MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

Books 2011

Go down 
4 posters
Mine lehele : Previous  1, 2, 3, 4
AutorTeade
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

Female Postituste arv : 1048

Books 2011 - Page 4 Empty
PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime2/11/2011, 17:45

Autor : Lemony Snicket
Pealkiri : Sari õnnetuid lugusid. Kurjuse küla.
Leheküljed : 270

Books 2011 - Page 4 R122855

Sisu : Jätkuvad Baudelaire'i orbude seiklused. Selle raamatu lehekülgedel rändavad Violet, Klaus ja Sunny VTK-nimelisse külla, kus neil tuleb kokku puutuda migreeruva vareseparvega, tigeda rahvahulgaga, naeruväärsete ent ohtlike seadustega, süütute inimeste arreteerimisega ja mitme väga kentsaka peavarjuga.

Arvamus : Ma lugesin seeria esimesi osi juba mitu aastat tagasi, kui ma väiksem olin, ja mõtlesin, et kui juba sarja lugemist alustasin, tuleks ka lõpuni lugeda. Unustasin selle olemasolu vahepeal üldse ära, aga siis hakkas raamatukogus silma. Põhimõtteliselt on tekst päris lapsik, aga mingi seletamatu asi paelub. Isegi kui kõik on liiga absurdne. Midagi on selles erilist.

Hinne : 4/10 Siiski lapsik minu jaoks.
Tagasi üles Go down
http://www.nnastik.blogspot.com
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime7/11/2011, 21:14

Autor : Gerald Durrell
Pealkiri : Loomaaed mõisas
Leheküljed : 186

Books 2011 - Page 4 Menagerie%20Manor%201964%20Front
(Järjekordselt pole korralikku pilti)

Sisu : Kuue aasta vanuselt tahavad enamus poisslapsi saada kas politseiks, tuletõrjujaks või rongijuhiks. Gerald Durrell pidas juba väikese poisiklutina selliseid tulevikuplaane ebapraktilisteks ja igavaks – tema tahtis saada loomaaia omanikuks. Sõbrad ja sugulased otsustasid, et küllap on sellel poisil mingi vaimne puue, vanemad lootsid, et see tobe idee läheb aastatega meelest. Ei läinud. Tänaseks on Gerald Durrell loodusteaduse vallas väga lugupeetud inimene – tal on Jersey saarel oma loomaaed, kuhu ta on loomi kogunud erinevatest maailma paikadest. Durrell on päästnud paljud liigid väljasuremisest. See raamat räägib just tema katsumustest ja kannatustest kui ta astus esimesi samme oma võimatuna näiva eesmärgi poole.

Arvamus : Kuigi ma pole mingi kohutav loomafänn, on Durrelli raamatud väga huvitavalt ja vaimukalt kirjutatud, niiet ma isegi nautisin ROOMAJATE kohta lugemist. Enamjaolt kirjutas siiski ahvidest jms, nii et mulle päris meeldis.

Hinne : 6/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime15/11/2011, 19:28

Autor : Eduard Vilde
Pealkiri : Mahtra sõda
Leheküljed : 386

Books 2011 - Page 4 0098

Sisu : Lõhkumist ja riisumist toimetasid mõisas peaaegu üksnes võõraste valdade inimesed. Mahtra peremehed sellest osa ei võtnud ja selle valla muust rahvast tegid seda ainult vähesed. Veel enam: Mahtra mehed püüdsid purustamisele ja röövimisele vastugi tõrjuda, katsusid seda takistada ning mõisa ja opmanni vara kaitsta, hoida ja koguda, kus ja kuidas aga said. Kuid nende jõud selle määratu rahvahulga vastu, kes neile naabervaldadest appi oli tõtanud, oli liiga väeti. Nad pidid nägema, et nad vaimudest, keda nad välja olid kutsunud, enam lahti ei saanud. Nad olid vesivärava avanud, aga üleootuslik vool uputas nende veski. Nende avitajad said nende vastasteks. Nende manitsusi ei võetud kuulda, nende vastupanek löödi tagasi. Kogu mõis sattus nõnda võõraste inimeste meelevalda.

