MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

2o1o d(^.^)b

Go down 
Mine lehele : Previous  1, 2
AutorTeade
Tuki
Helmut
Tuki

Female Postituste arv : 917

2o1o  d(^.^)b - Page 2 Empty
PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime10/9/2010, 13:49

29

Pealkiri: Näkimadalad I

Autor:Herman Sergo

Tutvustus:Romaani tegevus toimub vahetult pärast Eestimaa liitmist Vene impeeriumiga. Sündmustikku, mida peamiselt kannavad kolm noort randlast, on põimitud ka rohket etnograafilist ainestikku.

Lk arv: 254

Minu arvamus: No ei tea.. selline jutustav, elu-olu.. nagu "Väike Illimar". Tavaline eesti raamat:D

30

Pealkiri: Näkimadalad II

Autor: Herman Sergo

Tutvustus: Romaani teine osa jälgib esimesest raamatust tuttavaks saanud inimeste käekäiku ligi 15 aastat hiljem, 1725-1726.
Saarte ja rannakülade rootsi kogukonna võitlus oma vabaduse eest kestab, sel pinnal areneb dramaatiline konflikt romaani peategelase ja Kõrgessaare (Hohenholmi) mõisniku vahel.

Lk arv: 240

Minu arvamus: No ei oska muud tarka öelda:D
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime10/9/2010, 13:52

31

Pealkiri:Homse päeva tõotus

Autor:Sandra Brown

Tutvustus:See juhtus nii, nagu külgetõmme ikka just kõige paremini aset leiab: ootamatult, kirglikult, kontrollimatult ja unustamatult. Tuhandete meetrite kõrgusel taevas rahvarohkel lennul Washingtoni tundis raadiohääl Keely Williams vastupandamatut tõmmet nägusa kongresmeni Dax Devereaux' poole. Nad osalesid samas kongressi komitees, mis käsitles Vietnami sõjas kadunuks jäänud sõdurite küsimust. Traagilisel kombel oli Keely abikaasa nende kadunud sõdurite hulgas. Mees oli olnud ta noorusarmastus, tulevik, kogu elu armastus – ja seejärel vastuseta küsimus, millele vastuse otsimiseks oli Keely pühendanud oma elu. Kuni ilmus välja Dax. Ja uue tuleviku võimalus. Kuid kas Keely saab lubada endale uut armastust ning austada ühtlasi minevikku kuulunud meest?

Lk arv: 268

Minu arvamus: *naerab* Haiglas läheb ikka lolliks vist. Very Happy Aga raamat tekitas emotsiooni- ma kogu aeg naeratasin või naersin. Selline lihtne lugemine nagu armastusromaanid ikka tavaliselt on.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime25/9/2010, 22:18

32

Pealkiri: Näkimadalad

Autor: Herman Sergo

Tutvustus: Kolmanda osa tegevus haarab aastaid 1779-1783, s. o. perioodi, mil Hiiumaa rootslaste võitlus oma õiguste eest jõuab saatuslikku pöördepunkti: Katariina II 1781. aasta ukaasi alusel sunniti üle 1000 rootslase ümber asuma Dnepri alamjooksule.
See sündmus koos oma eellooga ongi III raamatu teljeks.

Lk arv: 303

Minu arvamus:Alles nüüd hakkasin ma neile kaasa elama!Very Happy Triloogia koos on väga hea. Aga üksikuna natuke nõrk.

33

Pealkiri: Randröövel

Autor:Herman Sergo

Tutvustus: Romaan rahvapärimustes Ungru krahvi nime all tuntud Hiiumaa mõisnikust parun O. R. L. von Ungern-Sternbergist (1744-1811), kes saadeti karilejooksnud laevade riisumise ning rootsi kipri tapmise eest Siberisse asumisele.

Lk arv: 384

Minu arvamus: Em.. nojah. Päris hea:D Lõpp oli võimas, enne neid kohtuprotsesside kirju:D

34

Pealkiri: Kullimaja Marta

Autor:Ellinor Rängel

Tutvustus:Triloogia esimene osa käsitleb tsaariaegse Läti töölisperede ränka saatust Esimese maailmasõja eelõhtul ning sõjaaja pagulasaastatel.

