Omg sorry kutid, et nii pikk osa..Või noh pikem kui see mis ma eile lisasin. Ma sattusin natuke hoogu
Ma loodan, et meeldib :)
5. osa
Nädal hiljem olin lõpuks Billi juures elamise ja töötamisega harjuma hakanud. Kui töö kõrvalt aega sai, käisin samas pargis jalutamas ja kitarri mängimas. Bill ütles, et kui ma väga tahan, siis ta kingib selle kitarri mulle, mis mulle esimesest õhtust silma jäi. Seda kuuldes, olin nõus poes ka rohkem vaeva nägema, mitte et mulle seal ei meeldiks ja ma ei tahaks aidata. Mulle meeldis väga seal töötada, aga mida rohkem ma letitaga olin, seda rohkem tuli John minuga rääkima. Mitte et mulle jällegi John ei meeldiks, aga mul ..
Minu mõtte katkestas kellegi vehkiv käsi minu silme ees.
„Kas siin mingit teenindust ka saab?“ küsis torisev noormees, kes tundus kuidagi vägagi tuttav. Teda hetke uurides, raputasin pead, naeratasin sõbralikult ning võtsin vinüüli, mis letile asetatud oli.
„Vabandust, vajusin korraks mõtetesse. Hmm.. Huvitav vinüüli valik,“ kommenteerisin, kui kassasse summa sisse toksisin. Kuid nähes seda halvustavat pilku, mis ma noormehelt sain, kahetsesin oma otsust vinüüli valikut kommenteerida. Jällegi naeratasin sõbralikult, ning ütlesin kundele hinna, mis ta välja valitud asi maksis.
Mind kulmu kortsutades piideldes, otsis nooruk vajava summa, viskas selle letti ning krabas vinüüli, mis endiselt mul käes olnud oli.
„Tagasi pole vaja,“ sõnas too natuke ülbelt ning hakkas ukse poole sammu. Kuid enne, kui too uksenigi jõudis hüüdis John noorukit.
„Cole, vana! Sind pole juba jupp aega näinud olnud!“ sõnas John rõõmsalt, nimetatu poole minnes ja ühe meheliku kalli tehes.
„Kus sa olnud oled? Said bändi asja korda?“ uuris John uudishimulikult.
Nähes, et ma neid piidlen, saatis Cole mulle külma pilgu, võttis Johnilt õlast ning juhatas ta poe tagumisse otsa, kus ma nende juttu enam pealt ei kuulnud.
Kuna ma nende juttu enam pealt ei kuulnud, mis mu tähelepanu mujale oleks juhtinud, tegelesin rahaga, mille Cole letile viskas. Selle üle lugenud panin selle kassasse, märkmikusse märkides summast, mis tagastamisele ei läinud.
Poes ringi vaadates, ei tundunud seal ühtegi klienti olevat, seega kasutasin ma võimalust ennast taas vanade vinüülide riiulisse unustada.
Seal natuke ringi tuhninud leidsin mis ma tahtsin, ning suundusin tagasi leti juurde, kus asetses vana vinüülimängija.
Enne kui ma seda käima jõudsin panna, astus poodi uus klient. Talle erilist tähelepanu pööramata, jätsin vinüüli sinna paika ning võtsin oma koha letitaga. Nii kui ma koha sisse olin võtnud, astus too kunde minu juurde.
„Tere, nagu ma näen siis sa oled uus siin. Sa Madeline jah? John on sinust rääkinud. Mina olen Ellie,“ vadistas tüdruk kes mu ees seisis, ilma et sõnagi vahele oleks saanud öelda.
„Elie jäta ta rahule,“ kuulsin Johni häält riiulite vahelt meile lähenemas.
Kui too tüdruk Cole'i nägi, tõmbus ta kohe tõsiseks.
„Cole, mida sina siin teed?“ küsis ta külmal toonil. Kogu sõbralik ja särav olek hetkega pühitud.
„Ellie,“ noogutas Cole, tema siin olekut tunnistades, kuid tema küsimust eirates.
Poodi valitses täielik vaikus. Ellie ja Cole üksteist külmalt põrnitsedes. John neid kulmu kortsutades uurides ja mina lihtsalt totralt letitaga seistes. Kui tagant ruumist sahistamist kuulda oli, pöörasid kõik oma tähelepanu sinna. Hetk hiljem astus seal välja Bill, kes pahuralt sosistas midagi. Kui ta meid nelja nägi, lõi ta silm kohe särama.
„Cole! Ellie! Nii tore teid siin näha,“ lausus too rõõmsalt. „Ma ei uskunud et te mõlemad ühe katuse alla ära mahute. Ime et see pood veel terve on,“ naljatas vanamees.
Talle arusaamatult otsa vaadates, naeratas Bill mulle sõbralikult ja andis märku et ta hiljem seletab, mis siin toimumas oli.
„Sa ise kutsusid ju,“ turtsatas Ellie, vanamehe peale leebudes, kuid kui ta oma tähelepanu Cole'ile viis ärritus too koheselt. „Aga ma ei saa aru mida Tema siin teeb.“ Kogu tema viha oli rõhutud sõnale tema.
