MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

58074216 (37 osa; Lõpetatud!)

Go down 
+29
littlestar12
Marmelaadikomm
Natu
Milky Orange ^^
Cilen
Maeve an Aodhagan
Unicorn
Tarretis
Mezilane
Herbts
swessu
lucky-girl
Roo¾adKet¹id
kiku979
Manhattan.
Dragomira
Toadily Insane
Griffu.
Kärolyn
Shadowpaw
AliceInWonderland XD
Murtagh
Prince Kirameki
®ebra
Keku
Audrey
Lammas
shine
nasicc
33 posters
Mine lehele : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
AutorTeade
nasicc
Pehme admin
nasicc

Female Postituste arv : 5899

58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Empty
PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime6/9/2013, 11:30

Tean. Tunnen end halvasti. Palun vabandust. Elu on absurdselt kiire.
Pühapäevaks.
Ja kui ma selleks ajaks pole kirjutanud, võite midagi jubedat minuga teha.
Tagasi üles Go down
Audrey
Queen B ehk ADMIN
Audrey

Female Postituste arv : 9505

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime7/9/2013, 19:00

Ma eile õhtul just mõtlesin, et millal ma viimati kirjutasin ja no... kuul pähe Very Happy
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime7/9/2013, 19:47

Tuhandes ja ühes öös ütleb pidevalt kuul pähe. Alguses vaatasin, siis kui need peategelased läbi ei saanud, edasi ei huvitanud, aga no igatahes pidevalt on seal mingi kuul pähe. Very Happy
Lihtsalt pidin mainima. Very Happy

Loodan, et saad varsti kirjutada, Sille. :)
Tagasi üles Go down
Mustikas
200 posti tüüd
Mustikas

Female Postituste arv : 205

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime7/9/2013, 21:29

Mina ootan ka endiselt uut!! Very Happy
Tagasi üles Go down
nasicc
Pehme admin
nasicc

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime8/9/2013, 00:09

Hea teada, et te pole seda lugu veel unustanud! :)
Tagasi üles Go down
nasicc
Pehme admin
nasicc

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime8/9/2013, 22:25

Nii, see on pool uuest osast. Olen hetkel kahjuks nii väsinud, et ei jaksa lõpetada. Aga leidsin, et te olete selle ühe poolegi ära teeninud, mille valmis sain. :)

ANDRE

„Nagu ma aru saan, on asjalood natukene paranenud,“
ütleb Toomase hingetohter mulle kuiva naeratusega. „Ei ole enam nii palju tujutsemist, lepib oma uue olukorraga paremini...“

Noogutan. „Nii see on.“ Üritan naisele vastu naeratada.

„Väga hea. Igal juhul, Toomasele otsa vaadates on aru saada, et asjad on natukene paremad. Tundub ka, et ta hakkab vaikselt oma ema unustama.“

„Jah...“
Mina ei mäleta enam ammu, kuidas kõlas Ella hääl. Ilma pildita ei suuda ma ette manada tema nägu, kõigest ähmased piirjooned. Ja varsti on ta Toomase jaoks samamoodi kadunud.

„Ta rääkis, et läheb täna külla teie emale-isale?“

Turtsatan peaaegu et naerma. Minu emale-isale. Oleks see vast pull. Ma pole neist kumbagi juba mitu aastat näinud. Tulin sealt tulema nii kiiresti, kui jalad vähegi võtsid. „See oleks siis Ella emale ja isale.“

„Ah...soo. Noh, eks vanavanemaid on talle ellu vaja. Kedagi, kes hooliks. On ta seal pärast teie juurde kolimist käinud ka?“

„Ei ole.“

„Mhm, mhm... Eks siis näeme, kuidas läheb. See koht võib temas kindlasti mälestusi esile kutsuda.“

„Eks seda näe siis õhtul.“

Naine noogutab ning vaatab mulle siis otsa. „Me teeme siin korralikku progressi. Võib-olla on meil veel vaja kohtuda vaid kaks-kolm nädalat ja sealt edasi peaksite ise saama.“

Mu naeratus kivistub. Mitte, et mulle siin käimine meeldima oleks hakanud, aga... Miski närib hingepõhjas, kui mõtlen sellest, et enam siinkäimiseks asja ei ole. „Super.“

Astun kabinetist välja ning leian Toomase ooteruumis mängimast. Ta on seal üksinda. Niisutan huuli ning lähen sekretäri juurde, et tänase visiidi eest maksta.

„35 eurot, palun,“ ütleb ta mulle nobedasti.

Libistan oma pangakaardi terminali ning vaatan siis rahutult ringi. „Kas te oskate mulle öelda, kas... kas see noor naine, kellel oli jalg kipsis, käib veel siin? Liivi?“ Okei, nüüd on see väljas. See näriv mõte. Liivit ei ole ei see ega polnud ka eelmisel nädalal. Kas ta sai nii äkitselt terveks, vahetas arsti või...?

Ma ei oleks uskunud, et ma hoolin.

„Vabandage, me ei tohi teiste patsientide kohta sellist infot väljastada,“ ütleb sekretär üldse mitte vabandava häälega.