Lk arv:286

Minu arvamus: Ma v i s t kunagi lugesin seda. Aga ma ei tea. Igatahes, ma hakkan aina rohkem sinna vanasse eesti aega sisse elama. Vb isegi liiga:D Näkimadalaid lugedes ma kasutasin samasid väljendeid ja rääkimisstiili, mida nad raamatuski:D Weird.. What a Face

Viimati muutis seda Tuki (22/12/2010, 15:57). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime27/10/2010, 15:21

35,36,37

Pealkiri: Kolme katku vahel I ja II,III,IV

Autor:Jaan Kross

Tutvustus: Kolme katku vahel" on Jaan Krossi romaan, mis kujutab XVI sajandil tegutsenud Liivimaa kroonika autori, Tallinna eestlasest pastori Balthasar Russowi elukäiku ja teda ümbritsenud keskaegset linnamiljööd. Teost läbib teema, milliseid kompromisse tuleb teha selleks, et võõra võimu all oma põhimõtetest ja moraalist mitte loobuda.
Romaani peaprobleemiks on Russowi asend kahe sotsiaalse, kultuurilise ja rahvusliku maailma – saksa ülikute ja eestlastest alamrahva – vahel. Ta võitleb end olusid trotsides ülemklassi, kuid jääb hingeliselt seotuks maarahvaga. Seetõttu tuleb tal pidevalt laveerida ja kompromisse teha.

Lk arv:504+370+431

Minu arvamus: Ma panin nad kõik kokku, sest ei oska neid nagu eradi kommenteerida. Aga sarjast siis.. hämmastavalt hea. Natuke uimane ja igav vb, aga samas jälle huvitav. Ma sain Eesti ajaloo selgemaks:D Mässajatest on alati hea lugeda:)
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime21/12/2010, 13:19

38

Pealkiri: Mees kes teadis ussisõnu

Autor: Andrus Kivirähk

Tutvustus:Viimane mees, kes mõistab ussisõnu, mõtiskleb oma elu üle. Vanast ja vägevast metsarahvast on saanud abitud külaelanikud; ajapikku on muistsete aegade teadmised ja oskused unustusse vajunud, asemele on tulnud uued ahvatlevad asjad...

Lk arv: 381

Minu arvamus: Hea, endiselt:)

39

Pealkiri: Da Vinci kood

Autor: Dan Brown

Tutvustus: Ametiasjus Pariisi sõitnud Harvardi sümboolikauurija Robert Langdon saab hilisõhtul pakilise telefonikõne. Louvre'i eakas kuraator on muuseumis mõrvatud ning tema keha lähedalt leiti kummaline ¹iffer. Veidraid mõistatusi harutavad Langdon ja andekas prantslannast krüptoloog Sophie Neveu avastavad üllatusega terve hulga da Vinci taiestesse peidetud saladuse võtmeid -- kõikide pilgule avatud vihjeid, mis maalikunstnik on ometi leidlikult maskeerinud.
Panused kerkivad, kui Langdon avastab jahmatava seose: hukkunud kuraator oli seotud Siioni abikloostriga -- mõjuka salaühinguga, mille liikmete hulka olid kuulunud ka Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo ja da Vinci. Langdon hakkab aimama, et nad jahivad vapustavat ajaloolist saladust, mis on ühtaegu sügavalt hariv ja ohtlik.
Pöörases võidujooksus Pariisis ja sellest kaugemalgi leiavad Langdon ja Neveu ennast mõistuste võitluses mingi varjudesse peituva väga mõjuka jõuga, kes näib iga nende liigutust ette aimavat. Kui nad ei suuda lahendada ülima keerukusega põimunud mõistatust, võib abikloostri saladus -- ja plahvatusohtlik muistne tõde -- igaveseks kaduda.

Lk arv: 512

Minu arvamus: Imelik, et ma alles nüüd seda lugesin. Ja pean ütlema, et ülihea oli:)

40

Pealkiri: Novelle

Autor: Edgar Allan Poe

Tutvustus: Kuulsa ameerika kirjaniku Edgar Allan Poe (1809-1849) fantastiliste ning õudusjuttude kogumik annab hea ülevaate nüüdisaja novelli ja detektiiv- ning ulmekirjanduse ühe rajaja loomingust.

