MEIE JUTUD Järjejuttudele pühendatud foorum |
|
| Kaks tuhat ja üksteist. | |
| | |
Autor | Teade |
---|
Tärru. Nobenäpp
Postituste arv : 1198 Age : 30 Asukoht : Igal pool.
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 8/7/2011, 12:18 | |
| KAHEKÜMNE KUUES!
Pealkiri: Vampire Diaries: The Awakening. Autor: L. J. Smith. Kuupäev: 7. juuli - 10. juuli 2011.
Tagakaas: Elena is a high school golden girl who's used to getting what she wants. When she meets handsome, haunted Stefan, he struggles to resist her for fear that his dark secret is too much for her to handle. He's torn by guilt over his past, and mindful of the threat that his vengeful brother, Damon, poses to anyone Stefan gets close to. Soon Elena finds herself torn between two brothers, and in terrible danger. Tegelased: Elena, Stefan, Damon. Minu arvamus: - Spoiler:
Wow, kui teistsugune see seriaalist on. Ja mulle meeldib seriaal rohkem, ausalt. Tegelikult ei olnud kokkuvõttes raamatul vigagi, aga lihtsalt see, et see on nii TEISTSUGUNE! Ja see meenutas alguses kohutavalt videvikku.. Ja jah. Damon on seal nii halb! Mul on nii kahju tast, võinoh, sellest et ta pole mõnus filmiDamon.. Hmh. Jah.
Lehekülgede arv: 200. | 8877 + 200 = 9077 Hinnang: 7/10. Parimad kohad: - Spoiler:
| |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 12/7/2011, 22:41 | |
| KAHEKÜMNE SEITSMES!
Pealkiri: Vampire Diaries: The Struggel. Autor: L. J. Smith. Kuupäev: 10. juuli - 12. juuli 2011.
Tagakaas: Elena quickly realizes that the only thing more dangerous that being in love with a vampire is being desired by two. As Stefan struggles to suppress his instinctive thirst, Damon persists in his quest for Elena's heart. A dark turn of events forces Elena to risk her mortality to save one of her immortal suitors. Tegelased: Elena, Stefan, Damon. Minu arvamus: - Spoiler:
See läks paremaks, ma usun. Ja see lõpp... Nüüd ma ei tee muud, kui muudkui mõtlen, et kas selline koht tuleb raamatus ka?!?!? Ja ju peab tulema, peategelasega ikka nii ei jama!! Kuigi, juuksevärv ja iseloom ja kõik on erinev, aga IKKAGI! APPI!
Lehekülgede arv: 189. | 9077 + 189 = 9266 Hinnang: 8/10. Parimad kohad: - Spoiler:
Viimati muutis seda Tärru. (12/7/2011, 23:01). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 12/7/2011, 23:00 | |
| KAHEKÜMNE KAHEKSAS!
Pealkiri: Vampire Diaries: The Fury. Autor: L. J. Smith. Kuupäev: 12. juuli - 14. juuli 2011.
Tagakaas: As Elena comes to grips with the consequences of her devotion to Stefan, a vampire hunter descends on the town, determined to eradicate its immortal infestation. Soon, the hunters become the hunted. Stefan, Elena, and Damon must work together to trace the new evil that's befallen Fell's Church back to its mysterious origin. Tegelased: Elena, Stefan, Damon, Katherine. Minu arvamus: - Spoiler:
Ma ei saa aru, mis toimub? Mis Elenaga juhtus? Ta ei saa ju ära surra, uuesti, veel on raamatuid! Aga ma nii kardan, tõesti kardan. See oli kuidagi nii.. hirmuäratavalt ilusasti kirjutatud, et ma lihtsalt vappusin praegu pisarate ja kurbuse käes. Mis toimub? Oh, palun. Ma nutan nii väga. Mul on kuidagi nii kurb ja nii valus olla. Ma ei oska seda seletada, aga see oli nii.. nii õigesti kirjutatud. Ja see Bonnie lõpusõnad, oh. Mu mõistus ütleb, et Elena tuleb veel tagasi järgmises raamatus, aga süda ei taha seda omaks võtta, vaid nutab ainult. Oh jumal, kui kurb mul on.
