MEIE JUTUD Järjejuttudele pühendatud foorum |
|
| Books 2011 | |
| | |
Autor | Teade |
---|
*Nastik. Kärameister
Postituste arv : 1048 Age : 27
| Pealkiri: Books 2011 7/2/2011, 21:50 | |
| Autor : J.K.Rowling Pealkiri : "Harry Potter ja Tarkade Kivi" Leheküljed : 264 Sisu : Esimeses raamatus «Harry Potter ja tarkade kivi» ei tea Harry veel, et ta on võlur ning et võlurid olid ka tema surnud ema ja isa. Ta ei oska loitse, pole kunagi olnud lohe munast koorumise juures ega kandnud nähtamatuks tegevat mantlit. Ta on kogenud üksnes õnnetut elu koos oma hirmsa tädi, onu ja nende jõhkardist poja Dudleyga, kes ei taha võlukunstist midagi teada. Harry elab tillukeses panipaigas trepi all ning üheteistkümne aasta jooksul pole kordagi tähistatud tema sünnipäeva. See kõik aga muutub, kui öökull toob talle mõistatusliku kirja, milles Harryt kutsutakse imelisse paika, Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti Kooli, kus Harry leiab endale sõbrad, õpib võlukunsti kõigis selle ilmingutes, kuid peab ka astuma vastu oma kõige hirmsamale vaenlasele. Sellest kohtumisest sõltub rohkem kui Harry enda saatus... Hinnang : See raamat oli päris lahe meenutus ajast, mil ma seda esimest korda lugesin. See oli ikka mitu-mitu aastat tagasi. Ja hea meenutus oli . mulle täitsa meeldis . väike lapsikus oli ikka veel sees ja üldiselt suht kaasahaarav ( mul tuli lihtsalt tuju üle lugeda see seeria) . 7/10 Autor : J.K Rowling Pealkiri : "Harry Potter ja Saladuste Kamber" Leheküljed : 287 Sisu : Dursleyd käitusid sel suvel nii vastikult ja alatult, et Harry Potter ihkas kogu südamest tagasi Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti Kooli. Aga just siis, kui Harry oma kohvreid pakkis, sai ta hoiatuse kummaliselt olevuselt, kelle nimi oli Dobby ja kes ütles, et Harry naasmine Sigatüüka kooli põhjustab hirmsa õnnetuse. Ja õnnetusi on tõesti tulemas. Harry teine õppeaasta Sigatüükas toob kaasa uusi katsumusi ja õudusi, nagu näiteks ülimalt edev mustade kunstide vastase kaitse õpetaja Gilderoy Lockhart, vaim nimega Mäuguv Myrtle, kes kummitab tütarlaste pesuruumis, ja Roni õe Ginny varjamatu jumaldav suhtumine. Kõik need aga jäävad tagaplaanile, kui koolis hakkavad toimuma saladuslikud sündmused ja keegi või miski hakkab õpilasi kiviks muutma. Kas see võib olla Draco Malfoy, Harry vana võistleja? Või on süüdlane hoopis Hagrid, kes kunagi mingi patu pärast koolist välja heideti? Ja kuidas õnnestub Harryl tõestada, et see ei olnud tema ise, nagu paljud õpilased kahtlustavad? Hinnang : ooh, professor Lockhart jääb kohe meelde see oli kõige näotum raamat seeriast tegelikult minu arvates, sest see oli küll kaasahaarav, aga sugugi mitte võrreldav teistega. 6/10 Autor : J.K.Rowling Pealkiri : "Harry Potter ja Azkabani vang" Leheküljed: 360 Sisu : Kaksteist pikka aastat on Azkabani kindluses hoitud kurikuulsat vangi, kelle nimi on Sirius Black. Ta on mõistetud süüdi kolmeteistkümne inimese tapmises üheainsa needusega ning temast pidi saama ka musta isanda Lord Voldemorti parem käsi. Nüüd on ta põgenenud ning tema otsimisel võib abi olla ainult kahest asjaolust: see, et Harry Potter Lord Voldemorti taanduma sundis, tähendas Blacki langust, ning Azkabani valvuri kuulsid Blacki unes pomisemas: «Ta on Sigatüükas... ta on Sigatüükas.» Harry Potterit ähvardab oht isegi võlukooli seinte vahel ja sõprade seltsis sest kõigele lisaks võib nende seinte keskel olla