Palun. Raiskasin oma magusat uneaega
58. SügisChad oli kimbatuses.
Ma tundsin teda juba üsna hästi ja lugesin seda tema näost välja. Sama palju, kui ta oleks soovinud minu juurde jääda, soovis ta ka lahkuda. Ma teadsin, et kui ta ära läheks oleks see isegi hea, kuid ma lihtsalt poleks suutnud teda ära saata. Ma sain ta ju just tagasi...
Me peaks kaotatud aja tasa tegema...
"Oh, ma ei tea Summer," kehitas poiss õlgu ja vaatas aknatagusesse pimedusse.
"Mida sa ei tea?" pärisin nõudlikult ja otsisin tema ekslevat pilku.
"Me peaks olema ettevaatlikud," lausus Chad.
"Ja me olemegi. Siin pole meil mingit ohtu," vastasin ja läksin ukse juurde, et see igaks juhuks lukku keerata. Sellega valmis saanud heitsin ma pilgu Chadile ning nägin, et ta oli voodiäärele istunud.
Hingasin sügavalt sisse-välja ja pugesin voodisse. Tõmbasin teki omale ümber ja nihkusin Chadi poole: "Võta see seljast," laususin kätt pusa luku poole sirutades.
"Summer," püüdis poiss mu käe kinni ja hoidis seda tugevalt paigal. "Ma saan ise." Ta hääles oli selline toon, mis mu otsekohe tagasi tõmbuma pani.
Toetasin end seljaga vastu pehmeid patju ja jäin Chadi silmitsema.
Mul oli veider olla. Ma ei saanud päris täpselt aru, kas ma olin Chadi peale solvunud või olin lihtsalt haavunud, et ta ei...
Võib-olla oleks tõesti parem, kui ta oleks ära läinud.
Ristasin käed rinnale ja keerasin pead kergelt paremale, et kõike muud kui Chadi vaadata. Silmanurgast muidugi nägin, et Chad oli kummardunud ning paarisekundiliste vahedega kostusid kaks tuhmi põntsu. Oletasin, et ta võttis jalanõud jalast ning panin täppi. Poiss sättis end rätsepaasendis mu jalgade juurde istuma.
"Summer?"
Ma isegi ei mõelnud talle vastata.
"Summer?" ütles ta uueti mu nime ning tema hääl oli jälle nii hea ja mahe. Vaikisin edasi ning kuulsin siis Chadi vaikset naeruturtsatust: "Ega ometi sina ka..?"
"Mida?" pomisesin Chadist mööda vaadates ning hakkasin tekki omale kurgu alla tirima. Kuid kuna Chad ei kavatsenudki püsti tõusta jäigi see ainult üritamiseks. Panin padjad nii, et saaksin mugavalt magama jääda. Mind tõepoolest ei huvitanud, kas Chad jääb minu juurde või mitte. Vihaselt nohisedes kustutasin tule ja keerasin Chadile selja.
Kuulsin kuidas Chad ohkas ning voodi kääksumise peale avasin silmad ning vaatasin enda ette sinakasmusta hämarusse.
Natuke pead liigutades nägin kuidas Chad ukse juurde hiilis, surus lingi aeglaselt alla, et veenduda, et uks ikka tõesti kinni on. Seejärel pööras ta end ümber ja hõõrus käega kaela. Sulgesin silmad, kui ta liikuma hakkas, kuid avasin need peagi, kuuldes tugitoolile iseloomulikku krigisemist, mis tähendas, et Chad kavatses öö selles mööda saata.
Kuid siis sai minust mingi suurem, võimsam jõud jagu ning mu silmist hakkasid põskedele veerema külmad pisarad. Ma ei saanud aru, mis minuga toimus...
Ma ei tahtnud hakata nüüd nutma, kuid ma ei saanud selle vastu mitte midagi teha.
Lõpuks nuuksatasin ma piisavalt valju, et sellega Chadi tähelepanu pälvida. Ta oli hetkega minu juures, kükitas mu ette ja võttis mu käe oma soojade pihkude vahele.
"Summer, mis sul on?" küsis ta sosistades. Ta hääl oli väga murelik.
Poiss lasi mu käe lahti ning kui ma end vasaku käe abil natuke rohkem püsti lükkasin, kallistas mind tugevalt. Kuigi ma oleksin pidanud juba rahunema hakkama, hakkasin ma isegi rohkem nutma kui enne. Toetasin pea Chadi tugevale õlale ja surusin oma küüned enda meelest üsna tugevalt Chadi selga, kuid võib-olla tema ei tundnud seda läbi t-särgi.