Lehekülgede arv: 192. | 9266 + 192 = 9458 Hinnang: 10/10. Parimad kohad: - Spoiler:
"No, wait. Wait a second." Matt scrubbed at his face with the sheet again. "Listen. That was stupid, and I'm a jerk-" "That was the truth and you're a gentleman. Or you'd've told me to go take a hike a long time ago." (Lk. 137)
Katherine smiled back at him, enchanted. "We'll be so happy together. Once they're dead, I'll let you go. I didn't mean to hurt you, not really. I just got angry." She put out a slender hand and stroked his cheek. "I'm sorry." "Katherine," he said. He was still smiling. "Yes." She leaned closer. "Katherine..." "Yes, Damon?" "Go to hell." (Lk. 17)
He put an arm around his brother to help him up. And then, for a moment, he just held on. (Lk. 187)
Viimati muutis seda Tärru. (14/7/2011, 22:59). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 14/7/2011, 22:58 | |
| KAHEKÜMNE ÜHEKSAS!
Pealkiri: Vampire Diaries: Dark Reunion. Autor: L. J. Smith. Kuupäev: 14. juuli - 16. juuli 2011.
Tagakaas: Elena tries to warn her friends that they're in danger, but she's powerless to save them from the tragedy in store for Fell's Church. When a twist of fate reunites Elena and her true love, she may be granted a second chance at the life she's always dreamed of. Tegelased: Stefan, Elena, Damon, Klaus, Bonnie, Meredith, Matt. Minu arvamus: - Spoiler:
Oh. Jumal. Ma tõesti arvasin, et Stefan sureb ja mõtlesin, et mis toimub ja kuidas see võimalik on, aga see lõpp!! Midagi enneolematut! Mis juhtus ja kuidas see võimalik on? Ma ei tea, seal ei seletatud. Aga mulle TOHUTULT meeldis Damoni käitumine. See, kuidas ta oma venna kaitseks välja astus. See, kuidas ta oma jaki lõpuks Elenale õlgadele pani. Ma ei ole veel päris kindel, kas mulle meeldib see Elena lõpplahendus, aga samas on see hea küll. Muidu terve raamatu mind häiris, et Elena oli hing, mitte päriselt elus. Täiega häiris. Aga see oli hea, tõesti oli.
Lehekülgede arv: 229. | 9458 + 229 = 9687 Hinnang: 9/10. Parimad kohad: - Spoiler:
"Would you like a mouse?" "A what?" "I said, would you like a sandwich with your tea?" "Oh. A sandwich. Yeah. Great." (Lk. 6)
"Those are the ingredients," Bonnie said firmly. "They're the kind of ingredients that make sense for a summoning spell. I'm sure I can find a ritual to do with them in one of my Celtic magic books. We just have to figure out the person we're supposed to summon..." Something struck her, and her voice trailed off in dismay. "I was wondering when you'd notice," Matt said, speaking for the first time in a long while. "You don't know who it is, do you?" (Lk. 38)
"And, Damon?" "Now what?" "Thank you." (Lk. 82)
Bonnie's eyes were too dazzled by waves of grey dots to see, but she heard the voice clearly as it rang out, cold and arrogant and filled with absolute conviction. Just five words, but they changed everything. "Get away from my brother." (Lk.191)
| |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 17/7/2011, 00:49 | |
| KOLMEKÜMNES!
Pealkiri: Surematu Nicholas Flameli saladused: Nõid. Autor: Michael Scott. Kuupäev: 17. juuli - 26. juuli 2011.
Tagakaas: Mütoloogiliste ja folkloorsete teoste autor Michael Scott on üks Iirimaa edukamaid kirjanikke. Fantaasia-, ulme-, ja õuduskirjanduse ning folkloori vanameistrit nimetas Irish Times „nende saarte Fantaasiakuningaks”. “Nõid” on Surematu Nicholas Flameli saladuste seeria kolmas raamat.
