ohsamalle
Seekord sai täitsa pikalt,
Vahepeal oleks saanud veel kirjeldusi toppida - mõni koht ludiseb käest ära.
Kuid vend hingab kuklasse ja ma tahan väga seda uue osa rahuldust saada XD I'm sorry
*_*_*_*
Kutse Istusin jälle kirikutornil ja raputasin õrnalt puulehti. Alguses oli väikeste ja rumalate inimeste jõllitamine väga põnev olnud. Kuid päevast päeva, nädalast nädalasse seda teha ei olnud just eriti huvitav.
Iga päev kontrollisin kuidas Katre oma elu elab. Iga päevaga muutus ta järjest elavamaks. Nädal tagasi oli ta isegi väljas käinud.
See tegi mind vihaseks.
Kas ma olen siis tõesti nii leinamisväärtusetu?
Turtsatasin pahaselt ja üle tänava huugas jäine tuul, mis puudelt oksakesi rebis. See hakkas juba tavaliseks muutuma.
Kõlgutasin jalgu ja tundsin meelte serval tuttavat tunnet, mida ma varem ei olnud tajunud tundnud. Hääl oli tagasi.
„Noh, kus olid, mis tegid?“ pärisin igaval toonil.
„Kummitasin ja kolistasin ühes mahajäetud majas.“ Vastas ta ärritavalt igapäevase häälega.
Oigasin igavusest ja oleks teda heameelega löönud, kui ta mul peas poleks olnud.
Kuulsin kuidas ta õrritavalt itsitas – kindel märk, et ta oli mu mõtteid märganud.
„Fain,“ urisesin ma pahaselt ja istusin edasi.
Me istusime kaua. Taevas tumenes ja niigi inimtühjad tänavad jäid täiesti tühjaks. Teisel pool teed jooksis üle tee kräunuv vöödiline kass. Hetke pärast järgnes talle karune must koer, kes tõi iga paari sekundi tagant kuuldavale häirivalt terava haugatuse.
Põrnitsesin neid ja hetke pärast võpatasin kui hääl rääkima hakkas.
„Oo..“ ohkas ta, hääles vaevumärgatav üllatus .
„Mida?“ pärisin ma viivitamatult.
„Su sõbrad hakkavad sind kutsuma,“ ütles ta kerge naeruvarjundiga.
Vahtisin hetke segaduses olles enda ette. Ähh?
„No tead küll! Vaimude väljakutsumine. Taldrikuga ja puha.“ Naeris hääl pahakspanevalt. Oli selge, et ta pidas seda naeruväärseks.
Ma vahtisin ikka veel koledate majade katuseid ja puhkesin siis naerma. See oligi naeruväärne.
„Parem ilmu kohale,“ ütles hääl muigvel toonil ja jätkas
„Kas ma polegi rääkinud? Ahh.. Seadus ütleb, et kui hing välja kutsutakse, on tal õigus kõikki väljakutsujaid ja samas ruumis viibijaid nende elude lõpuni kummitada.“Olin tema rääkimise ajal naermise lõpetanud ja vaatasin nüüd mõtlikult katuseid.
Oleks täitsa tore Katrele ta ülbe käitumise eest kätte maksta.
Järgmisel hetkel tundsin ma häirivalt juhtivat tunnet.
Lükkav ja nügiv jõud tõukas mind katuselt alla.
Olin segaduses kuid mõistsin kohe, kui kuulsin selget häält, mis minu nime kutsus. See oli tuttav hääl. See oli ju Karmeni hääl, mis nüüd mind hauatagusel toonil kutsus.
Itsitasin ja lendasin vastupanuta sinna, kuhu jõud mind nügis.
Paari sekundi pärast olin jõudnud oma kodu juurde. Olin seda kohta kaua vältinud kuid jõud lükkas mind keldri poole. Lähenedes nägin, et keegi oli luku maha murdnud.
Pahaselt neid lõhkujaid needes – mida mu ema nüüd siis teeb? – tormasin maa alla ja vaatasin kuidas kõik olid põrandale ringi koondunud.
Jõud andis järele ja siis tundsin end kümme korda vabamalt kui varem ja umbes kümmetuhat korda vabamalt kui elus olevana.
