2. osaTunnen põlves tugevat valu ning olen kindel, et sinna tuleb peagi sinikas. Tõusen püsti ja vannun endamisi veelkord. Olen peaaegu üleni märg.
"Emps... Ma pean riided ära vahetama," sõnan uksest väljuvale Karmenile.
Ta vaatab mind murelikult. "Ole ettevaatlikum, Av."
Noogutan ja lähen kõndides tagasi tuppa. Ma pean vahetama ära jaki ning püksid, sest särk jäi kuivaks.
'Jälle läheb sinu pärast aega!" vingub Kevin.
Vaatan teda tüüpilise miks-sa-oled-minu-vend-pilguga. "Nagu sinu pärast kunagi ei läheks."
Ma ei saa lihtsalt kiiremini teha, kui kogu keha valutab.
Mu isa maja asub maal, linnast umbes 20 kilomeetrit eemal, väikeses külas nimega Cattenwork. Cattenis on üks pood kogu küla peale, suur rahvamaja, kaks külalistemaja ning külaelanike hooned. Siin elab umbes 40 inimest. Sealhulgas on üks kolmandik noored ning ülejäänud vanemad inimesed. Kooli otseselt külas ei ole, selleks tuleb sõita Cattenist välja ning pöörata mustmiljon korda paremale. Siis on näha väikest maakooli. Kuigi see on üpris väike, meeldib mulle siin väga. Cattenwork on rahulik, koos ühe ojaga, millest üle viib sild.
Minu isa maja pole just kõige suurem, sest ta elab üksi. See on helekollaste seintega hoone, mille ees on kiviplaatidega kaetud sissesõidutee.
"Kas ma pean sisse ka tulema?" küsib Karmen nina krimpsutades. Talle ei meeldi isaga rääkida.
"Ei, emps. Me saame ise hakkama," vastan kähku.
Võtame Keviniga autost kotid ning lehvitame emale, kui ta ära sõidab. Ma koputan uksele.
"Tsau, paps," sõnan Enricole, oma isale, kui ta ukse avab.
"Oh, Averly - sina ka. Milline üllatus!"
"Heh, jah. Otsustasin ka tulla."
Teisisõnu: kasutasin võimalust mitte Grete poiss-sõbra juurde minna.Astume esikusse. See on väike ruum koos ühe jalatsikapiga ning riidenagiga. Riputan oma jope nagisse ning panen tennised kappi. Sama teeb Kevin.
Sammun mööda kitsast, roheliste seintega, koridori trepi poole. Minu tuba tehti pööningule, sest mujal polnud ruumi. Ma olen sellega väga rahul, kuna mu toa ust on võimalik lukku panna ning seega olen Kevini eest kaitstud. Mõtlen tihti, et ta on lihtsalt üks tobe 6-aastane tatikas.
Mu tuba on päris suur: kahekohaline voodi, kaks riidekappi, kirjutuslaud, kaks akent - mis on küll väga väikesed -, suur vaip ja mõned puukastid, kus raamatuid hoida.
Lähen oma sinise päevakattega voodi juurde ning panen riidekoti põrandale. Pikutan natuke aega voodil, üritades põlvevalu maha suruda. Arvan, et jään siia esmaspäevani ja sõidan siis hommikul bussiga linna kooli. Kott koos õpikutega on koolis: meil ei jäänud midagi õppida, sest koolis oli reedel mingi üritus.
Telefon piiksub kaks korda ja ma taipan, et olen saanud sõnumi. Võtan selle ruttu kätte. Grete on kirjutanud mulle vägagi solvunud sõnumi:
Avvu! Mirell on nüüd sinu pärast jälle üksi seal? -.- ja ma tean, et sulle ei meeldi isa juures nii väga seega miks sa tegid seda? Mis mul siis jälle viga on??? :/Pööritan silmi ja messin talle vastu, et mul oli tuju lihtsalt linnast välja saada. Kuigi... Ma valetan natuke.
"Averly! Tule sööma!" hüüab isa alt.
