| vabateemavabateemavabateema:D:D (666) | |
|
+21Everleigh Sulepea Tuki Tarretis Pizza Pingu -Ene- Unicorn Getzzzu Inimeseloom Kampsik c: Mezilane shine Naughty Cilen Milky Orange ^^ Vaimude Tund Sandara Nigra MyMystery Griffu. 25 posters |
|
Autor | Teade |
---|
Audrey Queen B ehk ADMIN
Postituste arv : 9505 Age : 32 Asukoht : Pärnu
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 4/4/2015, 14:30 | |
| Vähemalt oli põnev | |
|
| |
Sandara Suur ja laisk lohe
Postituste arv : 124 Age : 28 Asukoht : kui otsid siis leiad
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 7/4/2015, 22:36 | |
| Ma ei suuda otsustada, mida oma jutuga teha. Kas hakata siia üles panema või lihtsalt oodata ja siis pakkuda mõnele kirjastusele mingil hetkel. Samas pole siia nii ammu midagi peale luule pannud. Mu viimased teosed siin olid siis kui ma olin mingi 13-14 ja teise nimega. | |
|
| |
Naughty Kärbes ämblikuvõrgus
Postituste arv : 2315 Age : 32 Asukoht : Harjumaa
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 8/4/2015, 08:43 | |
| Sandara: No lugeda tahaks küll midagi. | |
|
| |
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 8/4/2015, 21:03 | |
| Mmh... pluss, ma peaksin edasi kirjutama seda. Praegu on mingi 5lk umbes olemas. Ma lihtsalt kardan, et see on võib-olla veidi igav. Ma ootan, kuni paar tuttavat loevad seda, mis mul on ja siis otsustan ära. | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 8/4/2015, 21:15 | |
| Võõraste tagasiside oleks parem | |
|
| |
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 8/4/2015, 22:10 | |
| Well, vaatab. Kõigepealt näitan omadele, mis mul valmis on. | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 15/4/2015, 23:46 | |
| Ma hakkasin uuesti blogiga tegelema, kuid see on privaatne. Nii et kui kellegil on huvi lugeda, võib PMiga teada anda :) | |
|
| |
Karro Our little cutie pie (L)
Postituste arv : 1743 Age : 30 Asukoht : Tähtedel
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 16/4/2015, 01:05 | |
| Käisime sõpradega natuke aega tagasi just ühel teisel sõbral uksetaga, et talle õnne soovida. Kui ta uksepeale ei ilmunud marssisime tuppa ja hakkasime sünnipäeva laulu laulma. Ta oli nii üllatunud, ei osanud midagi teha Ütles et talle pole nii tehtud ja olime esimesed. Siis oli nii eriline tunne Kuna minu sünnipäev nii nõmedal ajal on, siis pole mulle keegi nii teinud. Samas ma vist ei oskaks ka kuidagi käitudagi Seega, kuidas teid sünnipäeval üllatatud on? | |
|
| |
Cilen Magus maius
Postituste arv : 2007 Age : 26 Asukoht : Tartu
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 16/4/2015, 08:00 | |
| Küsimus, Auts, kas siis midagi hakkab foorumis muutuma ka? | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 16/4/2015, 15:49 | |
| Vastan sulle privaatsõnumiga | |
|
| |
Kampsik c: Teise astme kurjuse abiline
Postituste arv : 6
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 16/4/2015, 21:36 | |
| Tere! Poleks arvanud, et mu esimene postitus siin foorumis selline olema saab, aga mul oleks abi vaja ja siit foorumist lootsin seda saada. Homseks pean ma kirjandusse kirjutama lühikese science-fiction loo ja minul tuli see selline: Ma tõesti ei tea, kas see on ehk liiga depressiivne või midagi, ma ise ei oska sellele mingit hinnangut anda, kirjutasin seda, mis pähe tuli. Kui sel mingit tähtsust on, siis vanust on mul muidu 13 aastat. Loodetavasti oskate ehk mingit tagasisidet anda. - Jutt:
„Täna varahommikul tapeti sünnitusmajas naine, kes keeldus oma vastsündinud last kiibistamisele andmast.“
Need sõnad kajasid mu kõrvus, kui ma istusin, pilk naelutatud telekaekraanile, kus noor naisreporter nüüd juhtunust lähemalt rääkis, kuid ma ei kuulanud enam. Ema oli surnud oma lapse eest, sest polnud nõustunud teda vabatahtlikult selle väärastunud ühiskonna orjaks müüma. Sel vastsündinul polnud enam ema. Kuid võimudele see ei lugenud, sest veel ühe lapse kuklasse oli süstitud kiip – ühiskonnal oli nüüd üks tallaalune juures.