Nagu oleks mul uued ja tugevamad silmad. Tugevamad ja võimsamad jäsemed ja targem ja kiirem aju. Mu kõrvad registreerisid iga väiksemagi krõbina. Võisin vanduda, et selle vana vanaema pärandatud kapi taga jooksis hirmunud hiir ja üritas oma poegi minema lükata. Ämblikust tuli välja heliseval toonil niiti, kui ta end allapoole lasi, et siis minema sibada. Kõik oli nii selge.
Järsku teadsin ma täpselt mida teha.
Ilma mingi pingutusega – vabamalt kui silma pilgutades – juhtisin ma kokku kuhjatud käsi esimese tähe peale.
Õhkkond muutus märgatavalt. Ma tundsin hirmu maitset liigagi hästi.
Üks võõras tüdruk kirjutas esimese tähe õhinal üles.
Panin ainukeseks valgusallikaks oleva küünla leegi võbelema.
Käed nihkusid aeglaselt järgmisele tähele.
Oli kuulda vaikseid hirmuohkeid.
Küünal kustus ja kirjutaja kiikas üle teiste õlgade järgmist tähte.
Lendasin nende kohale ja vaatasin kuidas nende värisevad käed muudkui liikusid ja liikusid. Kuidas võõra tüdruku käed kirjutades järjest koledamaid tähti maalima hakkasid ja kuidas päris mitmed neist üritasid oma käsi hunnikust ära sahmata.
Lasin neil tõmmelda. Paras värdjatele. Piinelgu nüüd. Kindlalt hoidsin ma käsi oma kohal ja jälgisin kuidas nad liikusid.
Paistis et ainus kes teadis, mida ma ütlen on kirjutav tsikk. Teiste silmad olid kinni – ega ma neid lasknudki lahti teha.
Kirjutaja tüdruk oli hääletult hirmust nutma hakanud, kui ta kritseldas vastumeelselt üles tähe-tähe järel.
Hääl mu peas itsitas heakskiitvalt.
Umbes kümne minuti pärast olin ma valmis.
Lasin nende käed vabaks ja hetkega plõksatasid nende silmad lahti.
Kui üks poiss, keda ma tuvastada ei vaevunud taskulambi poole hüppas muigasin ma raevukalt ja irvitasin pahameelselt, kui taskulambis tüli ei süttinud.
„Suck that,“ ütlesin ma talle vihaselt kuigi teadsin, et ta ei kuule mind.
Teised vaatasid hetke hirmust pärani silmadega poissi ja seejärel tüdrukut kes tähti kirjutanud oli.
Tüdruk oli kaugesse nurka tõmbunud, pea põlvedele pannud ja oli täiesti hääletu, kui ta kortsutas enda käes olevat lehte.
Teised lähenesid talle aeglaselt ja järsku küsis keegi sosinal
„Mida ta ütles?“Tüdruk tõstis pea, kuid keegi peale minu ei näinud ta punaseks nutetud silmi.
Kõigi tähelepanu oli jäägitult pühendatud pimedas nurgas kössitavale tüdrukule.
„Maria?“ nõudis keegi juba valjemalt. Kortsutasin kulmu kui sain aru, kes rääkija oli.
Asusin ruttu tööle. Samal ajal kui Maria teistele paberilehe ulatas, sain ma valmis.
Kui teised avastasid, et nad ei saa nii pimedas lugeda tõttasid nad välja, et heledamas öös mu „sõnumit“ lugeda.
Niipea kui esimesed sammud uksest väljuda olid jõudnud, paitas mu kõrvu hirmukriise.
„Muljetavaldav“ teatas hääl mulle heakskiitvalt.
Teised olid esimesele kriiskajale järgi tõtanud ja nüüd oli kuulda seosetut valju hala.
Lasin vahepeal jälle süttinud küünlal natuke märgatavamasse kohta nihkuda ja kui üks poiss uudishimulikult vilkuva tule poole vaatas, tõttas ta sangarliku vaprusega tagasi keldrisse, ignoreerides nurgas hirmust kangestunud Mariat.
„Vittu,“ oigas poiss ja jäi kangestunult lugema seinale kõrvetatud kirja.
_*_*
Uut osa enne kriitikat ei tule -.-