reetur. Hinnang : see on minu lemmikraamat sellest seeriast. kuigi "segaverelise printsi" film on parem. igal juhul , finally there is no voldemort , so see teeb jutu vastuvõetavamaks 8,5/10 Autor: Charlotte Bronte Pealkiri : "Jane Eyre" ( vene keeles ) Leheküljed : 448 Sisu : Raamat räägib vaeselapse Jane Eyre'i eluteest: tema süngest lapsepõlvest jõuka tädi majas, kurnavaist õppeaastaist vaestekoolis, teenistusest koduõpetajana rikkas perekonnas ning tema raskelt saavutatud õnnest. Hinnang : see on mu lemmikraamat läbi aegade. ja pärast eestikeelset lugemist oli nii hea seda uuesti läbi lugeda , vene keeles. leidsin nii palju asju, mis olid eesti keelde tõlkima jäänud, ja uusi detaile avastada oli niiiii hea 1000/10
Viimati muutis seda nastik0120 (15/8/2011, 16:06). Kokku muudetud 4 korda | |
| | | *Nastik. Kärameister
| Pealkiri: Re: Books 2011 11/2/2011, 19:23 | |
| Autor: Elena Nesterina, Svetlana Lubenets, Irina Molt¹anova Pealkiri: "Valentinipäev" ( vene keeles ) Leheküljed : 380 Hinnang : MM, nh, mul oli tunne et tahaks enne 14.veebruari mingeid imalaid armastuslugusid lugeda, ja see paistis kaane ja üldse hea raamat, aga läbi lugedes... noo suht mingi mõttetus, seal oli kolm lugu ja umbes et 14-aastane tüdruk kujutab ette et ta on rüütel vms ... ? et jah, ainul 4/10 annaks | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 19/2/2011, 00:14 | |
| Autor : H.G Wells Pealkiri : "Nähtamatu" Leheküljed : 150 Sisu : Ta on kõikjal -- ja mitte kusagil! Vaikne maakülake, lumetorm, salapärane võõras... enam kui küllalt, et vallandada külaelanike seas kuulujutte ja spekulatsioone. Kes ta küll on, see kahtlase välimusega mees, kes varjab nägu ja on kõigi poole seljaga? Ent kui võõras neile viimaks otsa vaatab, on küsimusi rohkem kui vastuseid. Järgneb sõnulseletamatu hirm, raev ja mõrv, mis annavad kunagi nii vaikse maakoha ettearvamatult tegutseva hullumeelse võimusesse. Viimaks on vaid ühe mehe käes võimalus saladus lahendada ja tema märatsemine lõpetada, Nähtamatu Mehe saladus paljastada! Hinnang : Ma. Ei. Armasta. Seda. Raamatut. Päriselt ka , see oli nii mõttetult igav , miks see meie kohustuslikus kirjanduses on ??? Ma jäin iga kord magama kui ma seda lugesin, Lõpu poole läks paremaks , aga algus oli tohutult mõttetu. Jah, 3/10 . Ma ei loe seda elu sees teist korda enam. Never ever. Autor : S.Meyer Pealkiri : "Bree Tanneri lühike teine elu" Leheküljed : 171 Sisu : Bree Tanneriga kohtusid «Videviku» saaga lugejad Stephenie Meyeri romaanis «Päikesevarjutus». Bree Tanner vaevu mäletab elu enne oma tavatult võimsaid aistinguid, üliinimlikke reflekse ja pidurdamatut jõudu. Elu enne lakkamatut verejanu... elu enne seda, kui temast sai vampiir. Bree teab, et kooselu teiste verinoortega on ohtlik ja järgida tuleb paljusid reegleid: valva oma seljatagust, jää märkamatuks ja ennekõike - ole päikesetõusuks kodus või sure. Üht ta aga ei tea: tema surematu-elu läheneb kiiresti lõpule. Bree leiab ootamatu sõbra – verinoores vampiiris Diegos, kes, nagu Breegi, tunneb huvi nende salapärase looja vastu, keda nemad teavad vaid temana. Nad taipavad, et verinoored on kõigest etturid mängus, mis on ulatuslikum, kui nad aimatagi oskasid, ning Bree ja Diego peavad valima, kelle poolt olla ja keda usaldada. Aga kui kõik, mida vampiiride kohta tead, põhineb valedel, kuidas siis tõeni jõuda? Hinnang : Tõtt-öelda meeldis see mulle isegi rohkem kui saaga ise. Sest mind NII tüütas ära juba see "aa bella i love you" "ooh edward you're too beautiful" "oo bella don't get hurt" "ooh edward you'll protect me from victoria riggghtt?" . Mingi vaheldus oli , aga siiski seotud selle saagaga . ja tegelt olid kirjeldused ja üldse kogu raamat palju huvitavam ;D . niiet , mingi 7/10 :)