Nicholas Flameli ning Sophie ja Josh Newmani jälitav doktor John Dee on linna pahupidi pööranud. Pariisi tänavad on varemetes, Notre Dame hävinud, krahv Saint-Germaini kodu maatasa tehtud. Dee käes on Maag Abrahami raamat, kuid sellest puuduvad kaks viimast lehekülge, mida Mustad Ülikud vajavad Viimase Kutsungi läbiviimiseks. Ilma nendeta ei saa loitsu lausuda ning Dee teab väga hästi, et Mustad Ülikud ei puhka enne, kui on taas võimul ja inimrass hävitatud – või kas ikka teab? Nicholas Flameli süda peaaegu murdus, nähes, kuidas armastatud Pariis tema silme all kokku variseb. Dee ja Machiavelli hävitasid linna, kuid ka Flamelil oli selles oma roll mängida. Sophie ja Josh Newman tõestavad üha selgemini, et nemad ongi legendikaksikud, ning Flamel peab neid ja Koodeksi lehekülgi Mustade Ülikute eest kaitsma. Aga iga mööduva päevaga muutub Nicholas üha nõrgemaks. Perenelle on endiselt Alcatrazil vangis ja nüüd, kus Scatty on kadunud, pole nad enam kaitstud. Neil on vaid Clarent – Excaliburi kaksikmõõk. Ent Clarenti vägi on ennenägematu ning kurjus, mis relvas pesitseb, teeb võimatuks selle kasutamise ilma, et mõõga pimedus selle kandjasse ei imbuks. Kui Nicholas Dee’d võita tahab, peab ta leidma kellegi, kes Joshile ja Sophie’le kolmandat elemendimaagiat – veemaagiat – õpetaks. Ainus, kes seda teha suudaks on Gilgame¹ ja tema on täiesti hull. Tegelased: Sophie, Josh, Flamel, Perenelle jt. Minu arvamus: - Spoiler:
Algus oli üsna lohisev ja noh, mitte väga kaasatõmbav (nagu lugemiseks kulunud päevadele võib aimata). Üleüldse on tegemist pigem lasteraamatuga, eksole, aga see olen ju mina, soetan endale kõikvõimalikud maagilised raamatud. Igatahes, lõpupoole läks paremaks. Ma täitsa ootasin lugemist ning viimased leheküljed läksid päris kiiresti. Et iseenesest täitsa loetav, kuigi ma kahtlen, kas keegi mu sõpradest suudaks ennast selle lugemiseni viia.
Lehekülgede arv: 420. | 9687 + 420 = 10107 Hinnang: 7/10. Parimad kohad: - Spoiler:
"Ja kas sa olid hea õpilane?" küsis Nereus ettevaatlikult. "Parim. Tea seda, vetevana: ma ei saa kunagi sinu naiseks. Ma olen abiellus Alkeemiku Nicholas Flameliga." "Oh," lausus Ülik väga vaikselt. "Mina olen surematu inimene Perenelle Flamel." "Ah soo - see nõid," pobises Nereus. "Jah, see nõid." (Lk. 259)
"Millal see oli?" küsis Josh kiiresti, rohkem teada tahtes. "Ajal enne aega, enne ajalugu." (Lk. 288)
"Mis, see oli alles eelmisel kuul..." Tema hääl vaibus. Kui ta uuesti rääkima hakkas, oli selles tohutu kaotusvalu. "Ei. See ei olnud eelmisel kuul ega ka eelmisel aastal või isegi eelmisel aastakümnel. See oli..." Tema pilk hajus ja ta vaatas Alkeemiku poole. "Millal see oligi?" Kaksikute pilgud pöördusid Flamelile. "1945. aastal," vastasd ta lühidalt. "Ja kas see oli Ameerikas?" küsis Gilgame¹. "Ütle, et see oli Ameerikas." "See oli New Mexicos." (Lk. 307)
Alkeemik kummardus ettepoole ja hetkeks näis nagu hakkaks ta oma kätt kuninga õlale asetama. Siis tõmbas ta selle aga tagasi ja küsis leebelt: "Misa sa nüüd meelde jätad, Gilgame¹?" Kuningas vajutas nimetissõrme vastu paberit ja hõõrus hõedase pisara selle sisse. "Päeva, mil keegi vaevus minu pärast pisaraid valama." (Lk. 339)
| |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 26/7/2011, 21:58 | |
| KOLMEKÜMNE ESIMENE!
Pealkiri: Surematu Nicholas Flameli saladused: Surnumanaja. Autor: Michael Scott. Kuupäev: 26. juuli - 4. august 2011.
Tagakaas: Kaks, kes on üks ja üks, kes on kõik...
San Francisco Pärast põgenemist Ojaist Pariisi ja sealt Londonisse, on Josh ja Sophie Newman viimaks kodus. Ning pärast kõike, mida nad viimase nädala jooksul nägid ja teada said, on nad oma tuleviku suhtes veelgi ebakindlamad kui varem. Kumbki neist ei ole õppinud ära kõiki vajalikke maagia vorme, et kaitsta end Mustade Ülikute eest, nad on kaotanud Scatty ning doktor John Dee jälitab neid endiselt. Ent kõige hirmutavam on see, et nüüd peavad nad otsustama, kas Nicholas Flameli saab usaldada? Kas on üldse kedagi, keda usaldada?
Alcatraz Doktor John Dee alahindas Perenelle Flameli väge. Alcatraz ei suutnud teda kinni hoida, Nereusest ei olnud talle vastast ning ta suutis leida endale liitlase ka pealtnäha võimatus olukorras. Kuid tema polnud ainuke, keda saarel vangis hoiti. Vanglatrellide ja kaitsvate sigilite taga ootab kari koletisi - sõjavägi, mida Dee plaanib kasutada viimases lahingus. Ja nüüd on saabunud Alcatrazile Machiavelli, et need koletised San Franciscosse lahti päästa. Perenelle võib küll olla võimas nõid, kuid iga päevaga jääb ta üha nõrgemaks ja kuigi tema kõrval on Nicholas, võib sellise mastaabiga lahing tema jaoks hävitav olla. Nicholas ja Perenelle peavad linna kaitsma, kuid tõenäoliselt osutub see pingutus neile mõlemale surmavaks.
London Dee, kes oma Üliku suureks pettumuseks, ei suutnud saada tagasi Koodeksi kaht viimast lehekülge, on kuulutatud lindpriiks ja saanud uueks sihtmärgiks kõigile neile olenditele, kes varem jahtisid Flameli. Kuid Dee’l on plaan. Koodeksi ja Alcatrazil ootavate olenditega suudaks ta võtta võimu maailma üle. Tal on vaja vaid arhontide abi. Ent selleks, et tema plaan õnnestuks, peab ta äratama surnust Kõikide Jumalate Ema. Ning õpetama välja surnumanaja. Ja legendikaksikutest saaksid suurepärased õpilased...
Dublinis sündinud Michael Scott alustas kirjutamisega üle kahekümne viie aasta tagasi ning on üks Iirimaa edukamaid ja viljakamaid kirjanikke, kes on avaldanud enam kui sada raamatut. Fantaasia-, ulme-, ja õuduskirjanduse ning folkloori vanameister kirjutab nii täiskasvanutele kui noortele ning tema teoseid on avaldatud kolmekümne seitsmes riigis ja tõlgitud kahekümnesse keelde. “Surnumanaja” on Surematu Nicholas Flameli saladuste seeria neljas raamat. Samast seeriast on saadaval veel esimesed kolm raamatut „Alkeemik“, „Maag“ ja „Nõid“. Tegelased:
Minu arvamus: - Spoiler:
Täitsa huvitav oli vahepeal. Noh, ma arvan ikka, et see saaga on pigem selline.. lastele, aga mis siis, tore lugeda! Asi hakkab aina enam sürreaalseks minema, aga eks see olegi mõte. Täitsa huvitab kohe vist, mis edasi saab. Ah, ma tegelt tahtsin hakata pikalt rääkima raamatute kohta ja oma arvamusest, aga ma lihtsalt ei oska midagi arvata. Laste muinasjutt.
Lehekülgede arv: 344. | 10107 + 344 = 10451 Hinnang: 7/10. Parimad kohad: - Spoiler:
"Mida ma teiega küll teen, itaallane?" küsis Ülik korraga. "Minuga teete?" "Kas te vastate alati küsimusele küsimusega?" "Kas vastan?" (Lk. 150)
"Mulle tundub, et sa said isaks," ütles ta hämmeldunult. "Väikevend, nad kõik näevad sinu moodi välja." "Oh heldeke," köhis Prometheus. "Isegi naised?" "Eriti naised," ütles Zephaniah silmi sulgedes. (Lk. 172)
"Kas sa oled kunagi mõelnud oma isand tappa?" "Mitte iialgi," ütles Machiavelli. "Miks mitte?" küsis Billy. "Juhuks kui tuleb päev, mil ma tahan, et minu surematus tagasi võetakse; päev, mil ma tahan vanaks saada ja surra." (Lk. 182)
Sophie'le see ei meeldiks. See mõte kargas talle pähe samal hetkel, kui tema jalg gaasipedaali vajutas. See on ju uni. Sophie'le see ei meeldiks. Ta tõstis jala pedaalilt. Raputas pead. Isegi unes püüdis tüdruk teda kamandada.(Lk. 285)
| |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 5/8/2011, 21:26 | |
| KOLMEKÜMNE TEINE!
Pealkiri: Uhkus ja eelarvamus. Autor: Jane Austen. Kuupäev: 5. august - 8. august 2011 (0.21).
