MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

2o1o d(^.^)b

Go down 
Mine lehele : 1, 2  Next
AutorTeade
Tuki
Helmut
Tuki

Female Postituste arv : 917

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime12/1/2010, 16:27

So... hakkame aga otsast peale. Äkki 2010 ei lähe lappama selle koha pealt.

Pealkiri:

Autor:

Tutvustus:

Lk arv:

Minu arvamus:
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime12/1/2010, 16:33

1.

Pealkiri: Antiikmütoloogia ja -kultuur. Entüklopeedia

Autor: ?

Tutvustus: See mahukas entsüklopeedia kirjeldab põhjalikult vanu müüte ja kultuure alates egiptlastest, roomlastest, keltidest ja viikingitest. Raamat hõlmab ka rikast ja mitmekihilist hiina, india ja jaapani mütoloogiat. Teos on rikkalikult illustreeritud fotode ja kunstiteoste reprodega, mis toovad esile antiikmaailma võlu kogu selle hiilguses.

Lk arv: 735

Minu arvamus: Jah, ma olen idioot, et ma entsüklopeedia läbi lugesin. Aga see oli nii vapustavalt hästi kirjutatud/tõlgitud, nii põhjalik, hea pildimaterjaliga ja ääretult põnev. Väga kasulik, soovitan kõigile, keda seda sorti ajalugu huvitab. Kuigi, kultuuri kohta oleks võinud rohkem olla.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime12/1/2010, 16:39

2.

Pealkiri: Päikesevarjutus

Autor: Stephenie Meyer

Tutvustus: Seattle'it vapustab rida salapäraseid tapmisi ning ähvardav oht sunnib igipõliseid vaenlasi liitu sõlmima. Bella kistakse üha sügavamale müütide ja üleloomulikkuse maailma, kus võitlust ja vastuseisu on oodata rohkem kui ühel tasandil ning head ja kurja, lähedast ja kauget, elu ja surma tundub eraldavat vaid õhkõrn piir. Bella peab tegema mitmeid valikuid ja tõdema, et minevikuvarjud on visad järgnema ja kättemaksuhimu niisama kergesti ei kustu…

Lk arv: 589

Minu arvamus: Lõpuks, l õ p u k s natukene tegevust kah. Nii ajuvaba, et kõik keerleb Bella ümber. Ja muidugi Jacobist on kahju. Aga vähemalt autor on arenenud, raamat pole enam niivõrd igav. Pani isegi kohati muigama. Aga endiselt, fanclubiga ei liitu Very Happy
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime12/1/2010, 16:43

3.

Pealkiri: Saad kõik, millest loobud. Elu paradoksid

Autor: Tommy Hellsten

Tutvustus: Raamat analüüsib isiksuse sisemist arengut, poeb sügavale hinge ja sisendab julgust elada oma elu - klammerdumata, iseseisvalt.

Lk arv: 200

Minu arvamus: Kohati nõustusin, kohati mitte. Kuid kas pole mitte nii, et üks hea raamat peabki autoriga vaidlema panema või vähemalt tekitab mõtiskluse, mida ta on sellega öelda tahtnud. Kirjutas asjadest, mida mina juba ennem teadsin.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime16/1/2010, 12:07

4.

Pealkiri: Koidukuma

Autor: Stephenie Meyer

Tutvustus: Olla pöördumatult armunud vampiiri tähendab Bella Swani jaoks ohtlikult teravdunud reaalsuses põimunud fantaasiat ja õudusunenägu ühekorraga. Lõõmav kirg Edward Culleni vastu kisub teda ühes, sõprus libahunt Jacob Blacki vastu teises suunas, on Bellal selja taga tormiline aasta täis kiusatust, kaotusi ja püüdlusi jõuda murdepunktini. Tema otsus, kas ühineda sünge, kuid lummava surematute maailmaga või jääda truuks inimese-elule, on muutunud niidiks, mille küljes ripub kummagi hõimu saatus.
Nüüd, kus Bella on oma otsuse teinud, vallanduvad ootamatud sündmused, mis võivad kaasa tuua hoomamatuid tagajärgi. Kas tõesti võivad Bella elu lõimed – mis algasid «Videvikus» ning said segi paisatud ja lõhki kistud «Noorkuus» ja «Päikesevarjutuses» – just nüüd, kus need on viimaks ometi valmis paranema ja kokku kasvama, hoopis igaveseks hävida?