Juba mõte sellest ajas mul südame läikima ning tegin endale kiirustades teed välisukse poole, kergendunult hingates, kui õhtune jahe õhk mind tervitas. Kätt kuklale viies, tundsin seal enda kiipi – seda väikest vastikut metallitükki, mis minuga sünnist saadik kaasas oli käinud. Algselt oli kiip olnud kasulik, tuhanded inimesed olid mõttes selle olemasolu tänanud – kunagi oli kiibi mõte seisnenud kadumaläinud inimeste leidmises ja tänu sellele olid tuhanded inimesed tagasi koju jõudnud. See oli aga enne, kui võimud avastasid kiibi teised, piiramatud võimalused, mis võimaldasid inimesed muuta orjadeks, kes me nüüd olime.
Jalutasin mööda tänavat, möödudes kohast, kus kunagi oli olnud mänguväljak ja kust kunagi oli kostnud laste lakkamatuid kilkeid. Nüüd oli seal keelatud stsoon, kuhu peagi pidi kerkima järjekordne pilvelõhkuja – valitsuse järjekordne tasu neile, kes neid metallijublakaid valmistasid ja meile sisse süstisid. Kes hoolitsesid selle eest, et iga viimne kui isik siin väärastunud ühiskonnas oleks sunnitud alluma selle veelgi väärastunumale valitsusele.
Nagu juba öeldud, oli kiipi kunagi peetud inimkonna õnnestunumaiks leiutiseks – ta oli olnud meie sõber. Kuid järk-järgult hakkasid inimesed taipama, et sellest väikesest metallitükist hakkas saama meie vaenlane – kiip võis öelda meie täpse asukoha ja aja jooksul oli pool linna muutunud „keelatud stsooniks“, kuhu minnes jublakas sulle põrguvalu tekitas. Ja valitsusele ei piisanud ka sellest – valitsus oli otsustanud luua stereotüübi ning kõik inimesed pidid selle normidele vastama. Kõik pidid olema perfektses vormis, mistõttu enamus toite oli keelatud ning nende söömisel tegi kiip sulle valu. Kui inimene ei teinud päevas piisavalt trenni ehk tema vererõhk ei ületanud päeva jooksul vajalikku piiri, andis ka see kiibile signaali inimesele mõnda aega valu tekitada, kohati isegi tappa. Ühiskonnas võisid ellu jääda vaid kõige tugevamad – näiteks enamus suhkruhaigeid oli määratud hukule, sest vajalikke tablette võtta ega süste teha nad ei saanud, ka see oleks andnud kiibile signaali inimene ise ära tappa.
Olin oma jalutuskäiguga jõudnud välja lagedale alale ning eemal silmasin ma vaatetorni, kus me lapsena alati mängimas käisime. Teadsin, et peagi plaaniti ka see maha põletada, et teha ruumi uutele ehitistele, nagu näiteks mõni järjekordne luksuslik villa mõnele järjekordsele teadlasele, kes oli nõustunud aitama terve inimkond orjastada. Ronisin mööda vaatetorni puust treppi üles ja tundsin, kuidas mu kuklasse terav valu lõi. Järelikult olid nad jõudnud juba ka selle keelatud stsoonina registreerida, kuid mind ei huvitanud see. Valu ignoreerides, rühkisin ma üles torni tippu, kust varem oli ühelt poolt avanenud vaade metsale ja teiselt poolt linnatäiele üksteise kõrvale pikitud elumajadele. Nüüd oli see kõik aga läinud, asendunud pilvelõhkujate, valitsuse hoonete ning valvekopteritega, mis pidevalt linna kohal tiirutasid, et võtta kinni need, kelle kiip andis teada, et selle kandja parajasti millegi keelatuga tegeleb.
