MEIE JUTUD Järjejuttudele pühendatud foorum |
|
| Sixxi luuletused | |
|
+6NamNami Audrey Pharaoh SixxBitch Unknown Artist Sixx- 10 posters | |
Autor | Teade |
---|
Sixx- Maffiooso
Postituste arv : 544 Age : 29
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 6/3/2010, 18:30 | |
| | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 10/3/2010, 20:56 | |
| Kõige südamelähedasem luuletus mulle.
Kadakad sahiseval heinamaal. Lainevaht pilliroo tihnikus Kiviklibused kaldad. Tukkuvad hallid lambad.
Randtiirude laul heliseb õhus. Pilvitu, piiritu, kahvatu taevas. Varahommikune kaluripaat teel päikesetõusule vastu.
Viimati muutis seda SixxStradlin (10/3/2010, 22:19). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 10/3/2010, 21:00 | |
| Oma saart
Ma otsin oma saart. Ja iial ei väsi mu laev, kündmast koidukuldseid laineid. Ja iial ei lakka tuul, paisutamast valgeid purjeid.
Ma otsin oma saart. Ja järgin kajakate kauget kisa, mis juhib mind ulgumerele. Ja tähti valesti tõlgendades, aina kaugenen oma saarest.
Ma otsisin oma saart, kuid leidsin ainult kiviseid laide. Ja tuul räbalateks kiskus mu purjed. Ja karidele viisid mu laeva lained. Oma saart, oma unistust ilusat, aga ei leidnud ma. | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 10/3/2010, 21:07 | |
|
Viimati muutis seda Sixx- (3/11/2012, 20:02). Kokku muudetud 3 korda | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 21/3/2010, 22:17 | |
| Palun, ära otsi mind enam. Sa ei saa mind leida. Ja mu süda lõhkeda tahab, kui sa mind asjatult hüüdes aina kividele komistades kukud. Ma ei saa sulle vastata. Kuid usu mind, kui ma ainult saaksin, jookseksin peatumata, sinna, kus sa löödult lebad, hüüdes veel ja veel sinu nime. | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 21/3/2010, 22:33 | |
| Täiesti haige luuletus. Ausalt.
Punane valgus üle lava ja hääl avaras saalis. Nimelt peategelane on see. Nimelt kontrolör. Nimelt trammikontrolör. Ja see etendus jutustab justnimelt kontrolöridest. Traagikast nende elus. Ja peategelane annab traagikat edasi nii, et pööbel poetab pisaraid. See peategelane elab aina sisse osasse. Ja ta hallid silmad, hallid nagu mägijärved sügistaeva all, ahastuses kaugusse vaatavad. Kuid siis, silmanurgast näeb ta korraga kedagi, kes julgeb mitte nutta! Kummaline! Kummaline tõepoolest! Üks naine jälgib hoopis võlutult peategelase nägu, leides selle nii paeluva olevat, et unustab nutta siis, kui see vajalik on. Ja korrapealt on näitleja mälust läinud tekst. Ta suudab ühe pika hetke jooksul, mis ometi on vaid paar sekundit, vastu vaadata sellele naisele. Naisele Kes Julgeb Mitte Nutta. Mees tunneb armastuse kassiküüsi pitsitamas südant. Ning need kaks vaatavad silma sisse teineteisele. Hinge sisse. Ja naeratavad napilt. Sedavõrd napilt, et seda näevad ainult nemad kaks. Leides üksteise nii kauni olevat. Ja selleks joovastuseks, kulub vaid silmapilk. Nagu läbi udu ütleb ta kõrvaltegelasele: teie sõidupilet, palun.
Viimati muutis seda Sixx- (22/8/2012, 23:39). Kokku muudetud 5 korda | |
| | | Karolin Põ(h)jatark
Postituste arv : 974 Age : 28 Asukoht : Mõtetes
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 22/3/2010, 20:56 | |
| Täiest...haigelt...ilus -see peaks olema õige sõnastus. | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 22/3/2010, 21:10 | |
| Võtan seda kui kiitust sel juhul. Ja vastan: suur aitäh! | |
| | | Sümmeetria Kasutaja
Postituste arv : 83 Age : 29 Asukoht : Tartu
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 23/3/2010, 21:58 | |
| Oh, mulle nii, nii, nii väga meeldivad su luuletused. :] | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 23/3/2010, 22:01 | |
| Aitäh :) Tegid mul tuju õhtul heaks. :) | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 23/3/2010, 22:11 | |
| Tõsta taeva poole pilk, täis lootust ja rõõmu. Nagu sa ei tahaks valust ulguda, looma kombel. Nagu sa ei oleks võidetud, viimseni maatasa tehtud. Nagu sul oleks valikut.