Lk arv: 733

Minu arvamus: Ausalt öeldes mulle hakkas Bella täitda meeldima. Vampiirina oli ta palju normaalsem. Jacobi pööre oli hea. Bella vampiiriks saamist kirjeldas väga hästi. Aga mind ajas närvi see, et õnnelik lõpp oli. No kuulge, see oleks palju huvitavam kui nad surma oleks saanud -.- Ja imevõimetega vampiirid viskasid ka üle, neid tekkis liiga palju.
Hea teada, et keegi veel suudab nii pakse raamatuid kirjutada.. kuigi minu puue (tahtmine iga raamat kohe otsast lõpuni läbi lugeda) oli siin natuke jama. Very Happy

Viimati muutis seda Tuki (19/1/2010, 20:31). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime19/1/2010, 20:30

5.

Pealkiri: Medaljon

Autor: Ene Sepp

Tutvustus: Raamat jutustab 15-aastasest Heidist, kes ühel päeval saab sõnumi, mis muudab ta elu täielikult. Korralikust, viisakast, kuid teiste koolikaaslaste poolt tõrjutud tüdrukust saab hoopis teine inimene

Lk arv: 197

Minu arvamus: Hardusmoment. Mul tuli meelde vana hea Sigatüüka aeg, kui Ene seda osadena üles riputas. Siis ma hullult fännasin Tanelit ja pidasin seda maailma parimaks jutuks. Nüüd on seal tuttavlikud reidijutu jooned- kiire armastus, good girl gone bad, rasedus, surmad, ühe vanemaga vastasseis perekonnas. Kui siiski, respekt talle, et ta jõudis raamatu kirjastamiseni! :)
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime24/1/2010, 18:46

6.

Pealkiri: Algolagnia

Autor: Marion Andra

Tutvustus: «Algolagnia» (kreeka k. άλγος «valu», λαγνεία «himu») on lugu ühest pisut ebatavaliste naudinguallikatega noormehest, kes hilisõhtul Tallinnas kelnerina töötades kohtub kahe vampiiriga. Pärast üht ööd Alisiga on Casey nõus unustama oma senise elu ning järgmised neli aastat elab ta koos vampiiridega vaheldumisi Pariisis ja Venemaal.

Lk arv: 188

Minu arvamus: Alguses ma mõtlesin, et see on igav. Siis ma mõtlesin ümber- see on täitsa mõnus raamat. Hea vaheldus mingite vampiiridevaheliste sõdade lugemisele. Et ee... hea Very Happy
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime27/1/2010, 20:00

7.

Pealkiri: Brisingr

Autor: Christopher Paolini

Tutvustus: Viimane vaba ratsanik Eragon ja tema säravsilmne lohe Saphira pääsevad Leegitsevate Väljade lahingust Impeeriumi vägede ja kuningas Galbatorixi uue ratsaniku Murtaghi ja punase lohe Astla vastu hädavaevu eluga. Murthagis jätkub halastust ja ta laseb neil minna. Aga sellega ei ole Ratsaniku ja lohe võitlused lõppenud.

Lk arv: 728

Minu arvamus: Päris mõnus lugemisvara :)
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime27/1/2010, 20:02

8.

Pealkiri: Alkeemik

Autor: Paulo Coelho

Tutvustus: Kui Andaluusia karjuspoiss näeb ühel ööl unes kauget varandust Egiptuse püramiidide juures, mõistab ta peagi, et saatus kutsub teda. Ta lahkub Hispaaniast, kohtab teel teisi rändajaid ning leiab lõpuks oma õpetaja - Alkeemiku.