Valu mu kuklas muutus teravamaks, peaaegu väljakannatamatuks ning ma tundsin pisaraid silma valgumas. Vihaselt hakkasid küüntega kukalt kratsima, tahtsin seda väikest tükki sealt välja, ma ei tahtnud seda enda sisse! Pisarad veeresid mööda mu põski alla, kui tundsin verd küünte alla valgumas ja see valu ainult juurde lisas. Kuid ma ei kavatsenud lõpetada.
Nägin, kuidas eemal taevas üks valvekopter nähtavale ilmus ning iga hetkega lähemale tuli. Muidugi, muidugi teadis valitsus juba ammu sellest, mis toimus. See... Kratsisin raevukamalt kukalt, veri küünte alla valgumas. Väike... Pisarad voolasid mööda mu põski alla, kui mu küüned taaskord nahka kaevusid. Sitanikerdis... Nii valus, nii valus oli. See andis neile teada...
Kopter maandus vaatetornist mõne meetri kaugusel muruplatsil ning sealt hüppasid välja relvis maskidega mehed, kes endale kiirustades teed trepist üles hakkasid tegema. Tuul vilises mu kõrvus ja järsku tabasin ma end mõttelt, et ma ei karda. Kuigi mehed seisid nüüd täisrelvistuses minu ees, kõikide sihikud minule suunatud, siis ma ei kartnud. Vastupidi – minus oli aset võtnud mingi kummaline sisemine rahu. Ma teadsin nüüd, teadsin täpselt, mida teha.
Kuulsin ähmaselt, kuidas üks meestest käskis mul karjudes kiibi kratsimine lõpetada. Ja ma tegin seda. Tegin seda meeleldi, kuid mitte selleks, et neile alistuda. Seda ei kavatsenud ma enam iialgi teha.
Tundsin, et isegi õnnelik naeratus libises mu huulile, kui ma meestele veel viimase pilgu kinkisin, et siis hetk hiljem üle torni käsipuu viskuda ja kõrvus vihiseval tuulel end enda rüppe haarata. Tundsin, et olen viimaks ometi vaba ja naeratus püsis mu huulil viimse hetkeni, teades, et enam iialgi ei pea ma orjama seda patoloogilist ühiskonda. Et lõpuks ometi saan ma olla vaba.
| |
|
| |
Cilen Magus maius
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 16/4/2015, 21:47 | |
| Vau, on see tõesti kirjand? Ma ei viitsi kunagi kirjanditesse suurt vaeva panna, sest saan ka lihtsalt pingutamata viie kätte.
