Et kui vigu näete siis kohe kisama, ja sisukaid kommentaare.
et mida jutust oodate
32. osa
„Kevin… Kevin on haiglas!“ ütles Nick juba nutma hakates. Hüppasin teisele poole istet otse Nicki kõrvale ja kallistasin teda tugevalt.
„Kus haiglas ta on?“ küsisin talt.
„Kesklinnas.“ Vastas ta.
„Siis lähme sinna“ ütles ema mul, ta koputas vaheaknale ja ütles juhile et kesklinna haiglasse.
Haiglas*
Jooksime Nickiga trepist üles, isa-ema ja Kätu läksid kohvikusse.
„Ema mis mu vennaga juhtus?“ küsis Nick kohe kui ooteruumi saime.
Denise vaid nuttis ja suutnud midagi öelda.
„Joel ja Kevinil juhtus autoõnnetus. Õigemini neile sõideti otsa kui nad teed ületasid, see kes sõitis, kihutas kohapealt minema, meile helistati ja siis me tulime siia, Kevin on operatsiooni saalis ja Joe seis on stabiilne. Temal oli õnneks kerge põrutus.“ Ütles Paul Denise asemel.
„Aga mulle öeldi et ainult Kevinil oli õnnetus!“ ütles Nick ja kukkus põlvili. Kükitasin samuti tema kõrvale maha ja aitasin ta tooli peale istuma.
„Mul on nii kahju.“ Ütlesin vaid, ka endal tulid mul pisarad. Järsku hakkas Nick tugevalt hingeldama.
„Nick, rahu! Hinga rahulikult.“ Üritasin poissi rahustada, aga mul ei õnnestunud see, Nick hakkas veel hullemini hingeldama, lõpuks ta minestas.
„NICK!!!! palun aidake, ta minestas!“ karjusin teistele, Paul jooksis kohe arste kutsuma, kohe ka tuli tagasi, Nick viidi minema. Denise hakkas hullemini nutma, ka mina nutsin. Tõusin püsti ja läksin Denise juurde, kallistasin tedagi, samuti Sr. Pauli. Isa ja ema tulid tagasi. Kätut polnud, jäi vist kohvikusse. Läksin ema juurde ja kallistasin teda.
„Marcus mis sa siin teed?“ küsis Denise isale otsa vaadates.
„Miks sa teda Marcuseks kutsud, Denise?“ küsis ema vahele.
„Ei, ma ei ole Marcus vaid John.“ Vastas isa, kuidagi kahtlaselt.
„Ei sa ei ole minu kadunud vend, sa oled Marcus, sa käisid vastas klassis. Te olete küll Johniga väga sarnased aga sa ei ole tema. Esiteks temal on meresinised silmad nagu Helenilgi aga sul on rohelised.“ Vaidles Paul vastu.
„Muidugi kuidas ma ise seda tähele pole pannud.“ Ütles ema.
„Oot, kas mu isa oli sinu vend?“ segasin neile vahele.
„Ei mitte päris vend, no ta oli mulle kui venna eest ja Sina“ vaatas ta selle mehe poole, ma ei tea ise kes ta enam on ma olen nii segaduses.
Paul jätkas „kui sa oled tõesti John siis peab sul olema õla peal roos
(tattoo), meil kõigil on see, nii minul, kui Denisel ja Marial
(minu ema), mis kooli ajal sai tehtud, sõpruse puhul.“ Ütles Paul. Mees hakkas pabistama, järsult tõmbas ema tal õla paljaks. Tühjus. Seal polnud midagi.
„Ma… ma lasin selle eemaldada.“ Kokutas mees meile.
„no olgu, oletame et sa tõesti eemaldasid selle, aga kuidas sa mind kutsusid väiksena?“ ütlesin ka vahele, vaatasin neid nelja kordamööda.
„Ma ei tea seda ja mul pole seda nõmedat tattood kunagi olnud sest ma pole John, ma pole see argpüks ja, ma tõesti olen Marcus! Ma olen kõik need aastad teid jälitanud ja ma tegin seda sellepärast et armastan Mariat. Aga John, tema ei väärinud Mariat.“ plahvatas Marcus meile. Nüüd sai minul villand, läksin tema ette ja lõin teda täie jõuga vastu nägu.
„Sa oled valelik tõbras, kes poeb teiste seljataha peitu, ma ei saa aru kuidas ma sain üldse sinusugust uskuda ja ära enam elu sees mu isa nime suhu võtta.
(mitte vasakule mõelda. ) Kao minema siit.“ Karjusin talle. Kõik vaatasid mind kohkunult, Marcus pööras ringi ja läks minema.
„Ma tulen veel tagasi!“ ütles Marcus veel ähvardavalt.
Mina aga kukkusin põlvili ja hakkasin nutma.
„Ma ei suuda seda uskuda, ma arvasin et sain isa tagasi, kuidas saavad inimesed nii julmad olla, Kevini ja Joega juhtus õnnetus, Nick minest…“ ei suutnud ma lauset lõpetada. Ema tuli minu juurde ja kallistas mind.
„kuidas ma sain nii loll olla, ma ei teinud Johnil ja Marcusel vahet. Anna andeks tütreke.“ Ütles ema mulle.
„Enam pole midagi teha, nüüd peame vaid poiste pärast tugevad olema ja kõik korda saaks jälle.“ Vastasin emale.
„Aitäh sulle Paul!“ ütles ema talle ja kallistas teda.
„ilma teieta me poleks seda teadnud. Heh, kui nüüd aus olla ma unustasin üldse ära et meil need roosid on õlgade peal.“ Ütles ema natuke punastades.
„Pole midagi, Maria.“ Ütles Paul lohutuseks. Ema naeratas. Arst tuli.
„Kuidas poistel on?“ küsis Denise.
„Nickil hakkas paanikahoog, temaga on nüüd kõik korras, arstid jälgivad teda natuke aega aga te võite teda vaatama minna, ta on palatis 375 ja Joel on ikka sama seisund nagu ennem, teda võite samuti vaatama minna, aga mitte korraga, kahekaupa oleks parem, ta on palatis 374 ning Kevinil elas õnnelikult operatsiooni üle ja on nüüd intensiivpalatis, te võite Kevinit küll vaatama minna aga ta on narkoosi all, nii et ta ei vasta teile ja tema on palatis 376. Aga lood on paremad. Te olete õnnistatud, teil on tugevad poisid.“ Rääkis arst pikka loo maha ning naeratas. Ka meie muutusime õnnelikumateks ja kallistasime üksteist.
„Me lähme Joe juurde, Helen mine sa Kevini juurde.“ Rääkis Denise.
„Olgu ma lähen, aga ema sa? Jääd siia?“ küsisin talt.
„Ma arvan et lähen koju ära, võtan Kätu ka kaasa, et siis teate kus mind leida.“ Rääkis ema. Noogutasin arusaadavalt ja liikusin Kevini palatisse, Denise ja Paul olid juba läinud Joe juurde.
Liikusin mööda koridori ning otsisin palatit 376, kõndisin natuke maad edasi, nägin Joe palatit, piilusin korra sisse, nägin et Joe rääkis elavalt vanematega, naeratasin ning läksin edasi. Jõudsin Nicki palati juurde, läksin palatisse ja nägin et Nick istus voodil ja pani pusa selga.
„hei, kuidas end tunned?“ küsisin poisilt.
„Paremini, kuidas mu vendadega on?“ küsis poiss vastu. Rääkisin talle sama mis arst meile, Nick naeratas sellepeale.
„Kevin on siit paremal palatis ja Joe vasakul, et ise vaata kuhu lähed praegu, ema-isa on sul ka seal. Ole tubli!“ kallistasin poissi.
„Kus su ema-isa on?“ küsis Nick vastu.