Noogutan ning võtan oma kaardi. „Muidugi. Järgmise nädalani.“

„Järgmise nädalani.“

Kutsun Toomase esikusse ning vaatan, kuidas ta endale kummikuid jalga üritab tõmmata. On juba oktoober ja ma peaksin temaga poodi minema. Talverõivad, mis temaga kaasa tulid, on talle väikseks jäänud. Pole ime ka.

Kui poisil see välja ei tule, ohkan raskelt ning kummardun teda abistama. Lükkan ühe jala ühte kummikusse, teise teisse, ning panen talle ka kiirelt salli-jope-mütsi selga. Mul on vaja ta ruttu Ella vanemate juurde viia, et ma Kristiniga õhtusöögile jõuaks.

„Kas ma saaksin oma iPadi?“ küsib Toomas, kui uks meie taga sulgunud on.

Võtan ta endale kaenlasse, et teekond kiiremini läheks. „Mhm, see on autos. Kohe saad..“ iPad on meie hea läbisaamise saladus. Ta on liialt pühendunud oma Jussi-multikatele ja muudele tegevustele, et mulle närvidele käia ja karjuda. Parim raha, mis ma vist eales kulutanud olen.

Panen ta turvatooli istuma ning asun ise rooli taha. Võtan kindalaekast iPadi ning ulatan selle talle. Pooletunnine sõit Sakku läheb õnnistatud vaikuses. Ta võib vahel isegi söömise unustada.

„Okei. Olemegi kohal.“

Ella vanemad elavad väikeses kahetoalises korteris neljandal korrusel. Võtan pagassist koti Toomase asjadega, autost poisi jälle kaenlasse ning marsin nende ukse taha. Igal teisel hetkel oleksin ma närviline, et Ella vanemaid jälle näen, aga mitte praegu. Mul on lihtsalt nii tohutult kiire.

Kui ma ka sellele õhtusöögile hiljaks jään, on mul tagumik tuline.

Lasen uksekella ning kuulen peagi sammude lohisevat lähenemist. Lasen poisi põrandale ning annan talle tema koti.

„Aga Mõmmi?“ küsib ta minu poole vaadates.

„Mõmmi? Mis mõmmi?“ küsin talle lollilt otsa vaatama jäädes.

„Minu Mõmmi. Kellega ma öösel magan?“

Aaaa, Mõmmi! Lööksin endale hea meelega ühe lataka otsaette. „Mõmmit täna ei ole. Magate erinevates kohtades. Järgmine kord võtad tema ka kaasa, eksole?“ küsin poisilt. Uks avaneb ning ma ütlen Ella isale tere.

„Mõmmi. Ma tahan Mõmmit,“ kisub poisi nägu nutuseks.

„Täna ei saa. Sul on su iPad. Vaata sealt oma mõmmisid.“

„Mõmmiiiiiiii!“

Muutun juba närviliseks.

„Pole hullu, Toomas. Meil on palju mõmmisid, kelle hulgast sa siin valida saad. Tule nüüd julgelt. Vanaemme tegi pliital pannkooke ja puha,“ lööb Ella isa poisi rahustamises kampa.

„Mõmmiiii...“

„Piima ja maasikam-“

„MÕMMIIIIII!“

Vana mees ohkab ning vaatab mulle otsa. „Isa toob sulle Mõmmi.“ Mu silmad lähevad suureks ning ma raputan ägedalt pead. „Kas sa saad paar tundi ilma Mõmmita hakkama?“

Toomas tundub asja üle järele mõtlevat.

„Ei, ma ei saa. Mul on-“

„Sul on poeg,“
ütleb mees mulle karmilt otsa vaadates. „Ja on tagumine aeg, mil sa isaks olemisest midagi õpid. Me ei pakkunud end teda hoidma mitte seetõttu, et sind aidata tahame. Me oleme ta vanavanemad ja me armastame teda. Ja sina oled tema isa, põrgu päralt. Nii et too poisile tema Mõmmi.“
Tagasi üles Go down
Milky Orange ^^
Needusemurdja... lalalala
Milky Orange ^^

Female Postituste arv : 311

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime9/9/2013, 07:57

Ja ikka mulle väga meeldib ja ootan kohutavalt uut! Ma ei oska praegumidagi lisada, loodan, et kõik läheb paremuse poole.
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

Female Postituste arv : 1381

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime9/9/2013, 16:24

Ma loodan ka, et kõik läheb paremuse poole, aga see Mõmmi värk oli imelik, sest noh ega Andre just vastustundlik polnud, aga samas pole ju mõtet minna sinna Mõmmi järele minna iga kord, laps lõpuks hakkabki ju kogu aeg tahtma kõike ja saab ka sedasi.

Oeh, ja mulle meeldis, kaua oodatud nunnuke :) loodetavasti Liivil läheb ka paremaks.
Tagasi üles Go down
http://www.wattpad.com/user/MezilaneM
Kärolyn
Magus maius
Kärolyn

Female Postituste arv : 2124

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime9/9/2013, 18:55

Talverõivad, mis temaga kaasa tulid - See ajas naerma. Very Happy Nagu ta oleks mingi.. topshopi toode. "Ostad kohe, saad teise samasuguse kauba peale!" Very Happy

Ja mulle meeldib Ella isa.

Ja see, et Andre Liivi kohta küsis.