Lk arv: 336

Minu arvamus: Ma nautisin tema kirjutusi. Tõeliselt head.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime21/12/2010, 13:27

41

Pealkiri: Parfüüm

Autor: Patrick Süskind

Tutvustus:80-ndate aastate lõpus maailmakuulsaks saanud romaan XVIII sajandi «geniaalsest koletisest» Jean-Baptiste Grenouille'st.
Peategelane, ise lõhnatu nagu Saatan, on lõhnade geenius – ta suudab neid sadade kaupa identifitseerida, suurte vahemaade tagant haista ja oma mälus talletada. Tema jaoks ei tähenda maailm värve ja valgust, reaalseid, kombatavaid ja nähtavaid asju, tema jaoks on olemas vaid lõhnad. Lõhnade osas on tema eesmärgiks täius, «absoluutne lõhn», mis teeks temast inimeste lemmiku.
Autor esitab loo niisuguse osavusega, et raske on otsustada, mida me tegelikult loeme – mõistujuttu geniaalsusest, absoluudiigatsusest, üksindusest – või hoopis verdtarretavat õuduslugu.

Lk arv: 231

Minu arvamus: Pole ammu midagi nii head lugenud. Need kirjeldused, see tunnete väljendamine.. lihtsalt super! Ei tea, kas film rikuks selle elamuse ära...

42

Pealkiri:Dorian Gray portree

Autor:Oscar Wilde

Tutvustus:Oscar Wilde'i lugu moekast noormehest, kes müüb oma hinge igavese nooruse ja ilu saavutamiseks, on üks kirjaniku kuulsamaid teoseid.
Wilde'ile iseloomulikus sädelevas ja epigramlikus stiilis kirjutatud lugu Dorian Gray moraalsest lagunemisest põhjustas esmailmumise ajal 1890 märgatava skandaali. Wilde'i süüdistati dekadentsis ja lugejate moraali rikkumises.
Kuid hoolimata kõigest on teosest saanud sellegipoolest aegumatu klassika.

Lk arv:240

Minu arvamus: Ka väga hea. Raamat näis kohati koosnevat üliheadest ütlustest.. lihtsalt (Y)
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime21/12/2010, 13:28

43

Pealkiri:Solaris

Autor:Stanislaw Lem

Tutvustus: «Solaris» (1961) on utoopiline lugu samanimelisest planeedist, kus elab erilise intellektiga eluvorm. Solaris on nimelt tervenisti kaetud ookeani meenutava organismiga, millel on ebatavaline võime luua füüsilisi fenomene ja hallutsinatsioone. Peategelaseks on Kris Kelvin, kes saadetaksegi seda müstilist planeeti uurima. Kelvinit ja tema kaaslasi ootavad aga ees oodatust palju raskemad katsumused, kui neil tuleb silmitsi seista kummitustega oma minevikust. Suurt osatähtsust on kirjanik osutanud just suhtlemisprotsessile, esitades küsimuse: kas inimene on valmis orienteeruma tipptehnoloogilises maailmas, ilma et ta mõistaks täielikult iseenda olemust?

Lk arv: 187

Minu arvamus: Veider.. käis kah:D
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime22/12/2010, 15:54

44

Pealkiri: Hamlet

Autor: W.Shakespeare

Tutvustus:Värsstragöödia aluseks on XII sajandi Taani kroonika, mis jutustab kuninga mõrvamisest venna käe läbi. Kuriteoga troonile pääsenud vennatapjale peab kätte tasuma prints Amleth. Shakespeare mõtestab laenatud ainet lähtuvalt Inglismaa oludest.

Lk arv: 224

Minu arvamus: Heaaa.. mul on Shakespeare- maania praegu. Love this guy.
Tagasi üles Go down
Tuki
Helmut
Tuki

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime22/12/2010, 15:59

Jaa lk arv kokku on 15830.
Raudselt olen mõned raamatud ära unustanud vahelt Very Happy
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: 2o1o d(^.^)b   2o1o  d(^.^)b - Page 2 Icon_minitime

Tagasi üles Go down

2o1o d(^.^)b
Tagasi üles 
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2Mine lehele : Previous  1, 2