Arvamus : Lugesin ainult seetõttu, et see on kohustuslik kirjandus. Muidu ei huvita üldse ajaloolised raamatud, ja see pole erand. Äärmiselt veniv ja suhteliselt igav muljetu raamat. Ei oskagi midagi öelda.

Hinne : 3/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime23/11/2011, 19:10

Autor : Becca Fitzpatrick
Pealkiri : Crescendo
Leheküljed : 362

Books 2011 - Page 4 R127925

Sisu : Becca Fitzpatricku eduka romaani „Salajane” järg. Sõna otseses mõttes elu eest võitlemine oli küll kurnav, kuid vähemalt sai Nora tänu sellele endale salapärase ja imekena kaitseingli! Kuid Patch on tabamatum kui iial enne (kui see üldse võimalik on), ja mis veelgi hullem, veedab üha rohkem aega Nora vihavaenlase Marcie Millariga. Lisaks on kuueteistkümneaastasel Nora Greyl vaja kergitada saladuseloor oma isa surma asjaoludelt.

Arvamus : Marcie Millar oli liiga stereotüüpiliselt õel ja pealiskaudne. Ja mõned kohad olid veel kahtlased minu jaoks (nt miks Scott oli nefilim ja ta oli eluaeg noor, aga Hank Millar oli sajandeid keskealine, mitte noor), jms, aga üldiselt oli päris hea raamat ja idee on ka suhteliselt originaalne. Lugemine läks igal juhul kiiresti, ja selline hea keskmine raamat oli.

Hinne : 7/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime28/11/2011, 18:02

Autor : Katrin Reimus
Pealkiri : Haldjatants
Leheküljed : 176

Books 2011 - Page 4 R128137

Sisu : Realistliku noortejutustuse „Haldjatants” minategelane on 15-aastane Kristiina, kes peab olude sunnil olema täiskasvanu – tema isa on pere juurest ära, emal on küljes viinaviga ning väike õde vajab hoolitsust ja tähelepanu. Rahanappuses astub Kristiina meeleheitliku sammu. Kas see muudab olukorra veel hullemaks või pöörduvad asjad lõpuks ometi paremuse poole? Raamat on kirjastuse Tänapäev 2003. aasta noorsooromaanivõistluse võidutöö uues kujunduses kordustrükk.

Arvamus : Tingituna autori vanusest on teoses kohutavalt palju veidi häirivaid apsakaid, nii et siit esimene asi: kui tahad kirjutada noorteromaani, siis jumala eest, kui oled üle 30 aasta vana, tutvu ennem ka tänapäeva eluga. Ükski noortekamp ei pea pidu VEINI juues. Vähemalt mina pole küll ainult veinil põhinevaid pidusid kohanud. Samuti käis kohutavalt pinda väljend LUMIVALGUKE. Inimesed, õppige ära, et see on LumivalgEke, ega ta siis mingi valk ei ole. Ja eesti nimesid valides, et välismaised eirata, läks asi veidi liiale ning kohati oli juba naeruväärne. Igal juhul, eriti ei meeldinud, sest oli palju vigu ja sü¾ee suhteliselt mõttetu.