„ema läks Kätuga koju ja see m e e s ei olnud mu isa, vaid petis aga ma teinekord räägin täpsemalt.“ Vastasin poisile kurvalt. Nick kallistas mind uuesti ning tegi otsa ette musi mulle. Aww… nii armas temast.
„Nick palun ära ehmata enam mind nii eks!“ poiss vaatas mind küsiva pilguga.
„sellega mis ennem juhtus, ma kartsin et kaotan su.“ Ütlesin talle.
„Helen, sa ei kaota mind kunagi, ma olen sul alati olemas, nii heas kui halvas.“ Ütles Nick natuke naerdes. Ka mina naersin.
„Nii heas kui halvas! Nagu me oleks abielus.“ Muigasin sellepeale.
„Aga olgu ma liigun nüüd Kevini juurde.“ Kallistasin teda veel korra ja läksin.
Liikusin paar sammu edasi, jõudsin Kevini palati juurde. Läksin vaikselt sisse et poissi mitte äratada, istusin tema kõrvale ja võtsin talt käest kinni, pisarad tikkusid vägisi ligi.
„Sa tuled sellest välja, sa oled tugev poiss, sa ei saa meid maha jätta, sul oleme meie kelle pärast sa ei saa meid kunagi maha jätta.“ Ütlesin sosistades. Poiss lamas liikumatult, nagu… ma ei taha seda sõna öelda, ta oli näost täiesti kahvatu. Panin käe suu ette ja silmad kinni, nutt tuli. Ma ei tohi nutta, ma pean tugev olema, Joe ja Kevini pärast. Ma ei tohi nutta, ei tohi. Järsku liigutas poiss kätt, võpatasin.
„Helen?“ ütles poiss vaikselt. Ma ei suutnud vastata. Kevin üritas silmi lahti teha, aga tundub et valgus segas teda. Lasin korra poisi käe lahti, tõusin püsti, panin ta kõrval oleva väikse lambi põlema, kustutasin suure tule ja istusin tema kõrvale tagasi ning võtsin uuesti käest kinni. Poiss üritas uuesti silmi lahti, natuke pingutust ja Kevin tegi silmad vaikselt lahti ning naeratas.
„mis naerad?“ küsisin sosistades.
(edasi rääkisime sosinal) „naeran seda, et kui ilus vaatepilt mulle vastu vaatab!“ ütles ta mulle. Punastasin. Kevin tõmbas õrnalt mu pea tema poole ja tegi mulle samuti laubapeale musi.
„Kev sinu ja sinu naljad.“ Naersin vastu ning kallistasin teda.
„mul on nii heameel et ärkasid.“ Ütlesin talle. Poiss naeratas ning küsis.
„kus teised on?“
„ema-isa sul on Joe juures, Nick on arvatavasti ka seal.“ Vastasin talle.
„Kas sa koju ei peaks minema?“ küsis Kevin mult. Raputasin pead.
„Ma tahan siin olla, ära küsi miks, ma ei tea isegi, aga lihtsalt ma tahan sind nagu kaitsta kellegi või millegi eest.“ Üritasin kuidagi välja vabandada.
„minul pole selle vastu midagi, mul just heameel. Aga tule viska minu kõrvale pikali, ma tahan sulle ka midagi rääkida, mida sa ei tohi kellelegi öelda, lubad?“ muutus poiss järsku tõsiseks. Noogutasin ja viskasin tema kõrvale pikali, poiss pani mulle tekki peale ja ühe käe pani mulle pea alla.
„Helen, ma räägin sulle selle õnnetuse kohta midagi aga sa ei tohi kellegile seda öelda, lubad?“ Ütles poiss uuesti. Ohkasin.
„Luban!“ ütlesin kindlalt.
„Ma tean kes meile otsa sõitis!“ ütles Kevin.
„Ke…kes?“ küsisin kartvalt. Kuna polnud kindel et tahan seda nime kuulda.
„Ma ei tea kas see oli meelega või kogemata aga see oli Selena!“