Lk arv: 179

Minu arvamus: Omapärane. See kirjutamisstiil.. ma pole varem sellist kohanud. Ja see oli päris mõnus :)

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime29/1/2010, 18:22

9.

Pealkiri: Enesetapjad

Autor: Birk Rohelend

Tutvustus: Kui inimesed mitte ei sünniks, vaid neid aretataks inkubaatorites, oleksid ehk nad kõik normidele vastavad. Ometi on võimalik, et isegi siis oleksid mõned katseklaasibeebid teistmoodi. Alati leidub mõni valge vares. Ja valged varesed torkavad silma. Valgel inimvaresel on kaks võimalust: kas kanda oma valget sulestikku kõigest hoolimata või võõbata see mustaks. Paraku ei mõju kunstlikud suled kuigi usutavalt. Ja oma sisemist olemust, seda ei saa kuidagi mustaks võõbata.

Lk arv: 244

Minu arvamus: See raamat suutis mind natukeseks ajaks masendusse viia. Aga see polnud jääv. Lihtsus on ülim keerukus, see iseloomustab tänapäevaseid elu analüüsivaid noorteromaane. Kuna see andis mulle üpris tugeva emotsiooni, on see minu meelest hästi kirjutatud. Kuigi kummaline.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime14/2/2010, 20:26

10.

Pealkiri: Amnestia

Autor: John Grisham

Tutvustus: President, kelle ametiaeg hakkab lõppema, annab oma viimastel töötundidel armu Washingtoni kurikuulsale niiditõmbajale Joel Backmanile, kes on veetnud viimased kuus aastat föderaalvanglas. Keegi ei tea, et presidendile on avaldanud tugevat survet CIA, sest Backman on omal ajal poliitilisi intriige sepitsedes saanud oma valdusse saladused, mis kompromiteerivad maailma kõige keerulisemat satelliit-järelvalve süsteemi.
Backman toimetatakse maalt välja, talle antakse uus nimi, identiteet ja kodu Itaalias. Kui ta on lõpuks end oma uues elus sisse seadnud, lekitab CIA andmed tema asukoha kohta Iisraelile, Venemaale, Hiinale ja Saudi Araabiale. CIA ise asub vaatleja positsioonile. Küsimus pole selles, kas Backmann jääb ellu - see on võimatu. CIA-d huvitab hoopis, kes ta tapab.

Lk arv: 360

Minu arvamus: Huh, vot see oli mõnus raamat :)

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime20/2/2010, 15:53

11.

Pealkiri: Lühike Vabadussõja ajalugu

Autor: August Traksmaa

Tutvustus:

Lk arv: 272

Minu arvamus: See tahab olla lühikokkuvõte? o.O

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime7/3/2010, 11:24

12.

Pealkiri: Tillud vabamehed

Autor: Terry Pratchett

Tutvustus:Achingi farmis toimuvad kummalised lood, jões on koletis, peata ratsanik kummitab tee peal ja köögis askeldavad tillukesed punase peaga mehikesed, kes ütlevad, et nad on Nac Mac Feegled, tillud vabamehed, kes on joomise ja laamendamise eest Haldjamaalt välja aetud. Kui siis veel Tiffany Achingi väike vend kaob ja selgub, et Haldjakuninganna on ta röövinud, otsustab Tiffany midagi ette võtta.

Lk arv: 296

Minu arvamus: Tiff on endiselt lahe :)
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime7/3/2010, 11:27

13.

Pealkiri: Kübaratäis taevast

Autor:Terry Pratchett

Tutvustus:Üheteistkümneaastane Tiffany Aching tahab päris nõiaks saada. Aga päris nõid ei astu nagu muuseas oma kehast välja, jättes selle tühjaks. Tiffany teeb seda, ning samal ajal ootab keegi just vaba ja käepärast keha. Keegi iidne ja hirmus, kes ei sure. Nüüd peab Tiffany kibekiiresti päris nõiaks õppima ja õnneks on tal ka võimekad abilised: Vanaema Weatherwax, preili Level ja loomulikult Nac Mac Feegle'id, kes ei kohku tagasi millegi ega kellegi ees.