Kui vana Toomas on muidu? Kohati tundub väga titt ja siis jälle mingi viiene.
Tagasi üles Go down
http://invisiblenothing.tumblr.com
Unicorn
Roosa udupilv
Unicorn

Female Postituste arv : 650

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime9/9/2013, 20:29

Väga huvitav osa.

Tekkis ka küsimus Toomase vanuse kohta. Ja samuti pean nõustuma Mezilasega selle Mõmmi värgi osas.

Muidu oli üübervahva ja ootan kannatamatult uut! :)
Tagasi üles Go down
Mustikas
200 posti tüüd
Mustikas

Female Postituste arv : 205

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime10/9/2013, 17:25

Mõmmi oli mingis mõttes nunnu. Very Happy
Tuletas meelde, kui mu õel oli üks jänes kelleta ta hakkama ei saanud. Olid need jänese hoidmised tüütud. Very Happy

Ella vanemad elavad Sakus? Kas sa panid selle koha nime lihtsalt niisama või on kuidagi mingi seos sul Sakuga? Very Happy
Ma elevil nüüd. Ma ise elan Saku lähedal. Very Happy

igatahes mulle see Andre ei meeldi. Ikkagi mõtleb ainult ise endale, ta peaks mõtlema Toomasest hästi, mitte et Toomas on ainult väike titt kes pidevalt närve sööb. Very Happy

Andre võiks sellele K-naisele öelda, et jääb hiljaks kuna peab Toomase mõmmi ära tooma. K-naine võiks mõistev olla selles osas.

Ella isa meeldib mulle ka. Very Happy
Igatahes ootan ma uut osa. Very Happy
Tagasi üles Go down
Griffu.
Admin
Griffu.

Female Postituste arv : 561

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime10/9/2013, 18:09

Närib hinge, et mis Andre üldse Liivi ja Steni juttu puutub? Ma ei saa sellest pöördest aru, aga tahaks...
Praegu on nagu mingi halb seebikas, kus stsenaristil viskasid vanad tegelased üle või näitlejad hüppasid alt.
Tagasi üles Go down
Kärolyn
Magus maius
Kärolyn

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime11/9/2013, 22:39

Kui vanad Sten ja Liivi üldse olid/on? Ja Andre? Very Happy
Tagasi üles Go down
nasicc
Pehme admin
nasicc

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 15:16

Toomas on 3. Liivi on hetkel 21. Sten oli surres 29. Andre on 32. Very Happy
Ja Saku oli mul suvalt pandud - Tallinnalähedane koht, though mu vanaonu elab seal. Või elas. Neil oli kuskil Rapla lähistel maamaja, minu arust on nad sinna nii ära kolinud, et talvel ka seal. Very Happy

Ja vabandused vabandused vabandused, et uut osa jälle nii kaua ootama pidite! Selle eest teine pool 31. osast ja 32. osa. :) Ja tegevus peaks nüü rohkem arenema hakkama. :)

31. osa 2/2

Autosse istudes vahutan. Loll Toomas, et ta oma Mõmmit taga ajab. Loll Ella, et ta ära suri. Loll, loll, loll. Mul on kogu sellest majandusest nii kõriauguni. Ma tunnen end kohutava inimesena, et asja niimoodi suhtun, aga sinna lihtsalt ei saa midagi parata.

Üks kolmeaastane ei sobi minu ellu.

Võtan telefoni kätte ning helistan Kristinile. „Tsau. Õhtused plaanid veel jõus?“

„Jah, ikka,“
ütleb naine hingetult. Kuulen tema kontsade klõbinat asfaltil. „Mul on veel ruttu vaja kodust läbi käia ja olen siis teel.“

„Suurepärane. Aga näeme siis.“
Teen telefonitorru veel suudlust imiteeriva häälitsuse, naine naerab, ning panen siis telefoni käest. Keeran raadio kõvemaks ning lasen end lõdvaks. Hommikuni pole mul vaja enam selle poisi peale mõelda.

Lähen enne kokkusaamist veel poest läbi ja ostan talle ühe ilusa punase kunstroosi. Ma ostaksin talle hea meelega ühe hea ¹okolaadikarbi, aga ta ei ole eriline magusainimene. (Millega harjumine võttis mul aega, aga pärast kümnendat tüli, et kas ma soovin teda paksuks sööta, ma õppisin.) Ja päris ehtne lõikelill närtsiks ära.

Me oleme niimoodi väga praktilised.

Jõuan esimesena restorani ning istun meie kohale. See on restoran, kus me esimest korda kohtusime. Kolm aastat tagasi. Jeesus, küll see tundub pika ajana. Meil oli siin mõlemal ärilõuna, mis ei läinud just kuigi hästi. Sattusime koos tualetti minema (äärmiselt romantiline, ma tean), ja välja tulles põrkasime kokku. Ma küll tean, et see tähendab, et ma veedan tualetis ebanormaalselt kaua aega, et ma naisega sama kaua seal viibisin, aga ma lihtsalt pidin sellest lauast eemale saama.

Naersime, vabandasime, ja näod jäid meelde. Kuu aega hiljem sattusime mõlemad uuesti ühel ajal siia restorani ja seekord oli meil mahti rääkida. Rääkimine. Esimene nõuanne, mis ma sõpradele annan, kui neile keegi meeldib. Lihtsalt hakake rääkima.