Hüüa nii valjult, et kajaksid kõik metsad ja meri, sinu häälest. Nagu sul oleks veel võimalust, neid võita. Nagu sa poleks seest tuim, ja tühi. Nagu sa oleksid vaba.
Valjemini! Lao lauale kõik, mis on väärt suremist. Valjemini! Ning kõige nimel, hüüa nii, et suudaksid end, panna vabadusse uskuma!
Viimati muutis seda SixxStradlin (6/6/2010, 18:48). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 1/4/2010, 21:49 | |
|
Viimati muutis seda SixxStradlin (27/4/2010, 19:22). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 2/4/2010, 19:32 | |
|
Ma räägin vaikuse täitmiseks. Maailma tühi vaikimine kohutab mind. Ja sellepärast ma räägingi. Võtan maailma asemel täita vaikust. Sest ma ei kannata seda vaikust. Olen kindel, et keegi maailmas ei kannata. Räägitagu mida tahes!
| |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 2/4/2010, 19:56 | |
| Väsinud silmadega vaim hulgub linnatänavatel. Uitab helehallidel teedel, mis suubuvad pimedusse, nagu hämarduva valguse jõed.
Ta eksleb hääletult sügavkollaste tulede all, tehes sihituid ringe. Justkui otsiks ta miskit. Miskit ilusat, miskit mida leida ei saa.
Öö laskudes linna kohale, jääb kõik nii vaikseks. See vaikus teeb südamele haiget. Sest pole kära mille taha peita pettumust. Ja meelehärmis pigistab vaim silmad kinni alasti tõe ees.
Viimati muutis seda Sixx- (22/8/2012, 23:41). Kokku muudetud 2 korda | |
| | | Sümmeetria Kasutaja
Postituste arv : 83 Age : 29 Asukoht : Tartu
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 2/4/2010, 20:00 | |
| Sul on annet, kohe tõsiselt. | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 12/4/2010, 20:38 | |
| Hirvede kuningriik
Metsvindi laul lookleb selgelt, viled veiklemas suvest suvisemas õhus.
Rohelised lehevõrad, kumaksid justkui kullana. Lehtede vahelt torgivad päikese aupaiste kiired.
Pehme kõduvaip summutab jahimeeste sammud. Nad on teel hirvede kuningriiki. Teel õhtusele jahile.
Viimati muutis seda SixxStradlin (6/6/2010, 18:49). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 19/4/2010, 21:26 | |
| Linn on nii tühi, ei ühtki kerjust tänavanurgal, ei ühtegi tõlda majade vahel. Mitte ühtegi hulkuvat koera.
Sada surma on siit üle käinud, kraapides majadelt värvid, lüües sisse tuhmid aknad. Kedagi ellu jätmata.
Vaid üks õnnetu mees, kelle hing on räbalateks rebitud ja tuulde lastud, istub kirikutornis ja nutab.
Ta teab, et see on viimane kord, kui ta suudab nutta. Ning ta kardab pisarate lõppu, sest siis saab temast inimvare.
Ja kui ta enam ei oska nutta, tõmbab mees välja viiuli, mis põimib endas möödas aegade viirastusi ja surma.
Ta tõuseb püsti ja tõmbab poognaga üle keelte, iga noot lõikamas südamesse, tuues mällu kõik selle ilusa.
Viiuldaja mängib üksinda, valu kajamas üle linna. Ja ühtegi pisarat ei veere iial üle tema tuima näo.
| |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 27/4/2010, 19:21 | |
| Me oleme surnud, kes viimset andes, lahingusse tormavad, teadmata isegi, miks.
"Kaitsta isamaad!" on öeldud meile. Kuid kas ka vaenlased rindel, kas ei öeldud sedsamagi neile.
Hulluks ajav hirm kaevikutes, sõprade laibad ühishaudades, muudavad meid kellekski teiseks ja võõraks.
Ning kui peaks juhtuma ime ja Jumal hoiab meie elusid. Ning kui juhtub võimatu ja saabub oodatud rahu. Mida saaks see korvata meile? Mida saaks see tagasi tuua aegadest enne sõda.