Lippan ukse pool ja peatun, hõõrudes põlve. Unustasin selle.
Kõnnin kööki. Keset ruumi on suur puust söögilaud ning selle paremal küljel kraanikauss, töölaud ning külmkapp. Vasakule jääb raadio.
Laual aurab seljanka supp. Peale seda, kui Karmen isa maha jättis, on tema kokakunst paranenud.
"Aitäh," sõnan Enricole, kui olen laua taha istunud.
"Kus Kev on? Ta ei tahagi süüa?" küsin vaadates köögis ringi.
"Ei, ta läks oma sõpradega õue mängima."
Noogutan mõistvalt ja söön suppi. Olen ka paremat saanud, kuid lausun sellegipoolest: "Väga hea."
"Tänan," vastab isa. "Mul on sulle üks jutt ka."
Ohkan.
Mida ma teinud olen?"Noh?"
"Täna õhtul on siin üks noortepidu: vanuses 16-18. Ma mõtlesin, et võiksid minna. See teeks sulle lõbu siin väikeses külas," ütleb ta.
"Paps, kellega? Ma ei tunne siit põhimõtteliselt kedagi. Jääb ära," vastan kindlalt.
"Seda ma arvasingi. Sa ei lõbutse üldse, Av."
"Tõsi ka või?" ütlen kaitsval toonil. "Lihtsalt ma ei hakka ju
üksi sinna ronima, ega ju?"
"Siis tee end kellegagi tuttavaks."
"Paps..." alustan.
"Jajah - jätan su rahule."
"Tänan väga," vastan ja viin tühja supitaldriku kraanikaussi.
"Ma lähen oma tuppa," ütlen ja väljun köögist.
Vaatan igatsevalt oma toa aknast välja. Kamp umbes minuvanuseid tüdrukuid jalutab itsitades tänaval. Mõtlen hirmunult, et äkki Enricol oli õigus - mis siis kui ma ei lõbutsegi piisavalt?
Õhtu.Vaatan kapis ringi ja otsin, mida selga panna. Ma otsustasin ikkagi peole minna. Valin välja mustad teksad ja helesinise üks-õlg-paljas-pluusi. Isa andis mulle taskuraha, et saaksin osta pileti ja ka mõne joogi.
"Tsau siis!" hüüan Kevinile ja isale, kui uksest väljun.
Ainus asi, mis mulle Catteni juures ei meeldi on see, et külatänavad on vahel inimtühjad ja halvasti valgustatud. Tunnen üksinda hämaras kõndides end vägagi ebamugavalt.
Kuulen selja taga mingite poiste naeru.
"Hei, tüdruk!" hüüavad nad.
Olen kindel, et see on mõeldud mulle ja kõnnin värisedes edasi.
"Kuhu sa kiirustad?" karjuvad nad üle tänava.
Kiirendan vastikust ja hirmu tundes sammu.
"Oota! Sa oled
meie.Järsku tunnen midagi ootamatut. Ma pööran ümber, kuid tahtmatult. Kohe kindlasti, ei taha ma seda teha.
"Lõpetage, poisid," sõnan ähvardavalt.
Ma võin vanduda, et
mina seda ei öelnud, kuigi see tuli minu suust.
Nad vaatavad mind hämmastunult. Tunnen, et mu näol on vihagrimass, kuid ma ei suuda ennast üldse kontrollida.
"Hendrik! Mida sa tema kehas teed?" küsivad poisid.
Tunnen end nagu segaduses pealtvaataja, kes ei mõista etenduse sõnumit.
Rahune. Ära blokeeri mind ja sa jääd terveks, ütleb mingi hääl mu peas. Võpatan, kuid see ei juhtu mu kehaga.
"Juhtus. Jätke ta rahule, okei? Sa tead millest ma räägin, Alex," sõnan mina.
Ei, mitte mina - keegi teine, kes nagu oleks minu kehas.