Lk arv:304

Minu arvamus: Still good Very Happy
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime13/3/2010, 16:33

14.

Pealkiri:Along Came a Spider

Autor: James Patterson

Tutvustus: A congressman's daughter under Secret Service protection is kidnapped from a private school by an insider who calls Det. Alex Cross, sucking him into the case even though he's recovering from the loss of his partner.

Lk arv: 435

Minu arvamus: Läbilugemine võttis aega, asi oli seda väärt. Üks tore krimikas, mille pöördeid on raske ette arvata. Gary oli ikka lahe tegelane küll Very Happy
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime28/3/2010, 19:27

15.

Pealkiri: Väike Illimar

Autor: Friedebert Tuglas

Tutvustus: Aasta aega väikse poisi Illimari silmade läbi.

Lk arv: 377

Minu arvamus: Pole paha, suht norm isegi
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime17/5/2010, 18:11

16.

Pealkiri: Vikatimees

Autor: Terry Pratchett

Tutvustus: Kettamaailmas on Surm kadunud. Keegi ei tea, kus ta on. See toob muidugi kaasa teatava segaduse, mis tekib alati, kui mingi oluline mehhanism ühiskonnas toimimast lakkab. Samal ajal aga ilmub ühte väikesesse farmi kusagil pärapõrgus pikk ja sünge võõras, kes käib imeosavasti ringi vikatiga. Töökäsi on vaja ja lõikuseaeg läheneb, nii et tegevust tal jätkub...

Lk arv: 312

Minu arvamus: Jälle ma lugesin seda:D

17.

Pealkiri: Lohelend

Autor: Anne McCaffrey

Tutvustus: Aeg-ajalt langevad Perni pinnale planeedist mööduvalt Punaselt Tähelt pärinevad eosed, mis hävitavad kõik oma teel. Kolonistid võitlevad selle nuhtluse vastu koos kohalike olevustega, keda nende välimuse pärast lohedeks nimetatakse.
Kuid ei mitu sajandit eoseid ei langenud, unustasid inimesed hirmu. Põlluharijad ei tahtnud enam loheratsureid ülal pidada ning sagenesid ka omavahelised tülid. Siis aga lähenes oht taas ning sellega võitlemiseks tuli ühendada kõik jõud.

Lk arv: 296

Minu arvamus: Midagi erilist see küll ei olnud. Natuke rohkem teistmoodi lahendus lihtsalt.

18.

Pealkiri: Odi needus

Autor: Maite Carranza

Tutvustus: Nõidade sõda on lähenemas ja Anaíd ei saa enam skeptri kätte võtmist ja Odishite hävitamist edasi lükata. Ta on väljavalitu ning peab seisma silmitsi reetmise ja üksildusega. Odi needus on täide läinud: väljavalitu on eksinud, ta on andnud järele skeptri võimule ja isegi surnud nõuavad oma. Saabub tõehetk, otsustav lahing Omarite ja Odishite vahel ning Hispaania tuntud ja hinnatud kirjaniku fantaasiatriloogia leiab selles põnevas romaanis lõpplahenduse.

Lk arv: 505

Minu arvamus: Jättis ükskõikseks
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime22/6/2010, 13:56

19

Pealkiri: Surma vägised

Autor: J.K.Rowling

Tutvustus: Harry Potteri sarja viimases ja seitsmendas raamatus seisab Harry silmitsi raske ülesandega – leida ja hävitada Voldemori varikätkid. Samal ajal on olukord võlurite maailmas raskeks muutunud – seal märatsevad surmasööjad ning kiusatakse taga muguverelisi võlureid. Muidugi aga on Harryl abiks tema sõbrad Ron ja Hermione ning Fööniksi ordu liikmed. Harry Potter lugude seitsmendas osas saavad lugejad vastuse paljudele seni vastamata küsimustele.