Viimati muutis seda nastik0120 (14/5/2011, 15:25). Kokku muudetud 2 korda | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 21/2/2011, 17:38 | |
| Autor: M. Scott Pealkiri: Alkeemik Leheküljed: 354 Sisu : Tema teab ainukesena saladust, mis võib maailma hukutada. Tõde: Nicholas Flamel sündis Pariisis 28. septembril 1330. aastal. Pea seitsesada aastat hiljem tuntakse teda kui oma aja suurimat alkeemikut. Räägitakse, et ta avastas igavese elu saladuse. Ajalooürikute kohaselt suri ta 1418. aastal. Ent tema hauakamber on tühi... Legend: Nicholas Flamel elab. Kuid ainult seetõttu, et on sajandite jooksul valmistanud igavese elu eliksiiri. Igavese elu saladus peitub raamatus, mida Flamel valvab – maag Abrahami raamatus. See on kõige vägevam raamat, mis kunagi loodud. Valedes kätes võib see maailma hävitada... Just seda kavatsebki doktor John Dee raamatut varastades teha. Inimkond ei saa toimunust aimu enne, kui on juba liiga hilja. Ning kui ettekuulutus tõele vastab, on Sophie ja Josh Newman ainsad, kel on vägi päästa see maailm, mida meie tunneme. Mõnikord osutuvad legendid tõeks... Ning Sophie ja Josh Newman leiavad end kõigi aegade kõige suurema legendi keskmest. Iidne raamat on kadunud. Ja tänapäeva maailma ähvardab oht igaveseks koost laguneda. Mütoloogiliste ja folkloorsete teoste autor Michael Scott on üks Iirimaa edukamaid kirjanikke. Fantaasia-, ulme-, ja õuduskirjanduse ning folkloori vanameistrit nimetas Irish Times «nende saarte Fantaasiakuningaks». Ta elab ja töötab Dublinis. Hinnang: Mm, tegelikult oli see suhteliselt hea raamat. Kui mitte võtta arvesse seda, et autor püüdis liigselt kogu seda actionit kirjeldada, see jättis sellepärast natuke kuidagi... Ülepingutatud mulje. Aga üldjoontes, pärast raamatu lugemist tundus veel mõnda aega, et kõik minu ümber pole eriti reaalne, ja see raamat jättis siiski mingi jälje. Muidugi mitte sellise, et see minu elu umbes mõjutaks vms, vaid lihtsalt, tuleb meelde vahel. Jah, ma ajan mingit jama praegu. 8/10 . Ja lisaks see, et minu raamatu vahele oli keegi kaante kleepimiskohta toppinud mingi salakirjakese . päris huvitav oli seda leida. niiet kui kellelgi on huvi, siis see raamat on saadaval pääsküla raamatukogus xd.
Viimati muutis seda nastik0120 (25/5/2011, 17:59). Kokku muudetud 2 korda | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 27/2/2011, 21:17 | |
| Autor: Cecily von Ziegesar Pealkiri: Klat¹imoorid , I osa Leheküljed: 168 Sisu : Käesoleva raamatu, mida on USA-s ja Inglismaal juba sadades tuhandetes eksemplarides müüdud, tegevuspaigaks on New York. Tegelasteks rikaste vanemate lapsed, kelle mõtted tiirlevad seksi ja lõbustuste ümber. Raamatut on iseloomustatud ka kui «Seksi ja linna» teismelistele ning selle põhjal tehtud teleseriaal peaks vahetama välja Beverly Hillsi. Hinnang: Mm, noh, tegelikult oli raamat hea, haaras kaasa ja puha (lugesin ühe õhtuga läbi)... Kirjeldas teismeliste elu suht nii, nagu on... Aga need tegelased jätsid kuidagi nii pinnapealse mulje. Kuidagi vale kirjeldus oli. Toimus palju asju, mis oleksid pidanud mingi mulje jätma, tundeid ehk tekitama, või mida iganes, aga ma lihtsalt lugesin ja lugesin... Ja mõnikord sobiks ka mingi kirjeldus vahele... Aga noh, kokkuvõttes suhteliselt hea, 7/10 , aga midagi jäi nagu puudu ... See oli 9.raamat, et ära märkida :)
