MEIE JUTUD Järjejuttudele pühendatud foorum |
|
| 2o1o d(^.^)b | |
| | |
Autor | Teade |
---|
Tuki Helmut
Postituste arv : 917 Age : 30 Asukoht : Tartu
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 10/9/2010, 13:49 | |
| 29
Pealkiri: Näkimadalad I
Autor:Herman Sergo
Tutvustus:Romaani tegevus toimub vahetult pärast Eestimaa liitmist Vene impeeriumiga. Sündmustikku, mida peamiselt kannavad kolm noort randlast, on põimitud ka rohket etnograafilist ainestikku.
Lk arv: 254
Minu arvamus: No ei tea.. selline jutustav, elu-olu.. nagu "Väike Illimar". Tavaline eesti raamat:D
30
Pealkiri: Näkimadalad II
Autor: Herman Sergo
Tutvustus: Romaani teine osa jälgib esimesest raamatust tuttavaks saanud inimeste käekäiku ligi 15 aastat hiljem, 1725-1726. Saarte ja rannakülade rootsi kogukonna võitlus oma vabaduse eest kestab, sel pinnal areneb dramaatiline konflikt romaani peategelase ja Kõrgessaare (Hohenholmi) mõisniku vahel.
Lk arv: 240
Minu arvamus: No ei oska muud tarka öelda:D | |
| | | Tuki Helmut
| | | | Tuki Helmut
| | | | Tuki Helmut
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 27/10/2010, 15:21 | |
| 35,36,37
Pealkiri: Kolme katku vahel I ja II,III,IV
Autor:Jaan Kross
Tutvustus: Kolme katku vahel" on Jaan Krossi romaan, mis kujutab XVI sajandil tegutsenud Liivimaa kroonika autori, Tallinna eestlasest pastori Balthasar Russowi elukäiku ja teda ümbritsenud keskaegset linnamiljööd. Teost läbib teema, milliseid kompromisse tuleb teha selleks, et võõra võimu all oma põhimõtetest ja moraalist mitte loobuda. Romaani peaprobleemiks on Russowi asend kahe sotsiaalse, kultuurilise ja rahvusliku maailma – saksa ülikute ja eestlastest alamrahva – vahel. Ta võitleb end olusid trotsides ülemklassi, kuid jääb hingeliselt seotuks maarahvaga. Seetõttu tuleb tal pidevalt laveerida ja kompromisse teha.
Lk arv:504+370+431
Minu arvamus: Ma panin nad kõik kokku, sest ei oska neid nagu eradi kommenteerida. Aga sarjast siis.. hämmastavalt hea. Natuke uimane ja igav vb, aga samas jälle huvitav. Ma sain Eesti ajaloo selgemaks:D Mässajatest on alati hea lugeda:) | |
| | | Tuki Helmut
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 21/12/2010, 13:19 | |
| 38
Pealkiri: Mees kes teadis ussisõnu
Autor: Andrus Kivirähk
Tutvustus:Viimane mees, kes mõistab ussisõnu, mõtiskleb oma elu üle. Vanast ja vägevast metsarahvast on saanud abitud külaelanikud; ajapikku on muistsete aegade teadmised ja oskused unustusse vajunud, asemele on tulnud uued ahvatlevad asjad...
Lk arv: 381
Minu arvamus: Hea, endiselt:)
39
Pealkiri: Da Vinci kood
Autor: Dan Brown
Tutvustus: Ametiasjus Pariisi sõitnud Harvardi sümboolikauurija Robert Langdon saab hilisõhtul pakilise telefonikõne. Louvre'i eakas kuraator on muuseumis mõrvatud ning tema keha lähedalt leiti kummaline ¹iffer. Veidraid mõistatusi harutavad Langdon ja andekas prantslannast krüptoloog Sophie Neveu avastavad üllatusega terve hulga da Vinci taiestesse peidetud saladuse võtmeid -- kõikide pilgule avatud vihjeid, mis maalikunstnik on ometi leidlikult maskeerinud. Panused kerkivad, kui Langdon avastab jahmatava seose: hukkunud kuraator oli seotud Siioni abikloostriga -- mõjuka salaühinguga, mille liikmete hulka olid kuulunud ka Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo ja da Vinci. Langdon hakkab aimama, et nad jahivad vapustavat ajaloolist saladust, mis on ühtaegu sügavalt hariv ja ohtlik. Pöörases võidujooksus Pariisis ja sellest kaugemalgi leiavad Langdon ja Neveu ennast mõistuste võitluses mingi varjudesse peituva väga mõjuka jõuga, kes näib iga nende liigutust ette aimavat. Kui nad ei suuda lahendada ülima keerukusega põimunud mõistatust, võib abikloostri saladus -- ja plahvatusohtlik muistne tõde -- igaveseks kaduda.