Tagakaas: Hästi komponeeritud, paraja irooniaannusega romaanis on suure hoolega välja joonistatud kõik karakterid, nii peategelased kui pisemadki kõrvaltegelased – kõigutamatu pereisa, jahmerdav ja rumal mamma, isepäine Elizabeth, malbe Jane, arutu mehenäljas Lydia, alatasa nohune ja rahulolematu Kitty, maailmatark Mary ning terve plejaad ümber Benneti preilide tiirlevaid d¾entelmene.
Tegelased: Elizabeth, mr. Darcy, Jane, mr. Bennet, mr. Bingley jt. Minu arvamus: - Spoiler:
Ma ei suuda mõista, kuida mrs Bennet võib üht oma tütart kõige vähem armastada. Ma saan veel aru, et on lemmiktütar, aga kõige vähem armastada? See tundub kuidagi loomuvastane ja õel. Ning kas keegi võiks mr Collinsile aru pähe taguda? Sest ma ei suuda seda enam kannatada. Kui palju rumalusi võib üks mees rääkida ning kui põikpäine see sama mees olla võib? Täiesti kohutav. Ma olen õnnelik, et mina oma elus ühegi sellise mehega tutvuma pole pidanud. Oh jumal, vaene Elizabeth! Oh jumal, kui siiras ja armas see raamat oli! Ma poleks uskunud, et tegu on niivõrd lihtsa lugemisega. Naeratus kerkis iga armsuse juures näole ning lihtsalt ei suutnud teost käest ära panna. Ma jään alatiseks austama mr. Benneti teravmeelsust ja tabavaid kommentaare. Võib-olla ta oli tõesti natuke laisk suhete poolest, kuid tema arvamised ja ütlemised tegid selle igati tasa. Teiseks hämmastab mind mr. Darcy meeleolumuutus, kuid muidugi heas mõttes! Milline mees, ma ütlen. Nii armas, siiras, hea ja lahke, armastusväärne ja ihaldatav. Oh, mr. Darcy! Ning viimaks Elizabeth, kelle vaimuanne mind paelus ja paelub. Millised sõnad, milline julgus ja milline olemus. Oh, Elizabeth. Lihtsalt nii hea, kõik oli suurepärane.
Lehekülgede arv: 284. | 10451 + 284 = 10735 Hinnang: 10/10. Parimad kohad: - Spoiler:
"Enne kui me seda teemat jätkame, oleks vahest soovitav täpsemalt kokku leppida, kui suurt tähtsust sellele palvele antakse ja kui lähedane on asjaomaste isikute vahekord." "Muidugi mõista!" hüüdis Bindley. "Tehke meile teatavaks kõik üksikasjad, unustamata sealjuures asjaosaliste pikkuse ja kaalu suhet, sest see mängib meie vaidlusküsimuses olulisemat rolli, miss Bennet, kui te võib-olla arvate. Uskuge mind, kui Darcy poleks minuga võrreldes nii pikk ja tugev mees, ei suhtuks ma temasse pooltki nii suure aupaklikusega. Ma tunnistan, et teatavates olukordades ja teatavates kohtades on raske kujutleda hirmuäratavamat nähtust kui Darcy, iseäranis veel omaenda kosu ja pühapäeva õhtupoolikul, kui tal pole midagi teha." (Lk. 39)
"Ma kuulsin küll, mis te küsisite, aga ma ei osanud nii äkki vastata. Ma tean, et te ootasite minult jaatavat vastust, nii et võiksite rõõmu tunda minu halva maitse allakriipsutamisest. Kuid minule pakub suurt lõbu niisuguseid plaane nurja ajada. Mulle meeldib vingerpussi mängida neile, kes on juba ette põlgust täis. Seepärast olen otsustanud teile öelda, et mul pole mingit tahtmist riili tantsida. Eks põlastage mind nüüd, kui julgete." "Ausõna, ei julge." (Lk. 40)
"Sa seisad kurva valiku ees, Elizabeth. Tänasest päevast peale oled sa ühele oma vanematest võhivõõras inimene. Sinu ema ei taha sind enam eluilmaski näha, kui sa e i abiellu mr. Collinsiga. Ja mina ei taha sind enam eluilmaski näha, kui sa seda t e e d." (Lk. 86)
"On nii kohutav mõelda," kaebas ta, "et Charlotte Lucasest saab kunagi selle maja perenaine, et mina pean tema teelt kõrvale astuma ja oma silmaga nägema, kuidas tema siin võtab üle minu koha." "Oh armas naine, ära ennast nii süngete mõtete meelevalda anna. Usume ikka kõige paremat. Hellitagem lootust, et m i n a elan s i n u s t kauem." (Lk. 100-101)