Viimati muutis seda nastik0120 (14/5/2011, 15:22). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 11/3/2011, 21:18 | |
| Autor: Jostein Gaarder Pealkiri: Apelsinitüdruk Leheküljed: 144 Sisu : Minu isa suri üheteist aasta eest. Ma olin siis alles neljane. Ma ei uskunud, et kuuleksin temast veel midagi, kuid nüüd kirjutame me koos raamatut. Need on selle raamatu esimesed read, ja mina olen see, kes kirjutab, kuid mõne aja pärast annab ka mu isa oma panuse. Temal ongi rohkem jutustada. Ma pole päris kindel, kui hästi ma oma isa mäletan. Arvatavasti ma lihtsalt usun, et mäletan teda, kuna olen nii palju kordi tema pilte vaadanud. Ainuke asi, mida ma temast täiesti kindlalt mäletan, on see, mis sündis tol korral, kui istusime terrassil ja vaatasime tähti.Hinnang: Oii, mulle väga väga väga meeldis . Annaksin aga siiski 9,5/10, sest , ma ei tea , jällegi , midagi jäi nagu puudu. Ei olnud päris täiuslik. Võib-olla jäi tunnetest puudu. Lõpus poetasin ühe pisara, aga sellist sügavamat jälge raamat ei jätnud. Ikkagi soovitan lugeda väga
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:57). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 11/3/2011, 21:20 | |
| 10. raamatut = 2726 lehekülge :) | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 13/3/2011, 15:33 | |
| Autor : Jay Asher Pealkiri : Kolmteist põhjust Leheküljed : 278 Sisu : Clay Jensen jõuab koolist koju ning avastab, et talle on saabunud postipakk, milles on kassetilindid. Need on salvestanud Hannah Baker, tema klassiõde ja kiindumuse objekt. Kaks nädalat tagasi tegi Hannah enesetapu. Hannahi hääl räägib lintidel, et on kolmteist põhjust, miks ta otsustas end tappa. Üks neist põhjustest on Clay. Kui ta lindi lõpuni kuulab, saab ta teada, miks. Clay kuulab, mida Hannahil on öelda, ning see muudab tema elu igaveseks. Hinnang : Ma ei tea , miks tagakaanele märgiti , et see raamat on raskestiloetav. Minu jaoks polnud see üldse raskestiloetav . See oli niivõrd erinev teistest raamatutest ja idee oli kuidagi nii originaalne , et neelasin selle raamatu ühe ööga . Mulle väga meeldis . 10/10 paneks isegi Soovitan väga lugeda
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:56). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 27/3/2011, 20:26 | |
| Autor: Sue Limb Pealkiri: Tüdruk, 16: Lühikesed jalad Leheküljed: 208 Sisu NB. TAGAKAANEL OLEV SISU ON TÄITSA VALE XD SELLEST POLNUD ÜLDSE JUTTU : Jessi ema andis lõpuks alla ja organiseeris reisi Jessi isa juurde. Paraku on ajastus Jessi jaoks hirmus halb, sest Fred on muretsenud väga romantiliselt neile mõlemale piletid kuumale muusikafestivalile. Selle asemel peab ta nüüd minema reisile koos ema ja vanaemaga ning vanaisa tuhka täis urniga. Ta vahetab Frediga tekstisõnumeid, kuid mõne aja pärast poiss enam ei vasta ja Jessi haaravad kahtlused. Kui ta aga isa juurde jõuab, ootavad sealgi ees üllatused… Hinnang: Noh, vahel on hea lugeda sellist mõttetut pubeka tüdruku elu kirjeldust. Ja see oli selline mõnus naljakas ka, ja lugemine oli hästi kerge. Lugesin hästi kiiresti läbi, niiet soovitan ka lugeda ( vhmlt tüdrukutele ). 9/10 ( vahel liikus tegevus ulmekalt kiiresti).