Lk arv: 512
Minu arvamus: Imelik, et ma alles nüüd seda lugesin. Ja pean ütlema, et ülihea oli:)
40
Pealkiri: Novelle
Autor: Edgar Allan Poe
Tutvustus: Kuulsa ameerika kirjaniku Edgar Allan Poe (1809-1849) fantastiliste ning õudusjuttude kogumik annab hea ülevaate nüüdisaja novelli ja detektiiv- ning ulmekirjanduse ühe rajaja loomingust.
Lk arv: 336
Minu arvamus: Ma nautisin tema kirjutusi. Tõeliselt head. | |
| | | Tuki Helmut
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 21/12/2010, 13:27 | |
| 41
Pealkiri: Parfüüm
Autor: Patrick Süskind
Tutvustus:80-ndate aastate lõpus maailmakuulsaks saanud romaan XVIII sajandi «geniaalsest koletisest» Jean-Baptiste Grenouille'st. Peategelane, ise lõhnatu nagu Saatan, on lõhnade geenius – ta suudab neid sadade kaupa identifitseerida, suurte vahemaade tagant haista ja oma mälus talletada. Tema jaoks ei tähenda maailm värve ja valgust, reaalseid, kombatavaid ja nähtavaid asju, tema jaoks on olemas vaid lõhnad. Lõhnade osas on tema eesmärgiks täius, «absoluutne lõhn», mis teeks temast inimeste lemmiku. Autor esitab loo niisuguse osavusega, et raske on otsustada, mida me tegelikult loeme – mõistujuttu geniaalsusest, absoluudiigatsusest, üksindusest – või hoopis verdtarretavat õuduslugu.
Lk arv: 231
Minu arvamus: Pole ammu midagi nii head lugenud. Need kirjeldused, see tunnete väljendamine.. lihtsalt super! Ei tea, kas film rikuks selle elamuse ära...
42
Pealkiri:Dorian Gray portree
Autor:Oscar Wilde
Tutvustus:Oscar Wilde'i lugu moekast noormehest, kes müüb oma hinge igavese nooruse ja ilu saavutamiseks, on üks kirjaniku kuulsamaid teoseid. Wilde'ile iseloomulikus sädelevas ja epigramlikus stiilis kirjutatud lugu Dorian Gray moraalsest lagunemisest põhjustas esmailmumise ajal 1890 märgatava skandaali. Wilde'i süüdistati dekadentsis ja lugejate moraali rikkumises. Kuid hoolimata kõigest on teosest saanud sellegipoolest aegumatu klassika.
Lk arv:240
Minu arvamus: Ka väga hea. Raamat näis kohati koosnevat üliheadest ütlustest.. lihtsalt (Y) | |
| | | Tuki Helmut
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 21/12/2010, 13:28 | |
| 43
Pealkiri:Solaris
Autor:Stanislaw Lem
Tutvustus: «Solaris» (1961) on utoopiline lugu samanimelisest planeedist, kus elab erilise intellektiga eluvorm. Solaris on nimelt tervenisti kaetud ookeani meenutava organismiga, millel on ebatavaline võime luua füüsilisi fenomene ja hallutsinatsioone. Peategelaseks on Kris Kelvin, kes saadetaksegi seda müstilist planeeti uurima. Kelvinit ja tema kaaslasi ootavad aga ees oodatust palju raskemad katsumused, kui neil tuleb silmitsi seista kummitustega oma minevikust. Suurt osatähtsust on kirjanik osutanud just suhtlemisprotsessile, esitades küsimuse: kas inimene on valmis orienteeruma tipptehnoloogilises maailmas, ilma et ta mõistaks täielikult iseenda olemust?
Lk arv: 187
Minu arvamus: Veider.. käis kah:D | |
| | | Tuki Helmut
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b 22/12/2010, 15:54 | |
| 44
Pealkiri: Hamlet
Autor: W.Shakespeare
Tutvustus:Värsstragöödia aluseks on XII sajandi Taani kroonika, mis jutustab kuninga mõrvamisest venna käe läbi. Kuriteoga troonile pääsenud vennatapjale peab kätte tasuma prints Amleth. Shakespeare mõtestab laenatud ainet lähtuvalt Inglismaa oludest.
Lk arv: 224
Minu arvamus: Heaaa.. mul on Shakespeare- maania praegu. Love this guy. | |
| | | Tuki Helmut
| | | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b | |
| |
| | | | 2o1o d(^.^)b | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |