Heh.
Tänan.
Ja noh... saag oleks ka üks variant.
*üritab meenutada, millega isa kuuske võtmas käis*
A noh. Nad ongi kaks lollakat. :d
Ma kolmas lollakas.
Nagu Ingridile kinnitasin.
Tglt see osa on kuidagi... liiga kiire teemaarendusega vms minu jaoks.
Eks otsustage siis ise.
Loodan, et meeldib.
Ingridile siis.
62. Osa „Pane sinna ikka banaanilaaste ka vahele!” õpetas Claire laua teisest otsast kududes, jälgides poole silmaga, kuidas noormees neile homseks küpsisetorti valmistas. Neiu hääl oli mõnevõrra hädisem, kui enne, kuna kurk oli hell ning sinna kallatud 3 tassi auravat joogipoolist tegid mandlid veel tundetuks ka.
Mike ohkas ning saatis tüdruku poole vallatu pilgu.
„Sa pane oma kudumine hetkeks eemale ja mine otsi mulle mürgitusosakonna number. Jumal halasta! See peaks olema küpsisetort, aga siin on...” Noormees pidas pausi, kui lasi silmadel üle enda ees laiuvate toiduainete libiseda.
„Jah?” õhutas tüdruk takka, pusa tihedamalt ümber tõmmates ning noormehe soovitust kuulda võttes. Küll aga lihtsalt järjekordse teesõõmu võtmiseks.
„Ikka veel külm?” uuris Mike kuulekalt banaanilaaste juurde ladudes ning kausis ootavale hapukoorele kakaod lisades. Seda segades heitis ta veelkord mureliku pilgu neiule.
„See tänane oli sulle vist liig,” kostis ta kuuldava ohkega.
Claire tõusis ning kõndis noormehe juurde, pistis oma nimetissõrme hapukoore segu sisse ning torkas näpu suhu
. „Hea,” kiitis ta hapu näoga noormeest tunnustavalt õlale patsutades.
„Kuule,” tõstis Mike jälle häält, kui ta tüdruku kätt vaatas.
„Selline lakikord sisaldab palju kemikaale!” „Ära muretse, kõik jõudis minu suhu,” vastas Claire hapult, kui ta veekeetja uuesti tööle pani.
„Sellepärast ma muretsengi,” pomises Mike omaette.
„Sa vaatad minuga Titanicut, eksole?” nõudis tüdruk järsku end ümber pöörates ning entusiastliku naeratusega noormehe poole vaadates.
„Mi-mõ-õhh?” puterdas Mike suurte silmadega üle õla, Claire´i poole vaadates. Tüdruk vaid itsitas ning ütles
: „Ma teadsin, et sa nõus oled! Ja nüüd oota – ma toon fotoka! Saame kokkajast sinust pilti!” kostis tüdruk ülientusiastliku hääle ja olemisega. Halb olemine oli hetkeks unustatud.
Neiu tuiskas teise tuppa ning oli sealt fotokaga tagasi veel enne, kui noormehele tema sõnad kohale jõudsid. Claire, kes mõtteis seda algelist tehnikat kogu aeg needis, oli nüüd ametis silmade kissitamise ja normaalse pildi saamisega. Asi seegi. Küll need digikad ka kunagi odavamaks lähevad.
Mike naeratas oma kutsuvat naeratust ning tõstis oma kätetöö uhkelt üles. Mike tegi klõpsu ära ning noormees viis tordi külmkappi. Veelgi laiema naeratuse saatel ümber pöördunud, teatas ta uhkelt, et on aeg kuuske kaunistama hakata.
Noored kekslesid suurde tuppa ning Claire lülitas käigu pealt ka raadio sisse. Toa täitsid koheselt kõrged ja rõõmsad jõlululaulu helid. Mike haaras karbist tulukesed ning Claire aitas neid kuusele seada. See valmis ja tuled põlemas, astusid nad sammu tagasi. Puu oleks ilus olnud ka nii.
Sellegipoolest alustati järgmise ajana karraga, mis pandi puule sümmeetriliselt, ringe ja nende kulgemist jälgides. Vanasti, tulevikus, oli tüdruk karrad niisama peale loopinud.
„Nii. Nüüd sina topi neid kaunistusi,” õpetas Mike kerge naeratuse saatel.
„Mina lähen toon fotoka. Freeze!” Tüdruk tardus paigale.
„Okei. Nali. Tööta aga edasi!” Claire muigas ning võttis karbist ühe suure sinise kuulik, astudes sammu tagasi, et sellele kohta valida.
„Tõeline juudi jõulupuu...” porises ta vaikselt, vireledes ärrituse ja lõbustatuse vahel.
Mike oli peagi fotokaga tagasi ning tõmbas neiule tema päkapikumütsi pähe. Neiu muigas ning sättis seda ühe käega, tardudes siis poseerimisasendisse: üks käsi kõrgel õhus kulinat riputamas ning laiale naeratusele veetud nägu noormehe poole vaatamas. Kui tobe. Viimasel hetkel hakkas ta laia suuga naerma. Noormees muigas.
„Perfecto!” kinnitas ta nipsu tehes.
Noormees tuli Claire´le appi ning koos saadi kõik ülejäänud kaunistused ka külge. Mõningaste kadudega maha kukkunud ja purunenud klaaskuulide näol.