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:55). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 4/4/2011, 18:45 | |
| Autor : J.K.Rowling Pealkiri : Harry Potter ja Tulepeeker Leheküljed : 602 Sisu : "Harry Potter ja tulepeeker" on neljas osa seitsmeosalisest Harry Potteri raamatusarjast, järg New York Times´i edetabeli esiromaanile "Harry Potter ja Azkabani vang". Harry neljas õppeaasta ei kujune sugugi vähem seiklusrikkaks kui eelmised. Mustad jõud tõstavad taas pead. Esmakordselt ilmneb see lendluudpalli maailma karikavõistluste ajal. Harryl pole aga palju aega selle peale mõelda, sest ka Sigatüüka koolis hakkavad toimuma põnevad sündmused. Hinnang : Ikka meeldis :)) . 10/10, aga vb paisutan üle, sest haigena tunduvad kõik raamatud paremad. xd
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:53). Kokku muudetud 3 korda | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 6/4/2011, 19:05 | |
| Autor : Michelle Zink Pealkiri : Õdede Ettekuulutus Leheküljed : 296 Sisu : Kaksikõed Lia ja Alice Milthorpe on just äsja orvuks jäänud. Samuti on neist just äsja vaenlased saanud. Kui nad avastavad oma osa ettekuulutuses, mis on terveid põlvkondi õdesid üksteise vastu pööranud, leiavad tüdrukud end mõistatuste rägastikust, millesse on segatud tätoveeringulaadne märk, nende vanemate surmad, üks poiss, üks raamat ja lõputu hulk saladusi. Lia ja Alice ei tea, keda nad usaldada võivad. Nad teavad vaid seda, et teineteist nad usaldada ei tohi. Hinnang : 10/10, mulle VÄGAVÄGA meeldis, see oli kuidagi väga salapärane ja kirjeldusi oli just parajalt, et mind justkui teise maailma üle viia. Lugesin seda näiteks bussis ja ei pannud ümbritsevat üldse tähele: raamat neelas minu endasse ja mina neelasin raamatut. Väga soovitan, tõesti hea raamat.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:52). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 11/4/2011, 16:49 | |
| Autor : Eduard Bornhöhe Pealkiri : Kuulsuse narrid Leheküljed : 44 Sisu : 1892. aastal valmis Eduard Bornhöhel satiiriline jutustus “Tallinna narrid ja narrikesed”. “Tallinna narrides” katsus Bornhöhe üles joonistada mõningaid omaaegseis ühiskondlik-olustikulistes tingimustes veidruseni virildunud inimtüüpe, kes on tühised, haledad ja naeruväärsed – olgu nende narrusteks siis kuulsus, raha või armastus. Kõige olulisemad, ja mitte põhjuseta ka kõige populaarsemaks saanud, on kaks eesti vaimukangelast: “kirjanik” Salomon Vesipruul ja “leiutaja” Jaan Tatikas. Hinnang : Suhteliselt normaalne oli, ainult keelekasutus oli natuke vanaaegne, kohati oli naljakas, niiet 7/10. Autor : Maite Carranza Pealkiri : Emahundi klann (Triloogia Nõidade sõda I raamat) Leheküljed : 410 Sisu : Hispaania tuntud ja hinnatud kirjaniku fantaasiatriloogia noortele. Ammustest aegadest on Omari nõidade klannid end varjanud verejanuliste Odishi nõidade eest ning oodanud ettekuulutuse täitumist ja väljavalitu saabumist. Nüüd kinnitavad tähed, et see aeg on lähedal. Neljateistkümneaastane Anaíd, kes on kogu oma elu elanud eraldatud külakeses Püreneedes, ei tea saladusi, mida jagavad tema perekonna naised... Kuni tema ema, punapäise Selene, salapärane kadumine seab ta silmitsi tõega, mis on ühtaegu nii jubedusttekitav kui ka uskumatu, ning tütarlaps on sunnitud ette võtma teekonna, mis on täis küll ohtusid aga ka põnevaid avastusi. Hinnang : Alguses oli raamat lapsikus keeles ja tundus kuidagi liiga kiiresti arenevate sündmustega, aga siis keel tasakaalustus ja raamat muutus tohutult heaks, niiet see triloogia saab kindlasti neelatud minu poolt . Jahh , selle alguse pärast võtan punkti maha : 9/10
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:51). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 13/4/2011, 18:49 | |