Meile, rindehuntidele, kelle süda lastud sõelapõhjaks, kes enam elada ei mõista ning kõlbavadki vaid sõjaks.
Viimati muutis seda Sixx- (22/8/2012, 23:42). Kokku muudetud 2 korda | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 8/5/2010, 15:12 | |
| Mul on kahju, et iial pole aset leidnud romantilised jalutuskäigud, kuust heledal liivarannal, meie ajal.
Mul on kahju, et iial ei ole me kahekesi, jooksnud põlvini kasteheinas, udustel hommikuniitudel, oma ajal.
Mind teeb kurvaks, et iial ei ole me koos, lebanud südasuvisel keskpäeval, kuldkuivadel põhupallidel, kui oli aeg.
Ma kahetsen, et kordagi ei andnud ma sulle, lubadusi, mida murda ei saa, südant, mis sinu kätte jääks. Kuni oli hilja.
Viimati muutis seda SixxStradlin (8/5/2010, 22:24). Kokku muudetud 3 korda | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 8/5/2010, 15:13 | |
| Ma kirjutan viimasel ajal liiga romantilisi luuletusi. | |
| | | NamNami Juubilar
Postituste arv : 169 Age : 27 Asukoht : Tallinn
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 8/5/2010, 15:23 | |
| Aga mulle meeldivad romantilised luuletused :3 | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 8/5/2010, 15:46 | |
| Aa...Ei no siis meeldivad mulle ka romantilised luuletused. | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 6/6/2010, 15:06 | |
| Ma ei tea. Ma ei tunne. Ma ei mõista. Elu. Ta on visanud mind, siia ja sinna. Ja ta ei kuule mind. Ta ei kuula mind. Elu on midagi muud. Elu on midagi, millest mina näen ainult und.
Ma tahan näha päikest, ja naeratada soojusele. Ma tahan näha sinist taevast, ja lasta sellel oma päev õnnelikuks teha. Ma tahan näha rohelist niitu, ja tunda end osana sellest.
Miks on kõik nii mööduv? Miks lendavad aastad juba kiiremini, kui suudan uskuda. Millest tuleb, et olen kaotanud lapse rõõmu, näha asjade ilu. Ma olen nii noor, oh jumal küll, aga juba vana.
Ma ei kaeba, et mulle on tehtud ebaõiglust. Midagi pole katki, kõik saab parandatud. Aga midagi suurt, midagi kallist, libiseb läbi mu sõrmede, ja ma tean, et tagasi see ei tule. Ma kardan heita õhtul magama, sest kardan, et hommikul, on see miski suur, miski kallis, kadunud.
Viimati muutis seda SixxStradlin (7/6/2010, 12:14). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 6/6/2010, 18:59 | |
| Ükskord, kui oli laupäev, ja päike muudkui paistis, jalutasin ma pargis. Päev oli ilus, ja jäätis, vanillijäätis, sest maasikajäätist ma ei salli, mu käes lõbusalt sulas. Vehkisin jalutuskepiga. Mulle juhtus vastu major, ta võtts mu käest jalutuskepi, surus mulle pihku relva, ja tagant jalaga hoope andes, ajas mu kasarmusse. Õppisin selgeks, kuidas visata käsigranaati, kuidas kiiremini surma tuua, oma vaenlastele. Sain teada, et kindralil on mustad vuntsid, ja et hommikul peab vara tõusma. Minu jaoks liiga vara. Nii ma siis tulingi tulema. Hoidke endale see sõda, koos kella viiese äratuse ja käsigranaatidega. Mina suitsetan oma rahupiipu, ja jalutan pargis. Aru ei saa, mis te tahate must.
| |
| | | Sixx- Maffiooso
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused 6/6/2010, 19:02 | |
| Linnuke on muretu. Kuidas muretu? Kust võtate julguse öelda, et linnuke on muretu? Linnuke on muretu siis kui ta on, ja üldse mitte koguaeg. Ja kui linnuke on murelik, siis on ta murelik, ja üldse mitte muretu. Tegelikult ei ole linnuke linnuke. Inimene lihtsalt kutsub teda nii. Linnuke on hoopis keegi muu. Linnuke linnuke linnuke linnuke. | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Sixxi luuletused | |
| |
| | | | Sixxi luuletused | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| |
|