Sest see kokkusattumine võis olla nii juhus kui ka taeva märk, aga midagi peavad inimesed ikka ka ise tehtud saama.

Uks avaneb ja näen Kristinit sisenemas. Ta paneb oma vihmavarju kokku ning märkab mind peaaegu koheselt. Vaatan, kuidas ta oma kontsadel ja ilusas kleidis enesekindlalt läbi restorani kõnnib ning tõusen siis viimasel hetkel, et teda põgusalt huultele suudelda ning talle roos anda.

Naine naeratab ning istume uuesti laua taha.

„Oh, mis päev...“ ütleb ta menüüd kätte võttes. „Mul on seda meie õhtut vaja.“

„Mis juhtus?“

„Oeh... Tööl. Vaata, mul on silm Pöökpuu ametil, eksole, ja ta sai sellest kuidagi aimu ja... Ta on mu jalgealuse nii tuliseks teinud! Vaevu sain tulema, et nüüd siin sinuga kokku saada. Aga ega mul muud valikut poleks olnudki. Ma oleksin muidu selle vana peeru lihtsalt surnuks kägistanud. Ugh,“
seletab naine tuliselt.

Kergitan kulmu. „Mis ta siis tegi?“

„Edastab mulle täiesti tähtsusetuid tööülesandeid, mida peaks tegema sekretär. Ja ma ei saa talle midagi öelda ka, kuna ta on mu otsene ülemus. Ja samal ajal ta teab, et mul on käed-jalad tööd täis selle kuradi osakonna juhtimisega, kuna tema ainult oma kabinetis kohvi joob ja Saksa kooki sööb. Ma olen nii närvis.“

Panen oma käe lohutavalt naise jalale ning ta naeratab.

„Ühesõnaga on mul väga hea meel, et meil üle tüki aja see vaba õhtu koos on.“

„Minul ka. Ja kuidas veel.“

Ja mu telefon hakkab helisema. On alles ajastus. Võtan ta taskust välja ning ohkan, kui näen sellel Ella isa nime vilkumas. Ei. Mul on Toomasega tänaseks kõik. Harjugu.

Panen telefoni vaikseks.

Kristin ei tee märkamagi.

Siis tuleb kelner meie juurde ning me esitame oma tellimuse.

„Tead, mis ma mõtlesin?“ küsib naine minu poole pöördudes?

Mu telefon on jälle vibreerima hakanud.

„Ei, mida?“ küsin naisele naeratades.

„Me võiksime kuhugi väikesele puhkusele minna. Kasvõi nädalavahetus SPAs. Kuna ma saan aru, et sa saad ju mõni teine kord ka Toomase ta vanavanemate juurde viia?“ küsib Kristin.

Kuidas ma seda tahaksin. Oi, kuidas tahaksin. Telefon hakkab uuesti vibreerima ja ma surun oma huuled korraks kokku, et mitte vanduda. „Muidugi saan. Ja see on hea mõte.“ Korrakski unustada, et Toomas mul kaelas on. „Peab uurima, kus kõige mõnusam oleks.“

„Mhm.“

Ja Kristin näeb rahulolev välja. Naeratan, kuna see on ilus vaatepilt.

Mu telefon hakkab jälle vibreerima. Hakkan seda juba tülpinult uuesti vaikse peale panema, kuid mu käsi ei jõuagi nupule, kuna telefon jõuab enne rahuneda. Kergitan kulmu. Sõnum.

Vaatan ekraani. Ella isalt.

Ehmatan. Sest kui 70aastane vana mees näeb vaeva sõnumi kirjutamisega, on asjad halvasti.

Rahustasime Toomase maha. Homme läheme oma advokaadi juurde. Võime vanad olla, aga sinust oleme me küll paremad lapsevanemad.

Jõllitan seda ekraani. Ja minus tormlevad vastakad tunded. Jah, hea, super. Ma saan poisi endal kaelast ära. Ella vanemad siiski hakkavad tema pärast hoolitsema. Ei ole vaja hommikul kisaga ärgata või last ära osta, tema aeglaseid samme järgi oodata, sööki sisse suruda... See on hea, see on tore.

Ja siis ma tunnen jälle seda vastikut tunnet, mida tundsin siis, kui Toomase arst mind ähvardas. Ja see ei olnud meeldiv tunne. Miski nagu kriipis.

Rahulolutundest jääb puudu nii siis, kui ma jään Toomase eestkostjaks kui ka siis, kui ma ta ära annan. Naljakas on, et rahulolutunnet oleks palju rohkem, kui ma ta ära annaks, aga...

„Kõik korras?“ küsib Kristin mind murelikult vaadates.

Vaatan naise poole. „Ma... jah, ei... jah.“ Raputan pead. „Räägi mulle... kas Toomas meeldib sulle?“

Kristin ohkab. „Toomasel pole häda midagi. Ta on kõigest väike poiss. Aga lapsed, sa ju tead, ei meeldi mulle üleüldiselt...“

„Aga siiamaani sa pole mu kõrvalt kuhugi kadunud.“

Naine vaatab mulle kurva pilguga otsa. „Siiamaani jah. Sest ma armastan sind.“

„Ja mina armastan sind.“

Lükkan telefoni endast eemale ning hingan sügavalt sisse. Mina armastan Kristinit ja tema armastab mind ja Toomas... tal on parem Ella vanematega. Jah.