Lk arv: 640

Minu arvamus: Aegumatu

20

Pealkiri: Fööniksi ordu

Autor: J.K.Rowling

Tutvustus: Harryt ootab ees viies kooliaasta. Ta teab, et Voldemort on tagasi tulnud ja kardab, et kohe algavad tema hirmuteod. Esialgu aga ei ole sõnagi ähvardavast ohust ei «Päevaprohvetis», mida Hedwig talle toob ega ka mugude uudistes, mida ta üritab onu Vernoni ja tädi Petunia telerist vaadata. Teadmatus muutub väljakannatamatuks, sest ka Roni ja Hermione kirjad on vihaleajavalt tühjad. Harry on valmis juba onu ja tädi majast põgenema, kuid siis satub ta mugude turvalisel tänaval vastamisi dementoritega ja ootamatud sündmused haaravad teda järjekordselt kaasa...

Lk arv: 856

Minu arvamus: Aegumatu, again.[/b]

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime22/6/2010, 14:01

21

Pealkiri: Unustatud pärgament

Autor: Philipp Vandenberg

Tutvustus: Kui 15. sajandi alguses hakkavad Euroopa suured katedraalid ja toomkirikud kokku varisema, satub rahvas paanikasse. Sel rahutul ajal päästab kaunis raamatukoguhoidja tütar Afra juhuslikult nohikust toomkiriku arhitekti Ulrich von Ensingeni elu.
Nad armuvad teineteisesse, kuid siis sureb arhitekti naine ja Afrat süüdistatakse nõidumises. Suurimas hädas meenutab Afra saladuslikku laekakest, mille isa jättis talle mõistatuslike sõnadega, et selle sisu toob tütrele kas rikkuse või paiskab kogu Õhtumaa hävingusse...
Tühja pärgamenti nähes jäävad armunud nõutuks. Alkeemiku abiga tuleb nähtavale ladinakeelne tekst, mille sisuks on CONSTITUTUM CONSTANTINI.
Aga mis see CONSTITUTUM CONSTANTINI õieti on?
Alles vähehaaval taipavad armunud, milline plahvatusliku sisuga dokument nende kätte sattus. Juba asuvadki teele paavsti teenrid, «usutaganejate salaühing», et arhitekti ja tema sõbratari igaveseks vaikima sundida...

Lk arv: 440

Minu arvamus: Oeh.. neid kristluse vastased vandenõuteooriaid on ikka nagu seeni pärast vihma.

22

Pealkiri: Lion, Witch and the Warderobe

Autor: C.S. LEWIS

Tutvustus: NARNIA… maa, kus valitseb igavene talv…
maa, mis ootab vabastamist.
Neli last astuvad läbi riidekapi teise maailma – Narniasse, mille on orjastanud Valge Nõid. Kuid kui peaaegu kogu lootus on kadunud, läheb täide aegade algusest pärit ettekuulutus – kui Narniasse saabuvad neli last, on see märk, et ka Aslan on teel. See tooks kaasa suure muutuse… ja suure ohverduse.

Lk arv: 168

Minu arvamus: See ajas mul pea valutama. Very Happy

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime1/7/2010, 21:13

23

Pealkiri:Harry Potter ja tarkade kivi

Autor: J.K. Rowling

Tutvustus:Harry Potter ei ole kunagi olnud lendluudpalli võistkonna täht, kes nopib luua seljas kihutades punkte. Ta ei oska loitse, pole kunagi olnud lohe munast koorumise juures ega kandnud nähtamatuks tegevat mantlit. Ta on kogenud üksnes õnnetut elu koos Dursleydega, oma hirmsa tädi onu ja nende jõhkardist poja Dudleyga. Harry elab tillukeses panipaigas trepi all ning üheteistkümne aasta jooksul pole kordagi tähistatud tema sünnipäeva.
See kõik aga muutub, kui öökull toob talle mõistatusliku kirja, milles Harryt kutsutakse imelisse paika, Sigatüüka Nõiduse ja võlukunsti kooli, kus Harry leiab endale sõbrad, õpib võlukunsti kõigis selle ilmingutes, kuid peab ka astuma vastu oma kõige hirmsamale vaenlasele.
Sellest kohtumisest sõltub rohkem kui Harry enda saatus...

