Kõndisin Meganiga tänavatel. Ta oli, nagu alati, väga ilus. Üpriski minu maitse...
Tumedad juuksed, lõbusad, helkivad silmad, just selle õige kujuga suu. Kandmas kergelt läbipaistvat lühikest kleiti.
Oli suvi ning päike paistis soojalt. Nautisin päikese hellitust näol ja paljastel käteselgadel. Loomulikult tekib mul joodikupäevitus, aga mind selline asi ei huvita.
Muigasin omaette, vaadates teda.
Muidu oleks ta ehk veidi out of my league, aga ta iseloomul on teatud halvad omadused, millega mina suudan leppida, kuid enamus ei suuda.
Kuid oma tüdrukuks teda ma ei võtaks, tema mind samuti mitte. Talle oli oluline oma maine, vähemalt siis. Minu maine oli aga rikutud ning nagu parimad mainekunstnikud hästiteavad: Sopp jääb kergelt külge.
Nüüd on ta teinud asju, mille ees isegi mina olen tagasi põrganud.
Teadsin, et teiste ees on temagi nõus mind pilkama ja taga rääkima, kuid tegelikkuses ta imetles mind. Ei, ei imetlenud, ihales. Ja mina leidsin temas midagi. Kuigi hakkas temast ka kurb.
Vahel öösel ärgates mõtlen, kas ehk mina olingi põhjus, miks ta nii käest läks. Lood minu elust...
Kuid teistel aegadel tean, et mina poleks saanud sinna midagi parata. Ta oli juba selline enne mind...
Märkasin huviga, et ilm hakkab minema tumedamaks. Vihma oli tulekul.
Olime Rataskaevu kandis ning linnas on vaid üksikud tasuta kohakesed, kus oleks pea enam-vähem kaetud.
Lähim oli see väike tunnel, millest keegi midagi ei teadnud ning mis oli märgitud vaid üksikutel detailsetel turistikaartidel. Tunnel viis trepini, mis viis väljakuni, mis viis katedraalini...
Pöörasin sammud sinna, läksime läbi tunneli ning astusime trepist üles.
Enne vihma oli veel küllaga aega ning jõuame iga kell varju, kui on soovi. Ja ega natuke vihma meid tapa ka.
Trepist üles minnes muigasin. Vaatasin ringi.
Üles minnes on väike väljak, mis hiljuti renoveeritud, sealt pääseb katustele kõndima. Põnev, kuid Meganiga veidi raisatud. Tema selliseid asju ei hinda.
Enne väljakut on kolm tasandit. Kaks neist on kaunistatud skulptuuride ja vappidega, kuid neil on ka üks miinus: nad on kergelt nähtavad ülalt müürilt vaatajatele.
Tollal oli küll ülemisel tasandil paks hekk, kuid ülevalt on siiski kõik ilusti näha. Ning privaatsus on ju tore...
Niisiis asusin alumisele tasandile, millest taaskord enamus midagi ei tea, kuna sissepääs on nurga taha peidetud. Tänapäeval on seal värav ees, kuid ega see mind eemal hoia.
Platvorm oli väike, umbes kolm meetrit lai ning viisteist pikk. Trepp, kust sisse saada, oli aia ühes nurgas, peidetud väikese paekivist eendiga. Trepist alla tulles paremat kätt oli kõrge kivihoone. Otse ees on pisike kivist piire, millest kasvas välja kõrge metallpiikidest aed, mis ulatus terve aia pikkuses. Kaetud on see suurte lehtedega ronitaimega, mis katavad suvekuudel vaate tagapool madalamal asuvale aiale. Trepist alla astudes ning vasakule pöörates jääb sinu ette mööda paremat külge kulgev kivirada, miss lõppeb taas madala kivipiirdega. Aeda siin aga pole, maapind langeb kaks meetrit ning seal kasvab suur põõsas. Vasakule servale jääb kolmemeetrine kivisein. Selle ja raja vahel on murulapike, kus on peaaegu alati vähemalt mõni tühi pakend. Ongi kõik. Kas pole ilus?
Raudaia taga paistab kontrastne aed. Äärmiselt hooldatud, väga sujuvate kaartega ning hoolikalt valitud taimedega aed, kus vaheldub kivi peenraga. Aia keskel ilutseb kõrge metallist spiraalne trepp. Väga sümboolne. Aga selle tähenduse üles olen mõtisklenud aastaid. Ning pole siiani seda taibanud.
Rõõmuga läksin aia juurde ning piilusin läbi paksu rohelise vaiba aeda ning maagilist treppi. See on tee taevasse, lihtne ja kiire.
"Mis sa vahid seal?" küsis Megan naerdes.
"Rahunen," vastasin irvega. Ta naeratas mulle säravalt vastu ning embasin teda. Panime kotid aia kaugemasse otsa piirdele ning ta vaatas mulle otsa.
"Mis nüüd?"
Surusin ta õrnalt vastu müüri ning viisin oma näo tema näo lähedale. Tundsin tema kirge. Tunnetasin seda ning lasin sellel rahulikult kasvada. Tahtsin teda isegi, kuid ta oli nii noor. Ning olin isegi. Ma polnud aastaid kellegagi maganud. Ei tea kui väga teadlikult, kuid olin hoidunud sellest pikki aastaid. Ma ei tea, kas oleksin seda teinud, kui oleks võimalus olnud.
Vaatasin Meganile otsa ja nägin seal iha ning lõbusust. Talle meeldis selline mäng. Siis tulid esimesed veepiisad ning haarasime kotid ja jooksime tagasi tunnelisse.
Hetk hiljem kallas nagu oavarrest.