele:
„Kuule, asi pole nii, nagu veedaks ma 24/7 arvutis, aga ma tahaks vahepeal kolme kuu jooksul oma sõpradega ühendust ka võtta ju,“
„Okei, ma toon siis,“ ütles ema peale mõningat kaalumist, „aga nüüd pean ma minema, töö ootab.“
Panin oma telefoni ära täpselt siis, kui Jonase nägu mu uksele ilmus.
„Kuule, ujuma tahad tulla?“ küsis ta.
„Ee... kas vesi veidi külm ei ole?“
„Miks peaks? Väike järv ja soojad ilmad. Tuled?“
„Okei, andke mulle kümme minutit,“ ütlesin ma ning Jonas pani ukse kinni.
Kõigepealt otsisin ma välja ühed bikiinid – punased valgete lilledega. Seejärel panin oma juuksed tugevasse hobusesabasse ning bikiinide peale ühe rohelise suvekleidi. Tegelikult sain ma valmis kõvasti enne kümmet minutit – umbes viie minuti pärast jõudsin ma maja ette, rannakott käes.
„Minekusse?“ küsis Ben.
„Jamh,“
Me asusime teele. Poisid rääkisid mingitest suvalistest asjadest, samal ajal, kui mina vaikselt tahaplaanile hoidsin.
Õige pea hakkas puude vahelt paistma tükike järvest. Vesi sillerdas õrnalt tuule tekitatud võngetes ja see lihtsalt kutsus ujuma. Järve ääres ei olnud peale meie ühtegi hingelist.
Poisid jooksid otsejoones vette, mina aga laotasin maha rannalina ning hakkasin oma käsi ja õlgu päikesekreemiga kokku määrima.
„Vajad abi?“ küsis Harry veest välja tulles.
„Eem... tegelikult võiks jah,“ ütlesin ma kergelt punastades ja Harryle päikesekreemi pudelit ulatades.
Harry määris mu selja kokku, üritades samal ajal teemat arendada:
„Sa ujuma ei tule?“
„Võib-olla pärast,“ vastasin ma. Harry kuivatas end rätikuga ära ja hakkas ka endale päikesekreemi peale määrima.
„Tohib ikka?“
„Miks ei peaks,“ naeratasin ma ning pärast lühikest pausi pakkusin välja:
„Ma.. võin.. sind ka aidata,“
Harry selga määrides vaatasin järve keskele ja nägin poisse sealt vettehüppeid tegemas. Nimelt viis kaldalt järve keskele puust sild, millelt sai ka vettehüppeid teha.
„Okei, valmis.“ ütlesin Harryle, kes sasis hetkel oma tumepruune juukseid.
„AI, sa pritsid mind!“ ütlesin muiates ning läksin sillale, kus Jonas parasjagu pommi hüppas.
„Oled sa kindel, et see on turvaline?“ küsisin talt.
„Jap, sügavus üle kahe meetri,“ kinnitas ta ja hüppas, tehes mu kleidile tumedamaid plekke, kui vesi seda tabas. Krimpsutasin nägu ja istusin sillale, kastes jalad vette. Vesi oli üsna jahe, aga seal andis ujuda küll.
Silmanurgast nägin, kuidas Harry lähemale tuli ja minu kõrvale istet võttis.
„Noh, Harry, tule lähme ujuma,“ hüüdis Jack talle. Harry kehitas õlgu ja libistas end ettevaatlikult vette. Samal ajal tulid sillale Jack ja Ben.
„Megan, sa ei taha ujuda?“ küsis Ben.
„Ei, ta ei saa, tal on päevad,“
Ohkasin ja vangutasin pead. Jack on idioot.
Tõusin aeglaselt püsti ja ütlesin:
„Ma hakkan vist kodu poole minema,“ hakkasin rahulikult kalda poole kõndima, kui kuulsin, kuidas Jack mulle järele jooksis.
„Ilma, et sa ujuda saaksid? Ma ei arva nii,“
Järgmisel hetkel olin ma vees. Ma ei osanud ette oodata, et poiss mu vette lükkab, seega polnud mul õhuvarusi ja ma tõukasin end puristades veepinnale. Kuigi mu seljal oli niimoodi hea, olin ma Jacki peale ääretult vihane.
„Idioot,“ sülgasin selle sõna välja ja proovisin end kaldale vinnata. Jonas ja Harry olid kuskil taga pool ja neil polnud ilmselt aimugi, mis äsja juhtunud oli.
Kui ma ükskord sillale jõudsin, olid Jack ja Ben endal kõhu kõveraks naernud. Nüüdseks üleni tumeroheline kleit kleepus vastikult mu keha külge ja ma tundsin endas viha kasvavat.
Kõndisin Jacki poole, kelle suu avanes tõenäoliselt uueks solvanguks, kuid ta ei jõudnud midagi välja öelda, sest ma tõukasin teda kõigest jõust vette.
Kukkumise ajal haaras poiss mu kätest kinni ja tahtmatult kukkusin mina temaga kaasa.
Vähemalt seekord jõudsin ma kopsud õhku täis tõmmata ja vee all Jacki sügavamale vette lükata. Poisi naeru oli isegi vee all kuulda ja lõpuks oli ikkagi tema see, kes esimesena pinnale jõudis.
„Megan, on sinuga kõik korras?“ küsis Harry, kui ma õhku ahmisin ja Ben vilistas.
„Jah...“ Jonase abiga vinnasin end sillale ning kõndisin aeglaselt kaldale.