Hinne : 3/10

Viimati muutis seda nastik0120 (29/11/2011, 22:40). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/11/2011, 22:36

Autor : Simon Holt
Pealkiri : Pööripäev (sarja "Neeljad" teine osa)
Leheküljed : 242

Books 2011 - Page 4 R124171

Sisu : Kuus kuud on möödas ajast, kui Reggie ühe räbaldunud päeviku lehekülgedelt neeljate olemasolust teada saab. Ajast, kui ta väikevend Henry hakkab loomi piinama ja pöördub tema vastu. Ajast, kui ta õpib oma hirme võitma ja hävitab neelja, et päästa Henry.
Nüüd, kui lähenemas on suvine pööripäev, jahivad neeljad teda ikka veel, aga vaid unedes – kuni ühel ööl muudab ootamatu külaline tüdruku luupainajad reaalsuseks.
Jubedust tekitav, ennastunustavalt põnev ja õõvastavalt kaasahaarav „Pööripäev“, „Neeljate“ sarja teine raamat, ei lase sind enda haardest enne, kui lõpp on käes.

Arvamus : Autor ÜRITAB kirjutada õudusraamatut, aga väga õudne küll välja ei tule. Filmina ehk olekski parem, aga raamatuna see ei kõlba väga. Pigem on selline õõvastav.

Hinne : 6/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime5/12/2011, 17:55

Autor : Cecily von Ziegesar
Pealkiri : Klat¹imoorid 4 : Ma olen seda väärt
Leheküljed : 224

Books 2011 - Page 4 Klatshimoorid4

Sisu : Juba varasematest raamatutest tuttav seltskond seikleb edasi. Blair ja Serena on jälle sõbrannad, aga kui kauaks? Kas Vanessa saavutab oma eesmärgi filmitegijana ja kas Jennifer leiab armastuse? Intriigid, meelemürgid, pettumused ja õelutsemised New Yorgi noorte rikaste seltskonnas.

Arvamus : Parem kui eelmised. Tahaks juba kiiremini järgmist lugeda ja tekkis isegi huvi seriaali vastu (kuigi seal on minu arvates kõik tegelased täiega valesti valitud, eriti Jenny Humphrey).

Hinne : 8/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime9/12/2011, 17:06

Autor : Lemony Snicket
Pealkiri : Sari õnnetuid lugusid 8 : Hirmuhaigla
Leheküljed : 258

Books 2011 - Page 4 R129050

Sisu : Jätkuvad Baudelaire’i orbude seiklused. Selle raamatu lehekülgedel satuvad Violet, Klaus ja Sunny Heimlichi Haiglasse, kus neil tuleb kokku puutuda mittevajaliku operatsiooniga, narkoosiga, lõõritavate vabatahtlikega, südamekujuliste õhupallidega ja jahmatavate uudistega tulekahju kohta.

Arvamus : Kammoon, kaua ta pobiseb veel sellest, et "visake raamat käest ja jookske minema". See ei ole isegi naljakas, kui ta seda igal leheküljel kordab. Lisaks on paljud kohad ebareaalsed ja ma ei tea... Järjest nõmedamaks läheb. Kaua neid osi veel tuleb?!

Hinne : 2/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime12/12/2011, 18:24

Autor : Eduard Vilde
Pealkiri : Pisuhänd
Leheküljed : 74

Books 2011 - Page 4 R020109

Sisu : Komöödia/näidend, mis räägib loo insener Ludvig Sanderist, kes oma naise Matilde sunnil hakkab kirjanikuks. Luuletamine ei taha aga hästi välja kukkuda, nii et mees on sunnitud kirjutamisel abi paluma oma vanalt koolituttavalt, kes kirjutamise alal juba kogenud ning üheskoos kirjutatud raamat saab suure kuulsuse osaliseks.

Arvamus : Eks ta mul poole tunniga läbi sai, ja parem ongi, sest tegu on kohustusliku kirjandusega ja muidu ei võtaks raamatut kohe üldse kätte. Ei saa kiita ka taevani, et oli eriti kunstiline või huvitav teos, ja ma ei mõista, miks seda nii väga klassikaks peetakse (eesti kirjanduses).

Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime12/12/2011, 18:30

70 raamatut = 21 112 lehekülge cherry
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime27/12/2011, 15:14

Autor : Gerald Durrell
Pealkiri : Uus Noa
Leheküljed : 186

Books 2011 - Page 4 Img213

Sisu : Kuningboad, huvitavad arlekiinkärnkonnad, tuttkanad, galaagod, tukod -- ehk «osa minu suurest perest», nagu ütleb Gerald Durrell enesestmõistetavalt. Igal isendil tema rändloomaaias on oma veidrad harjumused ja iseärasused. Näiteks ¹impans Cholmondely, kes oli muidugi selles seltskonnas troonil, oskas lugu pidada heast sigaretist ja eelistas juua pigem leiget teed ning kartis kohutavalt madusid. Hoko ehk lind nimega Cuthbert, kel oli kombeks lartsatada end inimeste jalalabade peale, kui need seda kõige vähem ootasid.
Durrell kirjeldab eksootiliste ja haruldaste loomade püüdmist Aafrikas ja Lõuna-Ameerikas, samuti nende keerukaks osutunud söötmist ja hooldamist.
Sininägu-pärdik Footle armastas sukelduda ninapidi oma piimatassi, seevastu kusimansedele -- hüüdnimega bandiidid -- pakkusid kõige suuremat erutust Durrelli varbad.

Arvamus : Lugesin selle läbi ainult selle pärast, et sain selle kunagi kingituseks ja oleks lihtsalt natuke imelik seda lugemata jätta. Pole just loomade fänn ning kuigi mõnele inimesele oleks see kindlati väga huvi pakkunud, siis mulle tundus pigem igav.

Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/12/2011, 22:28

Autor : Cecily von Ziegesar
Pealkiri : Klat¹imoorid 5: Mulle meeldib nii
Leheküljed : 192

Books 2011 - Page 4 R035999

Sisu : Käes on kevadine koolivaheaeg ja õhus on armastus. Või on see hoopis Chanel No. 9 ja Gucci Rushi segu? Igatahes on kõigil vanadel tuttavatel ohtralt tegemist. Serena kolib Blairi juurde ja nad on taas parimad sõbrad. Nate hakkab koos oma pöörase sõbranna Georgiega korralikuks. Ja ootamatu kuulsus on toonud uusi tuuli ka Dani ja Vanessa ellu

Arvamus : No ei erine kuigivõrd eelmistest osadest, nii et ma suhteliselt imestan, milleks on vaja NII palju osi juurde kirjutada. Aga noh, overall, oli suhteliselt meeldiv lugemine, kuigi ettarvatav ja mõttetu, aga ka sellist teksti on vahel vaja lõdvakslaskmiseks lugeda, nii et ...

Hinne : 5/10
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/12/2011, 22:31

AASTA KOKKUVÕTTEKS

Loetud raamatuid : 72
Loetud lehekülgi : 21 490

Viimati muutis seda nastik0120 (29/12/2011, 22:33). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/12/2011, 22:32

Kuidas sa küll viitsid lugeda raamatuid, mis sulle ei meeldi? Very Happy
See on mulle nii arusaamatuks jäänud. Very Happy
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/12/2011, 22:35

Ma ju ei tea ette, kas raamat on hea, või mitte Very Happy Aga ma olen lihtsalt inimene, kes ei jäta midagi pooleli, kui juba alustan Razz See-eest eristan pärast häid ramatuid halbadest ja head raamatud tunduvad veel erakordselt head :)
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime29/12/2011, 22:36

Okei. Nüüd ma siis lõpuks sain aru. Very Happy
Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime2/1/2012, 16:56

Niih, kuna aasta kokkuvõte nihkus eelmisele leheküljele, teen selle siia veel kord, et mugavam oleks :)

AASTA KOKKUVÕTE

Loetud raamatuid : 72
Loetud lehekülgi : 21 490
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: Books 2011   Books 2011 - Page 4 Icon_minitime

Tagasi üles Go down

Books 2011
Tagasi üles 
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4Mine lehele : Previous  1, 2, 3, 4