MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

The Checklist

Go down 
5 posters
AutorTeade
netzkaa
Teise astme kurjuse abiline
netzkaa

Female Postituste arv : 8

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: The Checklist   The Checklist Icon_minitime20/8/2012, 22:25

Nii, tahaksin veel alguses öelda, et ma olen siin kohas uus ja ma hindaksin väga teie tagasisidet nii sellele jutule kui ka mu Potteri fanficile siin. Aga mis siis muud, ilusat lugemist :))
Ma ärkasin oma telefoni äratuskella peale. Ma kompasin uniselt käega, et telefon kätte saada ja see põrgulik lärm, mis mu und häirib, kinni panna, kuid ma lükkasin selle hoopis maha. Ma vandusin tasakesi. See maandus kolksatusega põrandale nii, et aku hüppas välja.
Ma lamasin veel paar minutit voodis ja tõusin siis istukile. Ma ringutasin ennast uniselt ja panin siis telefoni uuesti kokku. Kell oli paari minuti pärast kaksteist saamas ja Jenna oli mulle 3 smsi saatnud. Ma vaatasin nad läbi.

Sa õue viitsid v? - 11.08
oled seal? - 11.16
ah, maga edasi -.- - 11.43

Ma saatsin kiiruga talle ühe smsi, milles ütlesin, et kohe tulen ja küsisin, kus kokku saame. Siis tegin ma omale kiire meigi, ehk siis panin huuletle palsamit, panin põskedele pisut põsepuna ning võõpasin ripsmed ripsmedu¹¹iga üle. Ma hakkasin just krunni tegema, kui Jenna mu smsile vastas. Me leppisime kokku, et kohtume Starbucksi juures. Ma tegin kiirelt lohaka krunni, haarasin oma sinise koti ja libistasin jalad käsnakalle ketsidesse. Kiirelt pesin ma ka hambad ära ning läksin siis õue ning hakkasin kiire sammuga Starbucksi poole kõndima.

Ma kolisin Londonisse kolm aastat tagasi koos oma emaga peale isa lahkumist. Hetkel elab isa kuskil Rootsis oma uue perega. Mu ema pole ikka veel oma eluga edasi liikunud. Siin Londonis leidsin ma üpriski kiiresti omale uued sõbrad - Jenna, Stacy ja Chelsie. Jenna oli aasta enne mind siia kooli tulnud ning tema oli sõbrunenud Stacyga ja tema kaudu ka Chelsiega ning kui mina kolm aastat tagasi ka siia kooli tulin, siis võtsid nad mind kiiresti enda sekka ja praeguseks oleme me kõik neljakesi parimad sõbrad.

Varsti jõudsingi ma Starbucksi ette, kus Chelsie ja Jenna juba ootasid. Ma tevitasin neid ja tegin neile kalli.

"Kuhu Stacy jääb?" lausus Chelsie juba natuke kärsitult. Ma viipasin tänava lõppu, kust Stacy juba kiirsammuga meie poole kõndis. Ta viipas tervituseks ja me viipasime talle vastu.

The Checklist Y_large

Kohe varsti jõudis ka Stacy meile järele ning me läksime Starbucksi sisse. Mina ja Chelsie tellisime omale cappuccino, Jenna tellis omale jääkohvi ja Stacy tellis omale maasika smuuti. Me rüüpasime aeglaselt oma jooke ning rääkisime juttu, nagu tavaliseltki, kui järsku Chelsie ühe ideega välja tuli.

"Kuulge, teeks omale summer checklisti? Ehk siis kirjutame asjad, mida me peame selle aasta suvel tegema, mingid lollid asjad ja teeme need ära ka. Mis te arvate?" küsis ta, olles täiesti vaimustatud oma ideest.

"Davai," laususin ma ning Stacy ja Sally noogutasid nõusolevalt. Me lõpetasime oma joogid ning asusime minekule Stacy poole, sest tal polnud kedagi kodus ja me saime privaatselt olla. Tüdruk avas oma korteri ukse ja viipas meid sisse. Me juba tundsime ta kodu, sest me olime siin tihti, kuna Stacy vanemad olid tihtipeale ära.

"Okei, otsi meile palun paber ja pastakas. Hakkame siis neid asju kirjutama, mida tegema peame. Teeme nii, et igaüks ütleb midagi ja siis nii järjest läheb ring. Nõus?" rääkis Chelsie oma ideest. Me nõustusime ja Stacy oli kohe tagasi paberi ja pliiatsiga. "Kes kirjutab?" küsis ta.

"Sina," vastas Jenna.

"Miks mina?" pani Stacy vastu.

