Noh see ei tulnud küll tunduvalt pikem osa, aga midagi siiski
Ajavormidega sain siin osas rohkem läbi :) mõnusat lugemist.
1.PÄEV 2.pool Bioloogia tund on parasjagu poole peal, kui õppelajuhataja klassiuksest sisse kargab. Kogu klass jääb vaikseks ja ka õpetaja pöördub küsivalt õppelajuhataja poole.
"Nii nii," vastab too "annan kahjuks viimaselhetkel teada, et alates tänasest on teil uus inimene klassis."
Bioloogia õpetaja kortsutab kulmu ja läheb klassist välja, et seda asja õppelajuhataja endaga arutada.
Kui enne oli klass vaikne, siis nüüd täitub see erutatud sosinatega.
Loodan, et see Patrick on normaalne, jõuan enne mõelda, kui õpetajad klassi sisenevad ning seekord on neil kaasas ka see uus õpilane.
Shit, shit, shit. Mul läheb selle kihlveoga raskemaks, kui ma arvasin. Kuna tundub, et Patrick võrgutas mu loetud sekunditega. Seda oleksin pidanud mina tegema.
Tal on kastanpruunid juuksed ning oh need rohelised silmad..
Patrick seisab kahe õpetaja vahel ja ma kuulen läbi udu, kuidas ta ennast tutvustab.
Mu mõtted tiirlevad pöörase kiirusega.
Kõik saab veel korda, veenan ennast.
Kuid juba see, kuidas Patrick hajameelselt oma juukseid sasib mõjub lummavalt.
Lõpeta jõllitamine, see on veider, käsin ennast. Seetõttu vaatan hoopis oma käsi.
Kuid ma ei saa lülitada välja enda kõrvu kuulamast ta sügavat bassihäält. See on nagu muusika mu kõrvadele.
Kurat, ma ei saa juba nii sees omadega olla ju.
Vaatan Säde poole ning nii irooniline, kui see ka poleks sädelevad ta silmad uut kutti vaadates.
Ohkan vaikselt ning tunnen endal Kareli küsivat pilku. Ma ei usalda hetkel oma häält, et talle midagi vastata.
Jälgin, kuidas Patrick klassis ainsa vaba koha poole liigub. Ja see vaba koht on otse mu ees.
Hästi läheb, Kelly.Ülejäänud bioloogia tunni veedan oma kohal niheledes ja uue kuti selga vahtides.
Tunni lõppedes torman ma Säde poole.
"Ma ei saa seda teha. Kihlvedu jääb katki."
"Mida?! Kelly ära ole selline pidur. Mis ta pole sinu jaoks liiga hea või?"
"Asi pole temas. Lihtsalt see on väär."
"Mhh...arvesta sellega, et sind ootab siis väike esinemine."
"Mida sa jahud, Säde?" pärin arusaamatuses.
"Ma ju ütlesin, et kui sa sellega hakkama ei saa lähed järgmine nädal karoket laulma."
Paganas. Selle ma jõudsin ammu unustada.
"Ah sa elad selle kihlveo üle," sekkub meie jutuajamisse ka Karel "ma võin sulle paar võrgutusnippi anda, mis poistele peale lähevad."
Purskan selle peale kogu südamest naerma.
"Vaat kus võrgutusekspert tuli välja." lausub Säde.
Karel ajab nina tähtsalt püsti. "Ja olengi."
Järsku tuli mul hea mõte.
"Kuule Karel," lausun mesimagusalt "saaksid mulle ühe teene teha?"
"Millise?" pärib ta kahtlustades.
"Usu mind see pole midagi kahtlast," lausun ilmsüütult.
Kuid selle peale muutub Karel veel kahtlustavamaks. Surun kiiresti naeruturtsatuse maha.
"Saaksid sa ühe inimese tausta tšekkida?"
"Ja ma arvan, et juba tean kelle." naerab Karel.
"No ma mõtlesin, et sa nagu lihtsalt räägid Patrickuga. Tahan teada milline inimene ta on."
