Tricia - Ma olen just arvanud, et kirjeldamine on see jamam pool...
Ja eks oleneb osast ka... kui inimene on üksinda, ss just eriti palju rääkida ei saa, rohkem rõhku kirjeldustel.
ja vice versa.
Murtagh - 2 kuud, jah.
Polnud erilist mõtet nende pidevaid pikki MSNivestluseid kirjutada.
Üritasin nende lähedasemaks muutumist anda edasi teistmoodi.
black. - *naerab südamest*
Annu! - Neid ennustusi on nii tore lugeda.
Ja see nimede-värk oli ka... naljakas.
Maantee polnud räpane, lumine oli.
Talv!
Aga kuidas oleks mitteõnnelik lõpp?
ja samas, õnnetu jutuga lõpp võib tähendada ju ka lihtsalt seda, et lõpuni pole veel jõutud.
Käro - Janek.
Nonii. Uus osa.
Aega läks... polnudki plaanis täna kirjutada, aga Annu! mõnus pikk kommentaar andis indu.
ja siis ma vaatasin teiste kommentaare ja naeratasin omaette ja otsustasin, et kirjutan ära.
ma viimased 3 õhtut ainult lugenud.
Tõlked panin kohe võõrkeelsete asjade taha, sest mõtlesin, et ma ise neaksin kirjanikku maa põhja kui kogu aeg tõlke jaoks alla kerima peaksin.
8. OsaJanek:Panen raadio käima, et korteris natukenegi hääli oleks. Kell kööhikapil näitab, et mu sünnipäevani on veel aega kolm tundi, nelikümmend kaks minutit ja üheksa, kaheksa, seitse... sekundit. Vean end külmkapi juurde ning vaatan sinna sisse.
Kamajahu, mis on juba kolm kuud tagasi aegunud, kuid vahet pole – pett puudub. Alkohol, alkohol, alkohol... Hallitanud juust... saia meil niikuinii pole... Virutan külmiku ukse kinni, viitsimata rohkem sellesse tühjusesse vaadata.
Homme lähen oma sünnipäeva puhul poodi ja vaatan, mis silma jääb. Ohkan sügavalt ning vaatan hajameelselt välja. Kraadiklaas akna taga näitab nelja soojakraadi. Vähemalt ei pea enam selle koleda jopega käima...
Ja siis märkan ma kauguses tuigerdavat kogu. Silmi kissitades näen, et tegu on musta sulejopesse pakitud emaga. Ohkan kergendusest ning loendan mõtteis päevi. Üks, kaks... kaks ja pool. Pole just kõige hullem.
Vähemalt pole väljas enam nii külm.
Vantsin tagasi oma tuppa ning panen selle ukse kinni. Ma tõmban oma laua alt tooli ning tõusen sellele, et ka ukse ülemine riiv ette lükata. Märatsegu, palju tahab – minu tuba on minu kindlus.
Astun toolilt maha ning vean selle ettevaatlikult kirjutuslaua taha tagasi. Võtan magusakausist ühe ¹okolaadiküpsise ning nõjatun toolil tagasi, et maja hääli kuulata. Üsna pea kuulen trepikojas kolinat ning ema vänget vandumist. Siis lüüakse korteriuks lahti ning kuulen ema vastu tualetiust prantsatamas.
„Ma olen kodus!“ hüüab ta küllaltki pehme keelega.
„Tean,“ pomisen enda ette.
Lülitan läpaka sisse ning trummeldan sõrmedega vastu lauda sellal kui ta end korteriga uuesti kurssi viib... Midagi ümber korraldab ning siis lõpuks minu järele lõugama hakkab. Panen silmad kinni.
Palun ära tee seda, ema. Palun ära tule siia. Palun, palun, palun!Kuid nagu iga jumala kord enne, hakkab ema mu uksele rusikatega taguma ning sisselaskmist nõudma. Võtan lauasahtlist kõrvaklapid ning ühendan need arvuti taha. Lasen pilgul üle bändinimede libiseda ning otsustan lõpuks Sentenced kasuks.
Kui ma loo vahetumise ajal uuesti kuulen, on ukse tagumine vaibunud. Hingan sügavalt välja ning võtan klapid peast. Kõrvad valutavad.
Kui ta magab, siis ta magab.
Panen läpaka kaane kinni ning libistan selle oma kotti. Tooli pealt võtan oma sulejope – pole aega midagi muud otsida, ning vean enda tooli taas ukse juurde. Kuid hetkel kui ma riivi eest hakkan tõmbama, kuulen esikust hääli.
Kellegi ähkimist ja samme. Ema ähkimist ja samme.
Tardun ning kuulatan, mis ta edasi teeb, kuid juba järgmisel hetkel võpatan ehmatusest ja koperdan toolilt maha. Vaatan, süda sees pekslemas, kuidas uks millegi tugeva löökide all rappub.
Ja siis suudab ema kirve tera läbi ukse lüüa.
„JANJEK! Ja hat¹u gavarit s tebja! JANJEK! Zdes mama! JANJEK!“ (Janek! Ma tahan sinuga rääkida! Janek! Siin ema! Janek!)
„Uspokavae¹sja! Idi spat!“ (Rahune! Mine magama!) karjun tagasi. Ma tõesti ei jõua temaga praegu tegeleda. Päev enne mu sünnipäeva. Pidi ta nüüd koju tulema?! Mõtlen meeleheitlikult, mida talle veel öelda. Vähemalt on ta piisavalt purjus, et mu vigade peale mitte ärrituda. Kuid see, et ta kirvega tuli... Noh, see on murettekitav.
„Zaftra mne 18 let! Ja mogu uho¹u iz doma!“ (Homme saan ma 18aastaseks! Ma võin kodust ära minna!)
See pani tegi selle muti lõugamisele lõpu. Hingan sügavalt sisse ning taganen akna poole. Las seedib, las ta seedib... Minna pole küll kuhugi, kuid ega tema seda tea. Ta ei tea mu elust mitte midagi.
„Njet, njet... Pro¹u njet... Ja budet spat, da, ja budet spat...“ (Ei, ei... Palun ei... Ma lähen magama, jah, ma lähen magama...)
Kuulen ukse juurest eemalduvaid samme, kuid olen veel mõne minuti hiirvaikselt, kuulates ta toimetamisi. Köögist kostub pudelite üksteise vastu minemist, kuid varsti vaibub ka see. Hommikul on ta parem ja... mine sa tea. Ehk saab temaga midagi etematki ette võtta.
Panen koti lauale ning viskan jope põrandale. Vajun raskelt ohates voodile ning sulgen silmad. Veel kolm tundi, üheksa minutit, nelikümmend viis, nelikümmend neli, nelikümmend kolm sekundit...
Ja veidi vähem.
Ning veel vähem.
Ja siis mu telefon vibreerib. Mu suule ilmub kõver muie ning ma õngitsen taskust telefoni. Anett on mulle sõnumi saatnud. Oh sind vaesekest. Oh sind vaesekest, vaesekest, mõtlen seda avades.
Tulen. Magic Buffé nurgalaud kell 1, õigus?
Ole tubli!
Anett.Muidugi sa tuled, kullake.