Lk arv:264

Minu arvamus: nii kiiresti sai läbi.

24

Pealkiri:Harry Potter ja saladuste kamber

Autor:J.K. Rowling

Tutvustus:Dursleyd käitusid sel suvel nii vastikult ja alatult, et Harry Potter ihkas kogu südamest tagasi Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti Kooli. Aga just siis, kui Harry oma kohvreid pakkis, sai ta hoiatuse kummaliselt olevuselt, kelle nimi oli Dobby ja kes ütles, et Harry naasmine Sigatüüka kooli põhjustab hirmsa õnnetuse.
Ja õnnetusi on tõesti tulemas. Harry teine õppeaasta Sigatüükas toob kaasa uusi katsumusi ja õudusi, nagu näiteks ülimalt edev mustade kunstide vastase kaitse õpetaja Gilderoy Lockhart, vaim nimega Mäuguv Myrtle, kes kummitab tütarlaste pesuruumis, ja Roni õe Ginny varjamatu jumaldav suhtumine.
Kõik need aga jäävad tagaplaanile, kui koolis hakkavad toimuma saladuslikud sündmused ja keegi või miski hakkab õpilasi kiviks muutma. Kas see võib olla Draco Malfoy, Harry vana võistleja? Või on süüdlane hoopis Hagrid, kes kunagi mingi patu pärast koolist välja heideti? Ja kuidas õnnestub Harryl tõestada, et see ei olnud tema ise, nagu paljud õpilased kahtlustavad?

Lk arv:302

Minu arvamus:
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime1/7/2010, 21:15

25

Pealkiri:Võluv võrdsus

Tutvustus:Võlur Drum Billet teab, et ta hakkab surema. Enne surma peab ta andma oma saua üle järglasele, kaheksanda poja kaheksandale pojale. Nagu näha, pole poole sõnagagi mainitud kaheksanda tütre kaheksandat tütart, mis tähendab, et tegemist on ilmselgelt meesúovinistliku maailmaga. Kui võlur aga juba nõrkedes vastsündinu tillukesed sõrmed oma saua ümber paneb, unustab ta lapse sugu kontrollida, ning oleks ta edasi elanud, oleks tal seda kibedasti kahetseda tulnud. Et aga tema on õnnelikult surnud, tuleb tema keedetud suppi helpida teistel.
Terry Pratchetti järjekordne Kettamaailma raamat, mis kindlasti avardab arusaama selle maailma iseäralikust elust.

Lk arv:216

Minu arvamus: Mittemidagiütlev minu meelest
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime2/7/2010, 11:26

26

Pealkiri:Püramiidid

Tutvustus:Järjekordsed seiklused arusaamatul põhjusel eksisteerivas Kettamaailmas. Sedapuhku on oma saatusega hädas teismeline vaarao, kellelt oodatakse tema meelest peaaegu võimatut. Et millegipärast arvavad kõik, et tema vastutab päikese tõusmise ja vilja kasvamise eest, siis tuleb tal pidevalt tegelda pühade krokodillidega, hullude ülempreestritega, Ootamatute Külaliste Raisakullipeaga Jumala Hatiga, sfinksidega ning kellega kõik veel. Tegelikult on aga isegi vaaraol oma unistused, mida ta tahaks teostada.