"Ja miks sa seda ise ei tee?" küsib Säde.
"Noh sest..." venitan ma.
Kaks silmapaari uurivad mind huviga. Annan ohates alla.
"Noh sest ma nagu ise ei julge väga või nii."
Tahan piinlikustundest maa-alla vajuda.
Alles viie minuti pärast suudavad nad naermise lõpetada.
"Sina ja ei julge?" pärib Karel hingetult.
"Ah midaiganes. Unusta üldse et küsisin." vastan silmi pööritades.
"Einoh ega me paha pärast ei naernud. Lihtsalt see on midagi uut." ütleb Säde.
"Ära muretse, ma teen seda. Nagunii tahtsin ise ka uue kutiga sõprust algatada."
"Kuid te jääte seda mulle igavesti nina alla hõõruma, eks?"
"Selles võid kindel olla." naerab Säde rõõmsalt.
Ülejäänud koolipäeva elasin enamvähem üle. Enamus aeg kulus Patricku piilumiseks.
Tahaksin omale raamatuga vastu pead virutada, tahaksin oma tunded välja lülitada ja lihtsalt normaalselt käituda. Ma pole Temaga kunagi rääkinudki. Mis paneb mind arvama, et Ta üldse normaalne inimene on? Esmamulje võib olla petlik.
Selliseid mõtteid mõlgutades jalutan teoaeglusega kodu poole.
Miks kiirustada? Kuna kogu elu möödub nagunii nagu lennutiivul, seetõttu tuleks vahetevahel lihtsalt aeg maha võtta.
Koju jõudes esimese asjana kiirustan külmiku juurde. Saaks juba süüa!
Haaran kananagitsad ja paki mahla ning sammun oma tuppa. Trepi peal oleksin jälle peaaegu jala välja väänanud. Igavesed surmalõksud need trepid!
Kuna ema on tööl ja õde lasteaias siis keeran muusika maksimumi peale. Mulle meeldib üksi kodus olla. Siis õde ega ema ei karju, et pangu ma oma tümps kinni. Samuti saan ma tantsida, kuna ma seda tegelikult ei oska siis tantsingi ainult üksi olles.
Vaatan kella ning oleksin peaaegu pikali kukkunud. Noh ajataju mul nüüd küll ei ole.
Pidin kella viieks kareli juures olema, kuid kell on kaugeltki üle viie. Haaran oma telefoni. Nii..neli vastamata kõnet. Kolm Karelilt ja üks tundmatult numbrilt.
Huvitav, huvitav.Kuid mul pole aega mõelda, seega helistan Karelile.
Vastab teeseldult pahur hääl: "kus sa oled?"
"Uhh..kodus veel. Mul kadus ajataju." vabandan.
"Ah ma oleksin pidanud teadma," teatab ta "aga hakka liikuma, ma liigun vastu."
"Okei," vastan kiirelt ja lõpetan kõne.
Vaatan korra peeglisse, silun oma juukseid, jooksen trepist alla, seekord mitte käna pannes ning olengi uksest väljas.
Natukese aja pärast näengi tuttavat kuju. Viimaseid samme tehes juba peaaegu jooksen Kareli embusesse. Küll ta lõhnab hästi. Mitte, et ta mulle meeldiks kuna ma teda vahetevahel nuusin. Lihtsalt mulle meeldib ta lõhn. Mitte midagi romantilist. Ausalt.
Jalutame tema maja juurde.
"Hmm...Karel?"
"Jaah?"
"Mida me sinu pool üldse teeme?"
"Sind ootab seal üllatus." muigab ta salapäraselt.
"Ee..mis üllatus?" pärin kahtlustades.
"siis näed," ütleb ta lihtsalt.
Mida see veel tähendama peab? Karel pole varem mulle üllatusi teinud. No loodab parimat.
Tema maja juurde jõudes avab Karel mulle viisakalt ukse.
Sisse astudes tardun. Tema ongi üllatus?
I wanna run.