Väga palju raamatuid on vahepeal märkimata jäänud kuid enne kui nad raamatukokku tagasi viia võiks ju viisakalt need ära märkida.
35 Autor Jodi Picoult
Teos: "Handle with Care"
Lk arv: 551
Tagakaanelt: Willow O'Keefe had seven broken bones before she took her first breath.
Now her life is lived on a knife-edge. Born with brittle bone disease, she will never learn to skate like her sister. Even walking can be dangerous: one wrong step and she is back in a cast.
The medical bills are crippling her family. So when a lawyer tells Charlotte, her mother, that they might have a case to sue for wrongful birth, she feels bound to consider it.
Except that winning would mean losing her best friend - and telling the world that she wishes her much-longed-for, adored daughter had never been born...
Minu arvamus: Vaimustav lugu ja ma olen ääretult õnnelik, et see lugu lõppkokkuvõttes siiski nii õnnelikult lõppes kui see vähegi võimalik oli. Mulle ääretult meeldib ka selle autori kirjutamisstiil. Selline meeldiv ja mitte just kõige keerulistemate sõnadega.
Kümnepalliskaalal: 10/10 . Vähemat see küll väärt ei olnud.
36 Autor Geling Yan
Teos: "The Lost Daughter of Happiness"
Lk arv: 276
Tagakaanelt: Fusang is a Chinese girl shanghaied from her village in China, brought to California and sold into the seedy underworld of prostution. Soon she falls into an obsessive relationship with a young boy, Chris. But many barriers are laid between the lovers - by Chris's wealthy family, and most meneingly by Fusang's murderous pimp, who bestrides Chinatown with a clutch of daggers at his waist.
Minu arvamus: Algus oli palju tõotav kuid mida edasi, seda rohkem ma jäin ootama, et mis nüüd saab. Autoril on väga huvitav kirjutamine, selline, kus ta vahepeal hoopis teistel teemadel räägib ja siis uuesti taas selleni jõuab, millest ta algselt rääkinud on.
Kümnepalliskaalal: 6,5/10
37 Autor Dante Alighieri
Teos: "Jumalik komöödia. Põrgu"
Lk arv: 558 (ma lugesin läbi ka kommentaarid ja kõik muu, mis seal taga oli)
Tagakaanelt: Mitte midagi.
Minu arvamus: Ma saan täielikult aru, miks see nagu THE KLASSIKA on. Lugesin seda küll oma uurimustöö jaoks kuid ei kahetse ega leia, et see oleks maha visatud aeg. Tekkis kohe huvi, et mida kujutavad tema järgmised teosed endast. Ja nii mõnigi kord tekkis küsimus, et kuhu ma sattuksin, kui ma põrgusse peaksin minema.
Kümnepalliskaalal: Iish, ei hinda igaksjuhuks
38 Autor Lemony Snicket
Teos: "Kurjuse küla"
Lk arv: 263
Tagakaanelt: Armas lugeja!
Kahtlemata olete te selle raamatu ekslikult kätte võtnud, nii et palun pange see kohe käest ära. Keegi terve mõistusega inimene ei loeks tahtlikult raamatut Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire'ist, sest iga sünge hetk, mille nad V.T.K. nime kandvas külas veedavad, on nendel lehekülgedel ausalt ja hirmutavalt kirja pandud.
Ma ei näe mingit põhjust, miks peaks keegi tahtma avada raamatut nii ebameeldivatest asjadest nagu rändavad varesed, vihane rahvahulk, ajalehepealkiri, süütute inimestearreteerimine, lukskong ja mitmed väga kahtlased kübarad.
Minu tõsine püha kohus on Baudelaire'i laste elu iga üksikasja uurida ja üles kirjutada, kuid teie võite valida teise tõsise püha kohuse, nagu seda on mõne muu raamatu lugemine.
Kõige sügavama austusega,
Lemony Snicket
Minu arvamus: Vaimustav, vaimustav, vaimustav. Lihtsalt vaimustav. Ma nii armastan seda sarja ja minu arvates peaks need osad märgatavalt kiiremini ilmuma kui nad seda tegelikult ilmuvad. Kohutav.
Kümnepalliskaalal: 10/10
39 Autor Aime Hansen
Teos: "Eestlasena Londonis: Kübar jalas, saapad peas"
Lk arv: 264
Tagakaanelt: ".. Teine sotsiaalne oskus, mis tuli nüüd omandada, oli tundide kaupa mittemillestki rääkimine. Small talk nii-öelda.
See oli raske! Kurk kuivas ning pähe tulid igasugu segavaid mõtted: näiteks Tartu Ülikoolis omandatud vaimuaated, idee, et inimese kõnes peab mingi mõte olema. Rahvuslik psühholoogia ka segas: põhjamaisest kultuurist pärit inimesena on mul kombeks suu kinni hoida, kui mul midagi öelda ei ole.
Kuid Londonis peetakse sellist käitumist - naisõnalisust - tagurlikuks. Kõige solvavamaks loetakse vaikimist. Seda ei peeta mitte tagasihoidlikkuseks, vaid kahtlaseks ja imelikuks.
Seetõttu otsustasin ennast kokku võtta. Seltskonnaga pubisse sattudes tõmbasin tahtejõuga tagant sundides kopsud õhku täis ja asusin tähenduseta sõna-kombinatsioone õhku paiskama. Harjutamine teeb meistriks: peagi rääkisin nagu muistne oraator. Vahel sattusin nii hoogu, et rääkisin mõne põlise londonlase laua alla" - ptk õllevaht
Minu arvamus: Pärast selle lugemist küll enam nii suurt kiusatust Londoni minna polnud. Aga huvitav oli. Ja lõbus. Lõbus kindlasti, teenis piisavalt minu naerupahvakuid.
Kümnepalliskaalal: 10/10
40 Autor Kate Jacobs
Teos: "Maiuspala"
Lk arv: 317
Tagakaanelt: Pisut enne oma suurt juubelit leiab energiline peokorraldaja ja saatesarja "Gusiga köögis" juht Augusta Simpson end kavandamas sünnipäevapidu, millega ta parema meelega üldse ei tegeleks - tema enda oma. Ta hakkab väsima peoperenaise ja kanaema rollist, hakkab tüdinema olemast naine, kes peab ise endale sünnipäevatorti küpsetama. Olukorra muudab keerulisemaks see, et Gusi reitingute tõstmiseks tahavad Kokanduskanali juhid panna ta paari ilusa ja salakavala Carmen Vegaga, endise Miss Hispaaniaga, kes pole kohe kindlasti keskealine.
Aga Gus ei lahku võitluseta. Suuremate vaatajaarvude ja kulinaarsete naudingute otsingul taipab Gus, et tal võib õnnestuda nii oma karjääri turgutamine kui ka perekonnaelu parandamine, ning kõigele lisaks ehk ka armastuse leidmine.
Minu arvamus: Eee... ma isegi ei ole kindel, mida ma sellest peaksin arvama. See, et peategelase nimi oli Gus, ajas vahepeal täiega närvi, sest minu jaoks on Gus mehe nimi ja siis meeles hoida, et antud raamatus on ta vägagi naine oli vahepeal keeruline.
Kümnepalliskaalal: 5/10