Kui me õhtul voodis lebame ning naine mu rinnal hajameelselt oma sõrmega ringe veab, langeb mu pilk kellale. Üksteist. Toomas arvatavasti magab juba. Naljakas on olla... siin on vaikne, terve õhtu on olnud.

Kui me sisse tulime, jäi koridoris mulle tema mõmmi silma.

Lihtsalt korraks. Ta oli esikukapil.

Ägan ning pööran end kehaga naise poole, peites oma näo tema pea ja õla vahele jäävasse õõnsusesse. Ta sasib hajameelselt mu juukseid.

Ma tunnen oma rinna vastas tema paljast rinda, aga see ei lohuta. Kuskil mu sees on selline õõnsus... Mitte väga suur, üpris väike isegi. Ja ma tean, mis see on. Ma ei mõista, miks ta seal on... aga ta on seal ja...

„Kristin...“

„Mh?“

„Ma pean minema.“

31. osa 

LIIVI

Ärkan.

Mu kael valutab. Mu pea valutab. Kõik on kange.

Silmad kipitavad.

Ema on jälle kardinad eest tõmmanud, nii et valgus paistab läbi akna otse minu peale. Päike paistab. Vaatan ettevaatlikult oma pead liigutades õue. Üksikud pruunid lehed puudel ja päike paistab. On ilus sügisilm. Ma küll ei taju seda ilu, aga ma tean, et see on olemas.

Panen silmad uuesti kinni.

Kompan ettevaatlikult sidet oma kaelal.

See on sõrmede all krobeline ja naljakas. Lasen käel enda kõrvale langeda.

Ma tahtsin end tappa. Ma tõesti tahtsin end tappa.

Ja nüüd söötsid nad mind täis aineid, mis on Steni minu juurest mitmed ööd eemal hoidnud. Või on Sten pahane. Jah, ma kardan, et põhjus on selles, et ta on pahane. Ma olin loll, see oli loll tegu.

„Vabandust.“

Palun tule täna öösel uuesti, ma vajan seda. Ma vajan sind.

„Ah, sa oled üleval,“ ütleb mu ema hääl. Vaatan ehmunult toas ringi ja näen ema ukse kõrval tugitoolist tõusmas. Ma arvasin, et siin olime vaid mina ja Sten.

Noogutan emale.

Ta nina ja silmad on punased. Ma ehmatasin teda. Ja panin teda muretsema.

„Vabandust.“

Ka tema väärib seda.

Ja kui ta mu voodi äärele istub ning värisevi käsi mu tekiäärt kohendab, ise nii väsinud ja löödud, ma taipan midagi. Ma armastasin Steni. Ma armastasin meie veel sündimata poega. Ja vaid jumal teab, kui palju Sten mind armastama pidi, kuna ta mind välja kannatas. Aga ta polnud ainukene inimene, kes mind armastab. Ema, isa, Kaia... isegi mu õed, ma usun. Ja mis peamine – ma ei armastanud ja ainult Steni. Mina armastasin neid kõiki ka. Oma ema ja isa, sõpru ja perekonda...

„Mis päev täna on?“ küsin vaikselt. Haav mu kaelas annab end tunda ja mul on valus oma pead liigutada.

„Kolmapäev.“

„Kuu... päev.“

„29 oktoober.“

Kolm kuud. Ma olen olnud selline kolm kuud.

Sulgen silmad. Kuu aega veel ja kui kõik oleks endine, oleks mul meie poeg ja... Aga ei. Ma ei saa end sellega piinata. Ma ei tohi end sellega piinata.

„Mis... mis hommikusöögiks on?“ küsin järgmiseks.

Ema vaatab mind hetke kahtlustavalt, kuid siis löövad ta silmad särama. „Mannapuder õunakisselliga. Kuidas sa tahaksid mannaputru õunakisselliga?“

Noogutan. „Väga.“

Ema kuivatab kiirelt silmanurka tekkinud pisara ning noogutab asjalikult. „Kas sul... kas sul on veel midagi vaja? Kas sa tahad veel midagi? On sul abi vaja? Tahad alla tulla? Äkki telekat vaadata või... teen sulle teed äkki nii kaua, kui sa ootad?“

„Ma... ma tahaks lihtsalt du¹i alla minna,“
ütlen ettevaatlikult.

Ema noogutab energiliselt ning nii kaua, kuni mina end vaikselt voodist püsti lükkan ja leian endas jõudu üle toa kõndida, on ta endale juba käe peale kokku kuhjanud rätiku, aluspesu ja riided. Lähen aeglaselt, jalgu järel lohistades, mööda koridori vannitoani ning ema paneb mu asjad pesumasina peale.

„On sul abi vaja?“

Raputan pead. Ema vaatab veel korra närviliselt ringi ning võtab kiiruga riiulilt isa habemeajamiskomplekti, ning sulgeb siis ukse. Panen selle lukku ning varisen siis ukse kõrvale põrandale istuma.

Ma lihtsalt ei jaksa seista.

Pühin laubalt higimulli ning hingan paar korda sügavalt sisse.