| Autor : Anders Jacobsson ja Sören Olsson Pealkiri : Berti mõtisklused Leheküljed : 200 Sisu : Bert jätkab visalt oma päevikupidamist, kuigi see on, «nagu kõik teavad, peatselt 13-aastaseks saavatele poistele keelatud». Bert teeb seda ikkagi -- «Ma olen üks vahva sell. Võibolla isegi tulevane koomik. Ema tahab, et minust saaks insener. Kuid üks vilunud koomik teenib ju rohkem kui mõni insener.» -- ning tal on hulgaliselt vahvaid ja häbematuid mõtteid ning arvamusi kõige kohta, mida ta enda ümber näeb. Millega ta siis tegeleb? Ta mängib basskitarri popbändis Heman Hunters, käib diskodel ja kurdab matemaatika kontrolltöö ja teda vaevava vanaema üle, ta tööpraktikapäev ebaõnnestub, ta igatseb endale mopeedi... Ja muidugi pühendub ta armastusele ja romantikale. Hinnang : Noh, kui ma väike olin, oli see minuvanuste seas jube populaarne ja mina seda ei lugenud, sest ma olin omast arust üle sellest raamatust. Nüüd teen tasa . Einoh, ainus , mis häiris, oli see, et Bert ei olnud üldse 13-aastase moodi. Pigem nagu 1.klassi poiss. Ja sellepärast 6/10. Ma vist kasvasin sellest välja, liiga hilja hakkasin lugema
Viimati muutis seda nastik0120 (14/5/2011, 15:20). Kokku muudetud 1 kord | |
| | | Audrey Queen B ehk ADMIN
Postituste arv : 9505 Age : 32 Asukoht : Pärnu
| Pealkiri: Re: Books 2011 13/4/2011, 19:04 | |
| No ma ei saa lihtsalt, pean risustama... Mina ka ei mõika, miks "13 põhjust" on raskestiloetav. Pigem on see selline tõsine raamat, kuid ülihea. Isegi õpetlik. Mul jäi ka üks öö selle raamatu tõttu magamata | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 16/4/2011, 15:59 | |
| täpselt, tõsine ei tähenda alati rasketiloetavat | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 20/4/2011, 22:13 | |
| Autor: J.K.Rowling Pealkiri: Harry Potter ja Fööniksi Ordu Leheküljed: 858 Sisu : Harryt ootab ees viies kooliaasta. Ta teab, et Voldemort on tagasi tulnud ja kardab, et kohe algavad tema hirmuteod. Esialgu aga ei ole sõnagi ähvardavast ohust ei "Päevaprohvetis", mida Hedwig talle toob ega ka mugude uudistes, mida ta üritab onu Vernoni ja tädi Petunia telerist vaadata. Teadmatus muutub väljakannatamatuks, sest ka Roni ja Hermione kirjad on vihaleajavalt tühjad. Harry on valmis juba onu ja tädi majast põgenema, kuid siis satub ta mugude turvalisel tänaval vastamisi dementoritega ja ootamatud sündmused haaravad teda järjekordselt kaasa. Arvamus: Ohjah, see oli siiski LIIGA paks. Et noh, ma saan aru, et tegevust palju ja puha, aga vahel tekkis juba selline tunne, et ... MILLAL SEE ÄRA LÕPEB ÜKSKORD? Kuigi raamat ise oli huvitav :) . Aga vott Siriusest oli ikka määratult kahju. :'( Endal oli ka pärast natuke tühi tunne sees. 9/10
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:48). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 22/4/2011, 14:44 | |
| Autor: Lena Lilleste Pealkiri: Narkodillerite küüsis: Tommy ja Kribu krimka 7 Leheküljed: 162 Sisu : Lena Lilleste väga menuka noorte kriminullide sarja 7. raamat, kus Tommy on koos Kribuga sõitnud Tenerifele puhkusereisile. Keset päikselisi supluspäevi satuvad sõbrad aga narkoäri tunnistajateks. Nad kahtlustavad, et asjasse on segatud keegi nende reisikaaslastest. Jäljed juhatavad Rootsi ning peagi avastavad Tommy ja Kribu, et keegi on valmis tegema mida iganes, et poisse oma teelt kõrvaldada. Pinget pakuvad ka poiste suhted tüdrukutega. Arvamus: Noh, ma olen läbi lugenud (suvel) kõik eelmised 6 osa, ja sellepärast võtsin selle ka, et ikka jätkata, mis pooleli on jäänud. Tõtt-öelda tundus see raamat seekord kuidagi lapsik, lühikesed laused jne. Ja sü¾ee oli nii kiire ja tavaline. Eelmised raamatud meeldisid mulle suvel, nagu mäletan, väga. Aga ehk on muutunud minu maitse või mina ei tea. Igal juhul praegu paneksin vaid 4/10.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:47). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 22/4/2011, 23:48 | |