"Sest sinul on ilus käekiri, duh," vastasin ma Jenna eest.

"Ah, okei," lausus Stacy tüdinult ja vaatas meile kõigile kordamööda otsa. "Chelsie, sina alusta," lausus ta.

"Okei. Mm, näiteks lähme öösel ujuma?" pakkus Chloe. Stacy kirjutas selle üles.

"Eem, siis näiteks skinny-dipping?" pakkus Jenna, kes oli Chloest paremal. Stacy kirjutas ka selle üles ja nüüd oli minu kord.

"Eem...," alustasin ma. Ma ei osanud midagi öelda. "Näiteks magame batuudil?" pakkusin ma. Stacy noogutas ning kirjutas ka selle üles.

"Leiame omale suvearmastuse," lausus Stacy totra häälega. "No davai," vastas Chelsie. Stacy kirjutas ka selle üles.

"Kaotame oma süütuse," läks Chelsie hoogu.

"Ei! Ma tahan, et see õige tuleks, mitte selle totaka check-listi pärast!" lausus Stacy.

"Pane ikka kirjaaaa," mangus Chelsie edasi.

"Nojah," lausus Stacy ja kirjutas selle ikka üles, kuigi ta arvas, et tema seda küll ei täida.

Me pakkusime veel järjest palju asju, kuni sai 24 täis ning me otsustasime nimekirja sellega lõpetada.

"Loe siis ette, mis kõik kirja sai," lausus Jenna Stacyle.

"Okei. 1. Öösel ujuma
2. Skinny-dipping
3. Batuudil magamine
4. Suvearmastus
5. Süütuse kaotamine
6. Grillipidu
7. Sööme nii palju jäätist, et süda läheb pahaks
8. Käime mere ääres ööbimas
9. Tee 20 uut tutvust/sõpra
10. Kallista kedagi võõrast
11. Hüppa vette riietega
12. Käime kuus vähemalt korra (öö)klubis
13. Suvega vähemalt 20-ne raamatu lugemine
14. Ühe suure peo korraldamine
15. Tüngakõnede tegemine
16. Vihmas tantsimine
17. Naba rõngastamine
18. Epic veesõda
19. Kaks päeva järjest oleme terve öö üleval
20. Teeme muusikavideo
21. Sushi baari minek
22. Lõbustusparki minek
23. Kulutame ühe päevaga vähemalt 150 naela
24. Hakkame mingit seriaali vaatama."

"Okei, täitsa hea. Me peame siis suve lõpuks kõik need teinud olema, soovitatavalt koos aga mitte kõike koos, näiteks...," alustas Chelsie.

"Jaa, me saime juba aru," lausus Jenna vahele. Chelsie on meie kambas see, kellel on koguaeg midagi hullu ja/või lõbusat varuks ning ka see, kes meist kõige rohkem räägib. Jenna on see, kes ütleb kõik välja, mis tal pähe tuleb, vahest ütleb ta asju välja ilma nende üle mõtlematta ning võib tahtmatult kedagi solvata

"Aga me võime juba preagu nende tegemisega alustada. On aeg vallutada kaubanduskeskus!" kilkas Stacy ja me kilkaisme temaga kaasa. Kiiresti hüppasime me püsti ja Stacy pistis kiiruga checklisti oma käekotti ning me juba olimegi teel lähima kaubanduskeskuse poole. Me pidime siis 150 naela korraga kulutama, või noh, päevaga. Starbucksis oli meil juba natuke läinud, seega polnud poodides vaja nii palju enam kulutada.

Me jalutasime rahulikult kaubamajja ning alustasime ¹oppamist. Me käisime igasugustest poodidest läbi, alustades H&M'iga ning lõpetades Jane Norman'iga. Ma sain omale päris palju uusi asju, sest mul on allahindluste peale kätt.

"Nii, selle asja saab lõpetatuks märkida," lausus Stacy ja tõmbas '23. Kulutame ühe päevaga vähemalt 150 naela' maha.

Nii, kuidas meeldis? Rääkige vabalt, miks teile meeldis ja mis võiks teistmoodi olla ja kas üldiselt olete rahul ja ideid võite ka anda, kui teil neid olema peaks.
Luv ya,
A Wink
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

Female Postituste arv : 1048

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime20/8/2012, 23:48

Esiteks, veidi kummaline on see, et sa panid siia pildi riietest, mida tegelased kandsid. Sa võid seda samahästi ka kirjeldada, muidu jääb ülim reidika mulje. Võib-olla mõnele meeldib pildi pealt riideid uurida, aga see ei sobi juttude sisse. Vähemalt mitte tõsiseltvõetavatesse juttudesse.