Ma armastan oma ema. Tema armastab mind. Ma pean tema jaoks end kätte võtma. Ja isa.

Nende jaoks, jah.

Panen vannivee jooksma, kuna du¹i jaoks ma püsti seista ei suudaks. Sellal kui vann kuuma veega täitub, tõmban aeglaselt jalast ühe ja siis teise soki. Tõmban oma suure öösärgi üle pea ning toetun kätega kraanikausile, et hinge tõmmata.

Peeglist vaatab vastu keegi, keda ma ei tunne. Silmitsen neid pikki tuhme juukseid, mis mu kondist kogu raamivad; neid väsinud silmi, mis tumedate silmaaluste kohal resideeruvad; seda valget sidet, mis mu kaelal on.

Panen vanniäärele valmis sampooni ja ¹vammi ja du¹igeeli. Katsun ettevaatlikult vannivett. See on paras. Keeran kraani kinni.

Astun üle vanniääre ning libisen sellesse. Sulgen hetkeks silmad ja naudin seda soojust, mis üle mu keha liigub. Ahhetan, kui kuum vesi läbi sideme mu kaelani jõuab.

„Mul läheb hästi, eksole? See on õige, mis ma praegu teen,“ ütlen Stenile. Sa oled kuskil, sa kuuled. Näe, vaata, ma tegelen endaga. Palun tule nüüd tagasi.

Uksel kõlab õrn koputus. Ehmatan ning tõmban vett natukene suhu. Puristan ta kiiresti välja ning hüüan: „Jah?“

„Kõik korras seal?“

Ema.

Mitte Sten.

„Jah.“

„Hästi. Panin su toidu jahtuma. Ütle, kui abi vaja.“

„Aitäh.“

Kui ma lõpuks oma toidu juurde jõuan, on ta peaaegu külm. Kuid pole hullu. Istun laua taha, teisel pool mind vaatamas ärevil pilkudega ema ja isa. Nii veider on endale jälle ise toitu suhu panna. „Hea. Aitäh.“

Ema särab.

Söön oma putru mõnda aega vaikides.

„Kas... kas sa hiljem mu juukseid lõikaksid?“ küsin emalt.

Ta kortsutab kulmu, ilmselgelt segaduses. Ühel hetkel võib ta tütar sama hästi kui koomas olla ja järgmisel on ta end ise pesnud, sööb, ja palub kõige krooniks veel oma juukseid lõigata.

„Ma... jah, ikka. Mida sa nendega teha tahad?“

„Õlgadeni.“
Viipan korraks käega, aga lasen siis tal uuesti sülle kukkuda. Lihtsalt ei ole energiat.

„Kindel?“

Noogutan.

„Okei...“
Ema ei kõla nii kindlameelsena.

Ma tunnen end küll sellise kli¹eetarina, et anna olla, aga ma vajan seda. Mul on vaja sellest august väljumiseks muutuseid. Asjad augus on ühtemoodi, august väljas teistmoodi. Juuksed näiteks. Augus ma ei söö, august väljas ma söön. August väljas ma käin pesemas, ma räägin, olen õnnelikum.

„Ja ma tahan nad pruuniks värvida.“

Selle peale ei ütle ema midagi, kuid pole tarvis. Talle see ei meeldi, kuid ta teeb seda.

Astun psühhiaatri ooteruumi ning eiran oma ema. Ma vahutan vihast, sest tema ja isa söötsid mulle hommikul jälle unerohtu sisse. Et ma ei saaks teada, kuidas ma autos sõitma pean. Ma saan aru, miks nad seda teevad, aga... nagu ma neile pisarsilmi seletasin, on võimalik arstid ju koju ka kutsuda. Ma ei pea autosse istuma. Ei pea. On ka muid viise. Skype. Skype näiteks, kui nad endale Interneti muretsevad.

Kuna mu ajani on veel aega, istun laua taha maha. Uuesti arstide vahet joosta ei ole ideaalne. Ma vihkan seda. Need suured avarad ruumid ja spetsiifiline lõhn, mis tuleb kogu sellest teest ja kohvist ja küpsistest ja seintesse imbunud valust.

See mees on oma pojaga jälle siin. Istub laua taga, kohvitass ees, vaatab korra mind ja mu ema ning keskendub siis jälle oma mõtetele. Tema poeg mängib nurgas legodega, aga ma ei vaata tema poole. Ma ei suuda.

Pigistan oma tooliäärt ning vaatan kella. Viisteist minutit veel. Miks me küll nii vara tulime?!

„Andre. Mu tossupael on lahti.“

Vaatan uuesti selle mehe poole. Poiss on tema kõrval ja nägu viril, kui ta oma jalgadele osutab. Mees vaatab tuhmi pilguga alla. „Siis pane see kinni. Ma ju näitasin hommikul.“

Poiss kummardub ja võtab oma saapapaeltest nördinult kinni, üritades neid küll üht, küll teistpidi korda saada.

„Selle poisi ema suri paar kuud tagasi vähki ja nüüd on ta isa kasvatada, aga mulle ei tundu, et isa eriti entusiastlik oleks,“ sõnab ema vaikselt minu poole kummardudes.

Muidugi teab mu ema sellist asja. Miks ta ei peakski?