| Autor: Maite Carranza Pealkiri: Jäine kõrb Leheküljed: 434 Sisu : Ettekuulutus on täide läinud ja Omari klannide nõiad ootavad, et Anaíd, tulipunaste juustega väljavalitu, kelle käes on skepter, teeks lõpu verejanulistele Odishi nõidadele. Kuid Anaíd on viieteistkümneaastane, ta on armunud ja haavatavam kui kunagi varem ohtudele, mis teda ees ootavad ja koos emaga põgenema sunnivad. Selle meeleheitliku põgenemise jooksul jõuab Anaíd Selene läbematu ja mässumeelse nooruse ajal tema ümber tekkinud tumeda legendi tagamaadeni ja avastab oma päritolu: kujunenud jää karmuses, lume tütar, emakaru õde. Lõpuks kergitatakse saladuseloori, mis kattis väljavalitu sünnilugu. Ja tõde ei saaks olla hirmuäratavam... Arvamus: Vääga huvitav oli, neelasin kiiresti alla selle. Ja see pidev jääväljade kirjeldamine tekitas minus ka tühjus tunde. Ma olin vihane Carla peale ja Meritxelli ma vihkasin, ja tundsin sama ängistust mis Selene... 9/10, sest mulle ei meeldi tühjuse tunne.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:46). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 22/4/2011, 23:51 | |
| 20 raamatut = 6218 lehekülge :) | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 24/4/2011, 16:54 | |
| 21. raamat siis Autor: Tuija Lehtinen Pealkiri: Tiivad varvaste vahel Leheküljed: 216 Sisu : Soome ühe viljakama ja loetuma kirjaniku Tuija Lehtineni noorteromaan räägib teismelise poisi kasvuvaludest. Mina-vormis kirjutatud lugu on intiimne, selle põhiteema on lapseohtu nooruki vastuolu mehekujuga, keda keskkond temas näha tahab. Probleemid ema, kasuisa ja eakaaslastega, tõrjutus ja vägivald, esimene armastus ja seks, alkohol ja narkootikumid, protest ümbruse survele ja eneseotsimine - kõigi nende katsumustega kohtudes tunneb poiss end sageli tuvina, kel kasvavad tiivad varvaste vahel, nii et lendutõusmise asemel on ta sunnitud abitult ukerdama. Arvamus: Noh, põhimõtteliselt oli täitsa loetav raamat, aga see oli liiga... nagu keskendus kuidagi mingitele kampadele ja peksmisele ja vägivallale ja siis oli igal pool mingi jama ja kõik olid truudusetud nõmedikud... Kuidagi ettearvatav oli ka. Aga noh, ma arvan, et 6/10 saab kätte.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 19:45). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 27/4/2011, 18:34 | |
| Autor : Carrie Karasyov, Jill Kargman Pealkiri : Bittersweet Sixteen ( aga vene keeles ) Leheküljed : 258 Sisu : Kõik 15-aastased tüdrukud Ameerikas ootavad pikisilmi oma 16ndat sünnipäeva, et pidada oma elu fantastilisem pidu. Ka peategelase parim sõber blond Whitney on korraldamas suurimat pidu New Yorgis ... kuid ootamatult ilmub klassi uus tüdruk Sophie, kes võib kõik nurjata. Arvamus: Oi, kuidas mulle meeldis! See oli kuidagi NII hästi kirjutatud, et ma suutsin seda isegi prantsa tunni ajal lugema hakata, ja isegi paar pisarat meelitas välja! Lihtsalt liiga hea!!! Kuigi muidugi käis alguses närvidele see pidev komplimentide jada ja seer ikkuse värk, aga kokkuvõttes, 10/10!
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 18:17). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 4/5/2011, 19:12 | |
| Autor : Maite Carranza Pealkiri : Odi needus Leheküljed : 514 Sisu : Nõidade sõda on lähenemas ja Anaíd ei saa enam skeptri kätte võtmist ja Odishite hävitamist edasi lükata. Ta on väljavalitu ning peab seisma silmitsi reetmise ja üksildusega. Odi needus on täide läinud: väljavalitu on eksinud, ta on andnud järele skeptri võimule ja isegi surnud nõuavad oma. Saabub tõehetk, otsustav lahing Omarite ja Odishite vahel ning Hispaania tuntud ja hinnatud kirjaniku fantaasiatriloogia leiab selles põnevas romaanis lõpplahenduse. Arvamus : Väga hea raamat oli, eelmistest osadest isegi parem, kuigi mõned kohad ajasid mind hullult närvi, nagu näiteks Anaidi lolliks minemise hetked ja kuidas keegi kedagi ei kuulanud. Aga lugemise ajal tuli isegi paar pisarat silma ja tavaliselt raamatud seda minus esile ei kutsu, lisaks oli täiega kaasahaarav . Aaa, ja sorri et ma parema kvaliteediga suuremat pilti ei leidnud.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 18:15). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 6/5/2011, 22:57 | |