Kasutad kohutavalt palju sõna "omale". Tegelikult on õige "endale".

Kuna tegevus toimub Inglismaal, siis on väheusutav, et nad räägivad eesti keeles, ehk siis sõna "davai" vestluses ei ole lihtsalt reaalne.

See checklist oli ka natuke kahtlane. Mõned punktid olid nagu mingitel 10-aastastel (magame batuudil), mõned nagu 16-aastastel (raiskame 150 naela, suvearmastus), mõni nagu wannabe--rebelitel 12-aastastel (rõngastame naba)...

Mõtlemata, mitte mõtlematta.

Tüdrukutel oli kohe käepärast 150 naela, igalühel? Päris rikkad tüdrukud, peaks mainima :)

Ausalt öeldes tundub natuke mõttetupoolne teema, selline tavaline igapäevaelu kirjeldamine, aga eks näis, mida edasi kirjutad Very Happy Vabandust, kui solvasin :)
Tagasi üles Go down
http://www.nnastik.blogspot.com
Keku
Veriveri loveable
Keku

Female Postituste arv : 853

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 12:01

See hommik oli üsna lamp tuginedes sinu kirjeldustele - kohe peale üles ärkamist tegi ta endale esimese asjana meigi? Ja seejärel, vaadates seda, mida ta selga pani, tundub, et tal ainult need käsnakalle ketsid ja sinine kott oligi. Ehk väikene lisa "Ma panin end riidesse" oleks mulle vähemalt õige kujutluspildi tekitanud. Ja noh.. hambaid pesta alles peale kõike seda on vist harjumise asi, nii et selle kohta ma ei ütle midagi.

Ehk sul jääb pisut kirjeldustest puudu. Kõik tundub kuidagi nii poolik. Isegi sealkohas, kus nad kõik peale seda listi poodi läksid ja juba see poeskäik justkui läbi oli. Seda oleks võinud vähemalt kolme lõiguga kirjeldada.

Ja pilte järgmine kord tõepoolest vaja ei lähe, siis jääb meil, lugejatel, ka rohkem võimalust enda kujutlusvõimet kasutada. :)

Ma loodan, et sa nüüd nendest väikestest kriitikatest väga meelt ei heida ja neist ikka õppust võtad ja veel paremini edasi lased. :)
Tagasi üles Go down
AliceInWonderland XD
lehm
AliceInWonderland XD

Female Postituste arv : 642

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 14:05

...ning mina nõustun eelmistega, ja mul pole midagi lisada. :)
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 18:59

ISSSSSSSSSSSSSSSSAND. EI ole lihtsalt võimalik. Shocked

Tegelikult ma ei lugenudki. Sest see pilt rikkus kogu lõbu kohe ära ja ma parem ei hakanudki.
Tagasi üles Go down
Külaline
Külaline

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 19:04

Ma tegin, ma panin, ma võtsin, me läksime... Niru on lugeda, kui niimoodi on. Proovi parandada, võttes vähemaks "me läksime" ja asendades sellega - "läksime".

Iseenesest hea mõte see checklist, see on nagu "Rändavate pükste õeskond", suvi täis möllu, aga mulle ei meeldi su reidilik kirjutamisstiil - "või noh", "duh", "mm", sellised asjad. Neid annab palju normaalsemalt kirjutada, näiteks "mm" vormistada: "Mm," tegi [nimi siia], "[otsekõne jätkub]"

You know, I can't really put my finger on it, but something really disturbed me while reading. Lisaks kõigile kirjavigadele (nii grammatilistele kui trükikatele), mida oli minu tolerantsimõõdiku jaoks liiga palju.

Jah, Cilen. Ära hoia endale - sa ehmatasid mind oma kommentaariga. Issandat kutsusid appi just pildi pärast?
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 20:15

Jah. Ma olin esialgu päris ehmunud, kui seda nägin. Very Happy Et siin ka juba...
Niipalju kui ma reidi järjejuttudega kursis olen siis seal on ka koguaeg need riiete, majade, inimeste jms pildid.
Täitsa kohutav lausa.
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

Female Postituste arv : 1048

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 20:17

Cilen, no täiesti nõus.

Ühes kohas oli jutus ka Chelsie nime asemel Chloe. Mnjah...
Tagasi üles Go down
http://www.nnastik.blogspot.com
Külaline
Külaline

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime21/8/2012, 22:31

Lausa kahes.
Tagasi üles Go down
Sponsored content

The Checklist Empty
PostitaminePealkiri: Re: The Checklist   The Checklist Icon_minitime

Tagasi üles Go down

The Checklist
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1