„Ma ei oska,“ ütleb poiss lõpuks nutuselt.

„Siis teine kord ära astu oma paelte peale, jäävad kinni,“
ütleb mees kohvi rüübates.

Mu suu jääb lahti. Ja südamel hakkab valus.

See poiss on alles väike laps. Unustas ära, jumal temaga. Tuleb aidata ju!

„Aidake need paelad tal kinni panna,“ ütlen enne, kui sõnal sabast saan. Ehmatan ise ka oma südikuse peale, kuid ei vabanda. Vaatan mehele hoopis kindlameelselt otsa. Lapsed on pühad.

Ta vaatab üllatunult minu poole. „Kuidas, palun?“

„Aidake oma pojal paelad kinni panna. Ta on väike ja ei pea veel oskama. Selleks te tal oletegi.“

„Vabandage väga, aga ma ei usu, et te oleksite keegi, kes tohiks mulle öelda, kuidas mina Toomast kasvatama pean.“

„Kui ma näen, kuidas te temaga käitute ja leian, et see on vale, siis jah, tohin küll.“

Mees vaatab mulle vihaselt otsa, kuid raputab siis pead, kummardub, ja seob poisil paelad kinni. „Olete nüüd rahul?“ küsib ta mult nipsakalt, kui ta uuesti laua tagant nähtavale on tulnud.

„Rohkem kui enne.“

Toomas, nagu selle väikese poisi nimi nähtavasti on, läheb natukene ehmunult tagasi mängima, ning mina ja too mees vaatame otsustavalt teineteisest mööda. Vägisi kisub minu pilk tolle väikese poisi poole, aga ei... ei ole mõtet. See teeb ainult haiget.

Järjekordne meenutus sellest, mille ma kaotanud olen.

„Liivi, võid nüüd tulla,“
ütleb mu arst ukselävele ilmudes.

Noogutan talle ning tõusen püsti. Ema jääb laua taha istuma ja oma kohvi segama.

„Ma näen, et vahepeal on toimunud paar... muudatust,“
ütleb naine mulle sõbralikult naeratades, kui me kord tema kabinetis maha istunud oleme.

Noogutan ja katsun oma lühikesi tumedaid juukseid. „Jah, on küll.“

„Oskad sa mulle öelda, mis need muudatused esile kutsus? Mis sinus muutus?“

Vaatan naise õlga ning mu käsi liigub juustest minu kaelal oleva sidemeni, mida tänu lühikestele juustele hetkel küll väga kerge näha on. Kehitan õlgu. „Elu peab mingi aeg edasi minema, eksole?“ Kuid ei, see on vale. Kui ma oleksin üksinda, siis ei peaks elu edasi minema. „Teiste pärast.“

Naine noogutab. „Räägi mulle täpsemalt. Mismõttes teiste pärast?“

„Noh...“
Kuidas ma seda vihkan. Räägi ja mõtle ja arutle. Nagu nendes mõtetes ja tunnetes oleks veel sorida vaja. „Teised inimesed minu ümber... nad hoolivad minust. Ja kui mul parem ei hakka, siis murran mina nemad. Ja ma ei taha seda.“

Mu arst vaatab mulle otsa pilguga, mis hoiab tagasi tugevat emotsiooni.

Ja ma arvan, et see emotsioon on väga ebaprofessionaalne.
Tagasi üles Go down
Audrey
Queen B ehk ADMIN
Audrey

Female Postituste arv : 9505

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 17:45

Ma ei oska enam midagi öelda. Ma ei loe seda juttu enam samamoodi nagu kunagi... Ja ma ei tea, mulle hakkab Liivi vastu. Mul on kahju temast aga samas mind ajab tema iseloom närvi.

Praegu lugesin kiiruga läbi, eks hiljem üritan süveneda...
Tagasi üles Go down
Kärolyn
Magus maius
Kärolyn

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 18:07

Tundus nagu vahepeal oleks kaks aastat mööda läinud. Nii jutusiseselt kui ka muidu Very Happy:D
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

Female Postituste arv : 1381

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 19:14

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH... nasicc. Ma armastan sind nii väga! Sa oled suurepärane! Appi, ma olen nii elevil. Liivit paranemas näha on tore, kuid Andre on iga korraga aina vastikum. Mu imelik aju ütleb mulle, et ma vist tean, mis seos sellel kõigel lõpuks Andre, Toomase, Liivi ja Kristiniga on.
Ja palun uut ;D
Tagasi üles Go down
http://www.wattpad.com/user/MezilaneM
nasicc
Pehme admin
nasicc

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 19:20

Audrey - okei. Very Happy

Kärolyn - in reality it really was nagu kolm kuud. xD Jutus käis krõks. Very Happy

Mezilane - hah. Very Happy Mina armastan sind ka. :) Ja mind huvitab, mis seose sa välja oled mõelnud. Very Happy
Tagasi üles Go down
Kärolyn
Magus maius
Kärolyn

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 20:27

Aa.. Ma mõtlesin, et eelmises osas oli möödas a'la kaks kuud ja kolm nädalat ja nüüd oli mingi nädal hiljem vms. Very Happy Aga okei. Then it all makes sense.