| Autor : Jaan Tangsoo Pealkiri : Ritsikas Leheküljed : 200 Sisu : Kui lapsel ei ole aimugi, kes on tema isa. Kui lapse emale läheb korda ainult korralik peatäis ja last vajab ta üksnes selleks, et elamispinda saada. Siis võibki juhtuda, et ühel hetkel kukub viieteistkümneaastasel tüdrukul karikasse viimane piisk ja temast saab Ritsikas, kelle kodukoht on seal, kuhu esimene ettejuhtuv buss viib, ja öömaja seal, kuhu jalad viivad. Kuigi saatusel on noorele inimesele veel nii mõnigi katsumus varuks, suudab Ritsikas oma elu lõpuks joone peale saada. Nagu oma raamatutes varemgi, säilitab Jaan Tangsoo ränkadest teemadest hoolimata elujaatava tooni. Arvamus : Üldiselt mulle meeldis, nii imelik oli mõelda, et kõik hädad võivad ühele perele korraga pähe sadada; aga puuduseks oli see, et tihti autor kordas iseennast, kas siis spetsiaalselt v mitte, aga igal juhul; umbes 6/10 tuleb ära ikka :)
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 18:14). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 7/5/2011, 14:35 | |
| Autor : Katarina Mazetti Pealkiri : Punamütsikese ja hundi vahel on kõik läbi Leheküljed : 152 Sisu : Omaette seisev jätk raamatule «Jumala ja minu vahel on kõik läbi». Tänapäevane lugu noorest tüdrukust suhteliselt raskes eas. See on kirjutatud niisama elavalt kui eelminegi, on heas mõttes ajaviitlik, kuigi käsitleb kerges vormis piisavalt tõsiseid küsimusi. Peategelane Linnea on saanud seitseteist. On juba möödunud aasta ta sõbratari Piia enesetapust, mis teda sügavalt vapustas. Tal on nüüd uued tuttavad, kuigi see pole enam see. Ometi kipub elu jälle sõlme minema. Parajasti siis, kui kõik on päästmatult sassis, kingib vanaema talle raha, mida Linneal pole voli vähehaaval argiselt ära kulutada, vaid mis peab kuluma millegi suure ja olulise peale. Linnea otsustab oma probleemide eest välismaale põgeneda, elada ja töötada mõnda aega Londonis. Aga reisibüroos tutvub ta noormehega, kes paistab talle unelmate printsina -- ja korraga leiab Linnea end Londoni asemel Los Angelesest. Kuid siis on raha otsas, äkitselt on ta väljapääsutus olukorras. Tema naiivsus ja usalduslikkus saavad surmahoobi. Kõik kodused pahandused tunduvad tühistena ning ta ihkab kõigest hingest tagasi koju, kuhu on aga kohutavalt raske jõuda. Arvamus : Suhteliselt okei raamat, aga kuna "Ritsikaga" oli sarnane teema, siis see raamat tundus väga lapsik. Tüdruk põgenes täiesti mõttetul põhjusel kodunt, kus kõik hoolisid temast ja oli nii kergekäeline ja kõik käis üldse kuidagi üle mõistuse lihtsalt ja kannatusteta. Arvan, et 5/10, sest oli kerge lugeda ja huumorit oli ka vahel.
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 18:13). Kokku muudetud 1 kord | |
| Pealkiri: Re: Books 2011 10/5/2011, 19:38 | |
| Autor : Maggie Stiefvater Pealkiri : Värin Leheküljed : 418 Sisu (tagakaanel ei ole see hästi õnnestunud...) : Grace on aastaid vaadanud oma maja taga metsas elavaid hunte. Üks kollaste silmadega hunt vaatab alati vastu. Ta tundub Grace´ile väga tuttav, aga tüdruk ei taipa, miks. Samil on kaks elu. Hundina pakub ta sõnatut seltsi tüdrukule, keda armastab. Inimesena ei julge ta armastatule kunagi läheneda ... kuni praeguseni. Kui Grace´i ja Sami armastus ilmsiks tuleb, peavad mõlemad võitlema, et Sam jääks inimeseks, mitte hundiks. Kuid see tähendab, et neil tuleb silmitsi seista armilise mineviku, hapra oleviku ja võimatuna näiva tulevikuga. Arvamus : Tagakaanel olev jutt viitas kuidagi Videviku-sarnasele, aga raamat ise oli lihtsalt... SUPER! See oli tuhandeid kordi parem kui kõik Videvikud ja Potterid kokku! See oli lihtsalt liiga hea, et kirjeldada. Kõik oli kuidagi nii õige... Ehk häiris see, et esimene peatükk läbi Sami silmade, kus nad Graceiga suudlesid , paistis Grace ülbe, aga muidu... 10/10 (paneks rohkemgi aga 10 on piir) !!!
Viimati muutis seda nastik0120 (12/5/2011, 18:12). Kokku muudetud 2 korda | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Books 2011 | |
| |
| | | | Books 2011 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| |