Niii. Uus osa.
Loodan, et seekord tuleb rohkem kommentaare mis te asjast arvate.
1.Osa.
Koputan. Pole kasu. Keegi ei kuule niikuinii. Uksekell on arvatavasti katki, mõtlen. Otsustan siiski katsetada. Vajutan näpuga kellale ja... Töötaski. Õnn. Arvatavasti on ta lasknud enda kella ära vahetada. Kuulen samme. Astun automaatselt kaks sammu tahapoole, et uksega mitte näkku saada. Uks avanes. Tuttav nägu. Naeratan, näes äratundmisrõõmu. “Kuidas läheb?” Küsib ta. “Normaalselt, võiks minna paremini kui mind sisse laseksid.” Ütlesin. Ta naeratas laialt. Mulle on alati meeldinud ta soe naeratus, mis nagu viirus, ajab ka kõik teised naerma. Uks avanes tervenisti. Minu jaoks. Pühkisin jalad mati sisse ja astusin esikus edasi. Kui enne külmus, siis nüüd soojus puges jakist läbi. Õndsus. “Karin..” Pöörasin näoga tema poole. Tagataustal paistis helesinine tapeet. See sobis tema tumesiniste silmadega. Nii sinine, nagu Kariibi mere sügavuste vesi. Naha on ta suvepäikese käes pruunimaks päevitanud. Puurin silmadega ta pilku. Ta paistab sellest kohmetunud olevat. Loodetavasti on tal küsimus, millele mul on ka vastus. “Miks sa just nüüd, nüüd, kui kõik teised on läinud, mind külastada tahtsid?” Sellele mul vastust polnud. Mõtlen hetke. “See oleks olnud.. Ebameeldiv. Pole sind kaua aega näinud. Suhted jahenevad, ka lähedaste inimeste omad. Nad poleks mind lihtsalt mõistnud.” Vedasin sõrmega üle diivani ääre. See oli nahkne ja sile ning meenutas vihma jahedust. Tegelikult ootasin ma hoopis küsimust, kus ma olnud olen ning mida kuradit ma selle pika aja jooksul olen teinud
Elus on palju ootamatuid hetki. Nii oli ka siis, kui ma Raunoga lahku läksin. Tegelikult oli see vastastikune kokkulepe. Vähemalt nii me arutasime. Sellest ajast saadik oli Aleks.. Ta on ikka uskumatult hea inimene. Niisiis. Sellest ajast saadik oli Aleks mind kogu aeg toetanud. Kuni lõpuks, sai otsa tema ja minu õe suhe. Oli dilemma, milles ei olnud edasi-, ega tagasiteed. Õde, kes on nüüdseks asjast juba üle saanud, keelas mul Aleksiga edasi suhelda. Samas. Aleks oli ka ju minu toetaja, mu isiklik ingel. Edasi kujunes niimoodi, et ilma õe teadmata, ma ikka käisin Aleksi juures. Tundsin ennast reeturina. Kui mu kallis pereliige sellest lõpuks teada sai, rääkis ta mu kaitseinglile asju, millest mul aimugi polnud. Niimoodi siis see käibki. Valetatakse. Lihtsalt niimoodi. Viimane kord Aleksiga kokku saades oli meil hirmus tüli. Sellest ajast saadik me ei rääkinud. Helistasin talle eile. Tahtsin rääkida. Ja nüüd. Siin me siis oleme.
Istusin diivanile. See oli kreemikasvalget värvi ning väga jahe. Tundsin kohest soovi sealt tõusta, aga ma ei teinud seda. Vaatasin aknast välja, mis asus teleka kõrval, otse minu ees. Tundsin kuidas Aleks mu kõrvale istus. Ma ei pööranud pilku temale. Asusin hoopis ta lage uurima. Teadsin, et oleksin pidanud midagi ütlema. “Kuuled,” lausus Aleks. “Räägime.” Silmside. Meie vahel.