Ei taha
Viimane kord oli see oktoobri kuus, kui me kõrvuti sinu autos istusime. Sa olid ise pakkunud, et viid mu ära, kuigi siis ei olnud sa teadnud, et see olen mina. Ma proovisin sellest mitte välja teha. Ma arvasin, et sa ajasid nimed lihtsalt sassi. Ma lootsin, et see oli nii.
Meile mängis taustaks vaikne muusika, kui sa küsisid, kuidas mul koolis läheb. Ma vastasin. Sa küsisid edasi, kuid ma ei mäletagi, mida. Ja ma vastasin, tundes seejärel häbi, et olin nii palju rääkkinud. Olin tahtnud kõigest seltsiv olla. Aga ma vist pingutasin üle. Ja siis me jõudsime pärale, ma ütlesin sulle nägemist ning sa vastasid samaga. Ma olin nii kurb, et see tegi lausa haiget.
Möödus nii palju aega, ma proovisin unustada, et sa üldse olemas oled. Proovisin panna end mõistma, kui valed mu tunded on. Ma sain sellega hakkama. Peaaegu. Ma ei mõelnud sulle enam nii palju, kui varem. Tõepoolest ei mõelnud. Mul oli selle üle nii hea meel.
Kuid siis... Siia ma nägin sind uuesti, istusin uuesti sinu kõrval autos, kui sa mind ja veel teisigi kuhugi sõidutasid. Ma olin olnud nii pabinas, nii kartlik. Ma ei tahtnud, et kõik uuesti korduks. Ma ei tahtnud enam seda tühjust tunda.
Seekord ei küsinud sa minult midagi. Sa ei teinud katsetki minuga rääkida. Sa ei vaadanudki minu poole. Natuke aega olin ma õnnelik, et sain uuesti sinu lähedal olla, hingata sisse sinu lõhna... Kuid siis ma enam ei olnud. Mu peast jooksid läbi nii mitmed mälestused, ma mõtlesin, et millest küll sina mõtled... Ma olin nii kurb, et sa minuga ei räägi. Nii kurb.
Ja siis kõik möödus. Ma olin viimane, kelle sa tagasi koju viisid. Ma ütlesin nägemist. Sa ütlesid vastu, kuid ei vaadanud mind. Kuid ma tegin vapra näo pähe. Ma ei valanud enne mitte ühtegi pisarat, kui ma olin kaitsvalt enda toa seinte vahel.
Ja nüüd ma mõtlen, kui väga ma sind tahan. Kui väga ma tahaksin kas või ühtainsat pilku, mis näitaks, et sa natukenegi hoolid. Kuidas ma küll tahaksin, et need sinised silmad kordki minu peal peatuksid. Ma ei tea, kas seda on palju palutud. Ma tõesti ei tea.
Ma lihtsalt loodan, et ma su ükskord unustan. Ma tahan sind unustada. Ma ei taha kurb olla. Ma ei taha.