„Ja nüüd... KUNSTLUMIII!” röökis Mike nagu segane, kui ta kuuse juurde kalpsas ning seda kaootiliselt kunstlumega pihustama hakkas. Claire muigas ning üritas poisilt pihustit saada.
„Näääää. Ma kade,” näitas Mike keelt, kui ta pihusti tüdruku käeulatusest eemale viis.
Claire kargles selle järgi, kuni sai aru, et heaga seda kätte ei saa.
„Hoia alt!” hüüatas ta Mike´ile selga karates, kuid selle asemel, et tüdrukule alistunult pihusti anda, pani noormees selle käest ning võttis tüdrukul jalge alt kinni, teda oma seljas justkui kohendades.
„Ma raske pole?” tundis neiu muret, kui ta oma käed ümber noormehe kaela sättis ning temast kindlalt kinni võttes.
„Mitte raskem, kui sulepadi,” kinnitas Mike toas ringi käima hakates.
„Valetad.” „Ma tean.” Oleks Claire julgenud lahti lasta, oleks noormees pähe ühe kena muhu saanud, kuid ta ei julgenud.
„Noh, tahad saada endale au tipu osas?” päris Mike tagasi kuuse juurde jalutades ning kummardudes, et tüdruk soovi korral laualt kuuse tipu saaks võtta.
„Aga miks ka mitte.” Neiu haaras tähe ning kui noormees ettepoole astus, upitas ta selle mõningaste raskustega ka kuuse tippu.
Noormees lasi tüdruku kergelt maanduda ning mõlemad jäid oma kätetööd imetlema.
„Last Christmas I gave you my heart, but the very next day... you gave it away...” laulis tüdruk kaasa, kui raadiost kostunud helid temani jõudsid.
Mike astus sedamaid sammu tahapoole ning tegi käega imeliku liigutuse ning kummardas, justkui tüdrukut tantsule paludes. Claire ulatas soliidse noogutuse saatel tähtsa ilmsega oma käe ning haaras sellega noormehe omast, kes ta sedamaid enda vastu tõmbas.
„Järsud liigutused...” nentis neiu käsi Mike´i õlgadele pannes ning noormeest vaadates. Kui suvel olid nad olnud ühepikkused, oli poiss nüüd tüdrukust vähemalt 5 sentimeetrit pikemaks kasvanud.
„Juht peabki kindlakäeline olema,” teatas Mike tüdrukut mööda tuba ringi keerutades. Oleks Claire kandnud oma seelikut, oleks vaatepilt väga kena olnud.
„Hah,” oli kõik, mis Claire kosta oskas.
„Kolm, kaks üks ja koos nüüd läheme...” pomises Mike enne viimase refrääni algust ning noored hakkasid nagu ühest torust kõvasti laulma:
„Last Christmas I gave you my heart...” Lõpuks väsinuna voodile prantsatanud, pani Mike teleka käima ning pani ka raadio kinni. Titanic pidi algama viie minuti pärast. Noormees ohkas kogu hingest.
„Kas ma pean?” virises ta enda kõrval kerra tõmbunud Claire´i silmitsedes. Tüdruk lõi silmad üles ning naeratas õelalt.
„Kuidas siis muidu. Kõik tüdrukule tähtsad isikud peavad vaatama koos temaga vähemalt korra Titanicut!” teatas Claire trotslikult.
„Nii et ma olen sulle siis tähtis?” Pilkes, mis noormehe häält vallutas, oli tunda ka meelitatuse noote. Claire otsustas mitte vastata ning noormees tõmbas tal jälle mütsi peast, et tüdruku juukseid sasida.
„Tead, sa jääd mulle võlgu sellega,” ähvardas Mike veel viimast korda, imepärast pääsemist lootes. Õhtuga oli ju peale hakata paljut muudki, kui teleka ees vedeleda ja vaikides inimeste surma vaadata. Ja tüdrukute puhul ka... nuttes. Masendav.
„Tsst...” Claire haaras noormehel käest, et too kuhugi minna ei saaks ning jäi kiindunult telekat vaatama. Isegi avatiitrid võisid pisara silmanurka tuua... Mike´s tärkas hetkeks isegi õrn huvi ning ta seadis end diivanil mugavalt sisse, vasak käsi kindlamini tüdruku oma pigistamas.
„Magad?” päris poiss peale tundidena näinud poolt tundi alla, kerra tõmbunud tüdruku poole vaadates. Claire vaid mõmises midagi vastuseks ning Mike märkas nüüd, et ka käsi, mis tema oma enne niivõrd tugevasti pigistas, oli lõtvunud.
„Tahad magama minna?” päris ta vaikselt, mille peale Claire vaid trotslikult pead raputas ning taas vaikseks jäi.
„Tulen kohe tagasi...” lubas noormees vaikselt tõustes ning Claire´i toa poole tõtates.
Sealt suure tekiga naasnud, laotas ta selle Claire´i peale. Tüdruk vaid ühmas tänulikult ning kui noormees istus, nihutas end nii palju, et tema pea poisile sülle sai jääda. Teki kindlamini peale tõmmanud, pani ta silmad rahulikult kinni tundes, kuidas üks käsi ta seljale ning teine kaitsvalt pealaele asetati. Tundes noormeest kummardumas ning head ööd soovimas, ei üritanudki tüdruk enam unele vastu panna.