Ja hihi.. Rob on ka 29. Very Happy
Tagasi üles Go down
Murtagh
Kärbes ämblikuvõrgus
Murtagh

Female Postituste arv : 2326

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 20:31

Ma ei oska kuidagi kommenteerida.
I don't think I like this story this much anymore.
Aga see on siiski hea ja ma loodan, et Liivi saab korda, aga.. it's just not the same anymore. Very Happy
Tagasi üles Go down
shine
Helmut
shine

Female Postituste arv : 906

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 21:02

Mulle meeldib Andre..vist, natukene. Very Happy Aga ikkagi igatsen ma Steni. Liivi meeldib mulle ka.
Hah, rohkem kommenteerida ma ei oskagi, mul on alati väga sisutihedad kommentaarid. Very Happy 
Tagasi üles Go down
littlestar12
Tasane

Female Postituste arv : 4

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime28/9/2013, 22:42

vana liivi oli kindlasti parem,kuid kui elu on nii meeletult muutunud ja kaotad ühel heal hetkel korraga kõik ei olegi võimalik samaks jääda.viimased osad tunduvad kuidagi venivat ja sündmused näivad samad vähemalt liiviga seoses,kuid samas see ongi reaalne.nagu õeldakse aeg parandab haavad ja selle tood sa siin jutuski välja.kuigi mind häirib liivi pidev masendus ja enesehävitamine rõhutan veel tundub see nii reaalne olevat ja igaljuhul etem kui kiire üleminek "normaalsele elule"nagu paljudes teistes järjejuttudes leida võib.üks hetk on surm  nädalat masetsemist ja edasine selline nagu midagi poleks juhtunudki minumeelest äärmiselt totter.
loodan et liivi saab pikapeale jalad alla nagu näha on ta sellega juba vaikselt algust teinud.
andre meeldib mulle(mingilmoel)täiesti arusaadav et on olemas inimesi kes ei taha lapsi ja siis ilmub ta ellu kolmeaastane jõnglane kes kõik peapeale keerab.tema vaatenurk mulle meeldib siin sa lased asjadel samamoodi aeglaselt areneda.mitte nii et tuli,on ja nüüd pean ma sellega leppima ning edasine on lust ja pillerkaar.....
loodan samuti et liivi ja andre leiavad oma ühise tee.
kuigi ma olen samuti üks sellistest inimestest kes ootab alati loolt õnnelikku lõppu ja kui seda ei tule siis on sada viga ja viha:D üritan sulle andestada et steni surma saatsid,loodan et parandad seda ja kingid lugejatele ühe õnneliku lõpu:)
olen su teisedki jutud läbi lugenud ja tunnistan et need on parimad mida mul siiamaani netist lugeda on õnnestunud,kui vähegi viitsimist on alusta uuega ja kindlasti lõpeta sellega:):)
Tagasi üles Go down
nasicc
Pehme admin
nasicc

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime29/9/2013, 10:58

Käro - okei. Very Happy Nunnu. Very Happy

Murtagh - oskad sa öelda, kas kirjutamine on ära vajunud? Või on sisu ära vajunud? Või on lihtsalt all-consuming Steniigatsus? Very Happy

shine - see kommentaar oli ikkagi ka tore. :) Ja vähemalt üks inimene, kellele Andre väga vastu ei hakka. Very Happy

littlestar 12 - oi, aitäh! :) Nii tore oli ühte pikka kommentaari lugeda. :) Kuna siin jutus ma taotlen reaalsust (tegelikult igas jutus viimase paari aasta jooksul), siis oli väga tore lugeda, et kuigi sulle paar asja ei meeldi, siis sa mõistad nende vajalikkust. :) Steni surm raputas Liivit väga ja ma ei taha tõesti ei leia selle õigustatud olevat, et paari osa pärast ta jälle naeratab. Kuigi samal ajal tuleb silmas pidada, et jutu sü¾ee peab ikka edasi minema, nii et... Very Happy
Ja hea teada, et mu ülejäänud loominguga ka tuttav oled ja meeldib. :) Aitäh!
Tagasi üles Go down
Murtagh
Kärbes ämblikuvõrgus
Murtagh

Female Postituste arv : 2326

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime29/9/2013, 13:03

Ma ei oskagi öelda tegelt. Very Happy
Steni igatsen muidugi, aga ilmselt on nagu sisu ja tegevustik jah natukene selline, et ma küll loen osa, aga see ei jää mulle konkreetselt meelde ega ole kuigi huvitav.
Kirjutamine iseenesest on täiesti okei, so selle pärast sa muretsema ei pea. Very Happy
Aga ehk läheb põnevamaks.
Tagasi üles Go down
Tarretis
Needusemurdja... lalalala
Tarretis

Female Postituste arv : 300

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime29/9/2013, 18:11

Mina ei loe enam. Sten oli mulle kõik ja ma ei saanud ka nende piinade pärast siin olla. See jutt ja, aga mulle enam. Ma ei suuda.
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: 58074216 (37 osa; Lõpetatud!)   58074216 (37 osa; Lõpetatud!) - Page 20 Icon_minitime

Tagasi üles Go down

58074216 (37 osa; Lõpetatud!)
Tagasi üles 
Lehekülg 20, lehekülgi kokku 24Mine lehele : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
 Similar topics
-