„Mina kutsusin. Olge mureta lapsed,“ sõnas vanamees muretult.
Saades aru, et asi ei puuduta mind otsustasin, et viin ennist toodud vinüüli riiulile tagasi, et lasta neil omavahel asju klaarida.
Oma plaani täide viinud, mõtlesin algpunkti tagasi minna, kuid kuuldes, et seal ei olnud asi maha rahunenud, vaid hoogu juurde saanud, otsustasin suuna võtta poe tagumise seina juurde, kus mu kallis kitarr rippus.
Selle taas enda kätte saanud, võtsin koha sisse vanal kulunud ja kalliks saanud nahkdiivanil. Ilma et ma midagi mõelda jõuaks, hakkasid mu sõrmed liigagi tuttavat viisi mängima. Radiohead-creep
Ennist nähes, Cole ja Ellie pinges olekut, tõi see liigagi palju mälestusi tagasi. Ja nii ma lasingi sõrmedel oma töö teha ja mu hoopis teise maailma viia.
When you were here before
Couldn't look you in the eyeMäletan kuidas sa mind viimast korda vaatamas käisid, ja lubasid et sa tuled mulle järgi. Aga sa ei teinud seda.
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world Ja see mälestus tundub nagu unenägu. Lolli naiivse tüdruku unenägu, kes uskus, et keegi tõesti hoolis temast. Lihtsalt üks uneägu, et ennast seal hurkas ennast paremini tunda.
I wish I was special
You're so fucking special
But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong hereSamas see ei olnud unenägu. Ma oleksin su igalt poolt ära tundnud, kui sa oleksid vaid üritanud. Ma mäletan, et sa said igaühega hästi läbi ja sellepärat sinul see nii lihtsalt läkski. Mina aga.. Mina aga ei kuulunud kuskile.
I don't care if it hurts
I wanna have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When I'm not around
I wish I was special Sinule oli ilu antud küllaga, kui mina olin jällegi nagu ma olin. Olin sinu suure lotaga pusaga, mida ma eluhinna eest endale hoitsin, kuni see mult lõpuks lihtsalt ära võeti ja minema visati. Ja sellele sain vastu mingi koleda lotendava ja kareda kampsuni, millega ma nägin veel jubedam välja kui sinu antud pusaga.
But I'm a creep
I'm a weirdo
I don't belong here
She's running out the door
She's running out
She run run run run...
Run...
Whatever makes you happy
Whatever you want
I wish I was special
Mis iganes sind õnnelikuks teeb. Ma loodan, et sa oled õnnelik mu vennas. Ma loodan, et sul on hea ja muretu elu. Ma igatsen sind nii väga. Sa oled nii kallis.
But I'm a creep
I'm a weirdo
I don't belong here
I don't belong hereLoo viimast nooti hoides, tulin vaikselt oma maailmast välja. Natukese loost toibudes, tundsin midagi märga oma põsel. Oma kätt põsele tõstes sain aru, et see oli pisar. Kuivatasin selle oma varuka äärega ära. Oma emotsionaalsusest tingituna värisesin üle kere. Panin kitarri diivani kõrvale seisma ning hakkasin kätega endale sooja tegema. Seda tehes tabasin vaadata, mis mu ümber toimub. Neid nägusid nähes, millega mind vaadati, tardusin.
'Kas nad kuulasid terve loo pealt? Kas nad nägid et ma nutsin? Muidugi nad nägid. Miks nii loll Maddie?' „Kus sa niimoodi mängima õppisid?“ küsisid John ja Ellie kooris.
Nende küsimuse peale meenus mulle mis ma ennem tegin ja hakkasin endale tasakesi jälle sooja tegema.
„Ma ei tea,“ vastasin sosinal. Sest ma tõesti ei teadnud. Ma lihtsalt mäletan seda momenti, kui mul oli kitarr käes ja ma mängisin, aga see kuidas ma seda mängima õppisin, seda ma lihtsalt ei mäletanud.
„Kuidas sa ei tea?“ nähvas Cole.
Tema hääletooni peale kortsutasin kulmu, tõusin püsti, võtsin diivani äärest kitarri ning viisin selle omale kohale tagasi. Kõike seda tehes ma tundsin, kuidas nad mind hoolega jälgivad. Kui ma ennast näoga nende poole keerasin ei eksinud ma sugugi. Kõigi pilgud olid mulle naelutatud.
Ohkasin raskelt. „Ma tõesti ei tea. Ma lihtsalt mäletan, et mul oli üks hetk kitarr käes ja ma mängisin seda.“
„Millest sa laulsid?“ küsis Ellie nõrgal häälel. Oma pilku talle viies, vaatas ta mind emotsiooniga, millega pole mind kunagi vaadatud. See ehmatas mind. Ja nähes, et ka teistel oli taoline pilk, tõmbas mu süda sees kokku. Cole'ile ma seekord otsa ei julgenud vaadata, sest ma kartsin kui tülgastav pilk tal ees võis olla. Ja selle hirmuga ma sealt seina juurest minema ka jalutasin. Billi, John'i ja Ellie hüüetest välja tegemata jalutasin ma poest välja.