Jõllitan jahmunult lahkuvaid poisse. Tunnen, et mu keha tuleb tagasi. Ma liigutan
ise oma käsi ja jalgu. Keegi teine ei tee seda. Olen segaduses. Ja mis kõige hullem - ma ei saa absoluutselt aru, mis just juhtus.
Ma ei tea, kuidas sa seda teed, ütleb hääl mu peas.
Ehmun ja nüüd juhtub see mu kehas.
"Misasi?" küsin väriseva häälega, kaheldes, ega ma luulusid ei näe.
Sa blokeerid mind. Ja see teeb su keha ihaldatavaks.Kõnnin kiiresti edasi, eitades kõike mis juhtus. Kas on võimalik, et
keegi teine on
minu kehas? Et keegi kontrollib mind?
Märkan rahvamaja tulesid ning mu samm kiireneb. Näen rahvasummat ja arvan, et kõik küla noored, kes nendesse vanusepiiridesse mahuvad, on siin.
Seisan järjekorras, kuni tuleb minu kord osta pilet.
"Tänan," lausun, kui kassapidajalt pileti saan. Pistan selle jope taskusse ja sisenen majja.
Siin on üks suur puupõrandaga saal, mille paremas nurgas on kohvikulett.
"Hei!" ütleb keegi mu selja taga.
Pööran ümber. Seal seisab umbes minuvanune pruunide lokkideg tüdruk. Mul pole siin üldse sõpru, seega otsustan endale mõne saada.
"Hei," vastan sõbralikult.
"Vana oled?" küsib ta.
"17, sa?"
"Sama."
"Okei. Sa üksi siin?" küsin.
"Jah, mis siis?"
"Ma ka olen üksi. Oleme koos?"
"Okei," vastab ta naeratades.
"Ma võtan midagi baarist juua, soovid ka?" küsin.
"Jah, ikka. Kas sa viitsid joogid sissepääsu juurde tuua? Ma käin korra ära, aga olen peagi tagasi."
"Okei, mida sa tahaksid?"
"Ee... Kokat, palun."
"Ok, kohtume siin," ütlen ja kõnnin baari poole.
"Palun üks koka ja üks limonaad," ütlen.
Ta ütleb mulle hinna ja ma maksan ära.
Kuulen, kuidas pidu sisse juhatatakse ja esimene lugu mängima pannakse. Inimesed kogunevad keset tantsupõrandat ja hüplevad naerdes ja tantsides. Suman rahvamassist läbi ja jään sissepääsu juurde ootama. Ma ei näe seda tüdrukut kusagil.
"Haha, näete - ma olen proff. Ta jäi uskuma," ütleb keegi minust natuke eemal itsitades.
Märkan seda sama tüdrukute kampa, keda nägin tänaval.
Pagan. Ta lihtsalt lollitas mind, et näidata oma sõpradele, milleks ta on võimeline. Kui alandav.
"Haha, jaa. Sa oled super, Kretz," vastavad tema sõbrannad sama moodi naerdes.
Ära blokeeri mind, Averly. Ma aitan sind. ütleb hääl mu peas. Võpatan ja tunnen end jälle kõrvalosalejana. Liigun tüdrukute kamba poole.
"Arvasin, et oled üksi, aga okei. Näe, siin on su koka," ütlen ja ulatan selle tüdruku poole topsi joogiga.
Tüdrukud vaatavad mind segaselt.
"Julgus..." pomiseb üks nendest.
Kõnnin eemale ja tunnetan taas ise oma keha. Juba teist korda ja see on väga imelik, et keegi nagu võtaks mu keha üle. Ma istun ühele toolile ja joon oma limonaadi. Vaatan teisi tantsijaid ja otsustan, et sellisele peole ei kõlba üksinda tulla. Tahan juba lahkuda, kui mind peatab turvamees.
"Tere! Kas saaksin sinuga paar sõna rääkida?" küsib ta.
Vaatan mehele küsivalt otsa. "Jah..." venitan.
Vabandan, kui tuli ikka liiga lühike...
ja kirjavigu võib ka olla. Kuidas muidu meeldis?