"See ületab kõik piirid! Miss Bennet, ma nõuan vastust. Kas ta... kas mu õepoeg tegi teile abieluettepaneku?" "Teie leedilik kõrgus ise väitis just praegu, et see on võimatu." "See peaks olema võimatu, see peab olema võimatu, kui ta vähegi mõistuse häält kuulda võtab. Aga teie vigurid ja võrgutused on teda võib-olla mingil meeltesegaduse hetkel unustama pannud, mida ta iseendale ja kogu oma suguseltsile võlgneb. Võib-olla olete ta kuidagi lõksu püüdnud." "Sel juhul olen mina ise küll viimane, kes seda tunnistab." (Lk. 258)
"Mrs. Bennet, kas teil leidub siin veel külavaheteid, kus Lizzy võiks täna jälle ära eksida?" "Soovitan mr. Darcyl, Lizzyl ja Kittyl täna hommikupoole Oakhami mäele jalutada. See on ilus pikk matk ja mr. Darcy pole sealt avanevat vaadet veel näinud." "Teistele see võib-olla sobib," vastas mr. Bingley, "aga Kittyle käib teekond kindlasti üle jõu. Eks ole, Kitty?" Kitty tunnistas, et ta jääks tõesti meelsamini koju. (Lk. 274)
Toast väljudes kuulis Eliabeth lõpetuseks: "Kui ka Maryle ja Kittyle peaks kosilasi tulema, saada aga siia, ma olen praegu täiesti vaba." (Lk. 276)
Lugupeetud sir. Pean teid juba jälle õnnitluste nõutamisega tülitama. Elizabethist saab varsti mr. Darcy abikaasa. Lohutage leedi Catherine'it, nagu oskate. Aga teie asemel hoiaksin õepoja poole. Selle käest on rohkem loota. Siiralt teie, jne. (Lk. 280)
Viimati muutis seda Tärru. (10/8/2011, 13:13). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Tärru. Nobenäpp
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. 10/8/2011, 12:17 | |
| KOLMEKÜMNE KOLMAS!
Pealkiri: Eragon. Autor: Christopher Paolini. Kuupäev: 8. august -
Tagakaas: Kui Eragon leiab metsast sileda sinise kivi, peab ta seda vaese talupoisi õnnelikuks avastuseks: võib-olla saab selle eest perele talveks liha varuda. Ent kui kivist koorub ilus, safiirsinine lohepoeg, mõistab Eragon peagi, et on komistanud pärandi otsa, mis on peaaegu niisama vana kui Impeerium ise. Üleöö võtab tema lihtne elu onu Garrow´ talus pöörde ja ta leiab end hukatuslikust uuest maailmast, täis saatusekäike, võlukunsti ja võimu. Juhiks vaid iidne mõõk ja vana jutuvestja Bromi nõuanded, peavad Eragon ja noor lohe Saphira pääsema eemale ohtlikest väljadest ja tumedatest vaenlastest Impeeriumis, mida valitseva kuninga kurjusel pole piire. Kas Eragon suudab astuda legendaarsete Loheratsanike jälgedes? Impeeriumi saatus võib olla tema kätes...
Christopher Paolini kustumatu armastus fantaasia- ja ulmekirjanduse vastu ajendas teda asuma oma esikromaani, "Eragoni" kallale pärast seda, kui ta oli viieteistkümneaastasena keskkooli lõpetanud. Raamatu valmimisel oli ta 17. Kui "Eragon" 2003. aasta sügisel ilmus, sai sellest koheselt bestseller. Raamatul baseeruv film peaks linastuma 2006. aasta suvel.
"Eragon" on põnev raamat kõigile neile, kes "Sõrmuste isanda" triloogia lummusele vastu panna ei suutnud.
Tegelased:
Minu arvamus: - Spoiler:
Lehekülgede arv: 489. | 10735 + 489 = 11224 Hinnang:
Parimad kohad: - Spoiler:
Eragon. "Kas see on kõik, mida sa öelda oskad?" nähvas Eragon. Jah. (Lk. 55)
| |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kaks tuhat ja üksteist. | |
| |
| | | | Kaks tuhat ja üksteist. | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| |