Lk arv:320

Minu arvamus: Kummaline. Aga kavalalt lahkas Sfinksi mõistatust:D

Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime10/7/2010, 18:39

26

Pealkiri:Tulnukate jäljed

Autor:Erich von Däniken

Tutvustus:Oli kord aeg, kui jumalad -- maavälised olendid -- tulid taevalaotusest alla. Nad said noore inimkonna õpetajateks.
Kas selle provokatiivse oletuse kohta õnnestub ka tõendeid esitada? «Maa on neist tulvil,» kinnitab Erich von Däniken. «Me komistame iga päev nendele, longime turistidena nendest mööda, jõllitame hajameelselt muuseumivitriine ega märka seda läkitust, mis seisab lausa meie silmade ees.»
Miks tegid eri kultuuridesse kuulunud inimesed, kellel pealegi polnud mingit omavahelist kontakti, maa peale ja kaljudele hiiglaslikke jooniseid, mida saab tervikuna vaadelda ainult õhust? Miks on need taevast tulnud jumalad kõikjal loendamatute reljeefidena jäädvustatud ja kivisse raiutud? Miks imiteerivad veel praeguselgi ajal mitmed kultuurrahvad neid tulnukaid oma rituaalrõivaste abil?

Lk arv:112

Minu arvamus: Päris huvitav. Pani ajalugu natuke teise pilguga vaatama.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime18/8/2010, 18:44

27

Pealkiri: Bard Beedle lood

Autor:J.K. Rowling

Tutvustus:J.K. Rowling avaldas 2007. aasta detsembris raamatu “Bard Beedle’i lood”, mille oli illustreerinud bard ise. Selle raamatu pealkiri peaks olema lugejatele tuttav juba raamatust “Harry Potter ja Surma vägised”, sest just see muinasjutukogumik aitas Harryl mõista, kuidas Voldemorti võita. Nüüd jõuavad need viis muinasjuttu ka eesti lugejateni ning nagu muinasjuttude puhul ikka räägitakse seal ustavast sõprusest, mis annab inimestele jõudu, armastuse lunastavast väest ja tõelisest võlukunstist, mis on meie kõigi südameis.
Erilise võlu annavad raamatule aga professor Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore’i kommentaarid ja joonealused märkused. Need on vaimukad, valgustavad lugude tagapõhja ning lasevad lugejal heita pilgu võlurite maailma.

Lk arv: 119

Minu arvamus:Ausalt öeldes olin üllatunud, kui leidsin selle raamatukogust. Aga vahva oli:D
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime10/9/2010, 13:45

28

Pealkiri: Paganliku Euroopa ajalugu

Autor: Prudence Jones ja Nigel Pennick

Tutvustus:Raamat täidab olulise lünga maailmade ajaloos, andes ulatusliku ja detailiderohke ülevaate Euroopa paganlusest. See on haarav lugemismaterjal kõigile, kes on huvitatud ideede ja religioonisüsteemide ajaloost.
Raamat kirjeldab Euroopa rahvaste mitmesuguste, muistsetest aegadest pärit uskumuste püsimist kuni tänapäevani välja. Enamik tänapäeva inimesi tunneb paremini väljaspool Euroopat elavate rahvaste kohalikke animistlikke traditsioone kui omaenda esivanemate vaimset pärandit. Euroopa kohalikke tavasid, alates suurtest tsivilisatsioonidest kuni piktide, soome-ugrilaste ja teiste mandri põhjaservade askuate hõimusüsteemideni, on peetud jäljetult kadunuks. Need olevat välja tõrjutud algul ristiusu ja islami, hiljem postkristliku humanismi poolt. Autorite vältel on see kõik enam-vähem avalikult olemas, koguni taaselustumas, ja paljud Euroopa rahvad on kasutanud vanu kohalikke traditsioone 21. sajandi uue usu (New Age) alusena.

Lk arv: 292

Minu arvamus: Natuke imelik. Aga mõnda asja sai küll rohkem teada. Eestlastest oli vähe, aga siiski mingi killuke.
Tagasi üles Go down
Sponsored content

2o1o  d(^.^)b Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b Icon_minitime

Tagasi üles Go down

2o1o d(^.^)b
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2Mine lehele : 1, 2  Next