Appi. Kuule tüdruk, see oli suurepärane. Ja sa oled ju alles 13. Super. Ma ei teagi nagu mida kohe öelda, aga ma tahan sinust siin kindlasti veel kuulda. Nii et võta käsile ja kirjuta midagi pikemat ka nüüd. :) :) :) | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 17/4/2015, 00:56 | |
| Ma seda küll kirjandiks ei nimetaks. Pigem on see ikka jutt/lugu, mida annaks palju pikemalt kirjutada, kui see mis sul siin on. Ausalt öeldes on hetkel ainuke viga selle puhul see, et sa selle siia vabasse teemasse postitasid. Ole pai ja postita see vastavasse juttude alafoorumisse. Siis ilmselt leiavad rohkemad inimesed selle üles Ma lasin kiirelt silmadega üle ja see on väga hea. Ootaksin ka sinult veel lugemist! | |
|
| |
Vaimude Tund Posija
Postituste arv : 488 Age : 26 Asukoht : kirjutab
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 17/4/2015, 17:16 | |
| Ma olen selles osas sunnitud Audreyga nõustuma, et tegu pole mitte kirjandi vaid pigem lühijutuga.Siiski on see väga hästi kirjutatud ning võimalus seda edasi kirjutada pole veel kuhugi kadunud. Idee tundub huvitav ja minu arvates võiksid sa seda edasi kirjutada. See on võimalik kui tood juttu teise tegelase, kes peab nüüd ilma temata edasi elama, või kerid sündmuste käiku ajas tagasi ning hakkad uut osa kirjutama näiteks aasta enne seda sündmust. Esimese variandi korral saad sa rääkida, kuidas kiibiterror lõppeb, kuid teise variandi korral saaksid sa näidata meile, kuidas asjad selle kiibiga nii kaugele jõudsid. Mina küll loeksin seda kui ikkagi otsustad asja edasi arendada. Soovitan soojalt :) Kui siiski ei teki sul soovi seda edasi kirjutada, võiksid vahelduseks midagi pikemat kirjutada. Usun, et siin foorumis saaksid sa hea võimaluse soovitud suunas edasi areneda. Mida iganes sa ka ei otsusta, mina hoian sulle pöialt
(Kusjuures natuke vales kohas on see tõesti. Postita see sama jutt kas lühijuttude või näiteks fantaasia teema alla. Mina annan sulle andeks, kuna ka mina tegin värske kasutajana vabasse teemasse kahtlase postituse Nüüd on nii piinlik )
| |
|
| |
-Ene- Järgmine aste on "lehm"
Postituste arv : 627 Age : 33 Asukoht : Azeroth
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 17/4/2015, 22:22 | |
| Vaimude Tund, ole hea, ära kasuta kollast teksti. Seda pole võimalik lugeda | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 18/4/2015, 12:39 | |
| Nõus Enega. Muuda ära. Oma teemades võid kasutada kollast, kui soovid. Avalikes ja teistes teemades peaks kinnitamata reeglina olema selge, et kirja värviks on must (või mõni teine veel loetav värv). Loodan, et rohkem seda ütlema ei pea. | |
|
| |
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 3/5/2015, 01:32 | |
| Heihei! Kuhu kõik inimesed on viimasel ajal kadunud? | |
|
| |
Unicorn Roosa udupilv
Postituste arv : 650 Age : 25 Asukoht : Pärnu
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 3/5/2015, 14:58 | |
| Reisisin Muidu piilun aktiivselt mis siin toimub | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 3/5/2015, 20:51 | |
| Ju on targematki teha | |
|
| |
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 4/5/2015, 00:22 | |
| @Unicorn kus sa reisisid? Vahel lihtsalt tekib tunne nende vaiksemate perioodide ajal, et foorum sureb täiesti ära ja seda ma väga ei tahaks. :c | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 4/5/2015, 23:50 | |
| Ega seda ei taha keegi... | |
|
| |
Unicorn Roosa udupilv
Postituste arv : 650 Age : 25 Asukoht : Pärnu
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 10/5/2015, 22:49 | |
| Reisisin Londonis | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 12/5/2015, 13:15 | |
| Kas ma olen ainuke külmavares, kelle meelest on nii külm? Sest nagu kammoon- maikuu on Ma olen harjunud, et juba mai on mõnusalt soe Mu meeleheide seisneb selles, et ma sain külma ja olen lausa haige | |
|
| |
Cilen Magus maius
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 12/5/2015, 19:57 | |
| | |
|
| |
Audrey Queen B ehk ADMIN
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) 12/5/2015, 22:43 | |
| Sa oled siis imelik, sest käisin just Selveris ja seal ka üks müüja vingus teisele, et nii külm on õues Minu jaoks on normaalne kevad umbes 18-19 kraadi normaalse tuulega | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: vabateemavabateemavabateema:D:D (666) | |
| |
|
| |
| vabateemavabateemavabateema:D:D (666) | |
|