Chad rääkis mulle midagi, kuid ma ei suutnud teda üldse kuulata. Vaid üksikud sõnad jäid mu kõrvu kajama.
Ja siis ta hakkas vabandama...
Mind üllatas, et ta arvas, et ma selle pärast nutan, et korvi sain. Ma ei tahtnud asju nii tõsiseks ajada, kuid ma tahtsin teda lihtsalt enda kõrvale. Tunda tema lähedust, kui ma pidin temast nii kaua eemal olema...
"Ei, mitte see..," sosistasin end kokku võttes.
"Miks sa siis nii endast väljas oled?" Chad silitas õrnalt mu selga, üritades mind rahustada.
"Ma kardan," laususin lõpuks taibates.
Ja tõepoolest... Kui olin seda Chadile öelnud taipasingi, et nii see oli. Ma kartsin Chadi kaotada. Kartsin mõelda tuleviku peale, mis ei pruugi sugugi nii ilus olla.
"Sa ei pea ju kartma," lausus Chad veenvalt.
Tõmbusin temast eemale: "Mu isa... Kõik teised... Sa ju tead, mis eelmisel korral juhtus... Ma ei taha, et see kõik korduks."
Chad naeratas: "Juhtub see, mis juhtuma peab... Summer, usu mind, Kõik läheb hästi."
"Sa ei saa seda garanteerida," pühkisin põskedelt käeseljaga pisaraid.
"Oh sind küll," ohkas Chad ja kallistas mind uuesti ning suudles mind laubale. "Ma ei teadnud, et sa selline pabistaja oled."
Mühatasin ja suutsin poisile naeratada: "Ning... eem... anna mulle mu agarus andeks..."
Chad vaatas mind kulme kergitades: "Misasi? Ah see... Ei, pole hullu."
Tundsin, kuidas mu nägu õhetas. Kui tuli oleks põlenud oleks Chad näinud mu punastamist ning siis oleks mu vabandamine veelgi piinlikumaks kujunenud. Hea, et ma sellega nüüd hakkama sain.
Patsutasin lootusrikkalt tekile enda kõrval ja Chad kehitas õlgu. Seejärel kuulsin tema vaikset naeru ja mõne aja pärast istus ta minu kõrval voodis, nii nagu ma soovisin. Toetasin pea tema õlale ja sulgesin silmad.
Mu peas tiirlesid mitmed küsimused, mida ma soovisin Chadilt küsida, kuid ma ei tahtnud hakata talle peale käima. Kui Chad mulle ise ei räägi vahepealsest ajast mitte midagi, siis polegi mul ehk vaja teada, mis toimus...
Aga ma ei saanud ka lihtsalt teadmatuses edasi elada.
"Kuid mis nüüd edasi saama hakkab?"
"Ei tea..," venitas Chad. "Ja ausalt öeldes ei hooli ma sellest üldse, mis juhtuda võib."
Tõstsin kiirelt pea ja vaatasin teda: "Ära ütle nii!"
"Miks ma peaksin muretsema tuleviku pärast, kui kõik on nagunii juba kirjas ja seda muuta ei saa?"
"Saab küll," laususin vihaselt. "Sa ei või nii negatiivselt mõelda. Siis lähebki kõik allamäge..."
Kuidas ta ometi aru ei saa, et kõik mis juhtub temaga mõjub ka mulle? Mõjutab mind ja minu elu?
"Shh-shh-shh," võttis Chad mu näo oma käte vahele.
"Mis shh-shh-shh? Sa ei tohi nii mõelda!" laususin tigedalt.
Chad raputas kergelt pead: "Nagu ma juba enne ütlesin- juhtub see, mis juhtuma peab. Me ei saa seda muuta."
"Aga mida sa teed, kui suvi lõpeb? Lähed edasi ja..?"
Jätad mind üksi, tahtsin temalt küsida, kuid ei suutnud. Sõnad ei tulnud suust välja.
"Lähen koju."
"Kus su kodu on?" pärisin kiirelt.
"Põhja pool..," lausus Chad köhatades ning tundus, nagu ei soovi ta oma kodust rohkem sõnakestki puistada. Halvad mälestused?
Kuid isegi kui see oleks nii, kas ta läheks sinna tagasi? Vaevalt küll... Mina küll ei läheks.
Ma teadsin, et kui külm sügis kätte jõuab, kaob Chad siit ära. Kas siis koju või edasi lõunasse. Tagasi tuleks ta alles kevade lõpuks ja selleks ajaks võivad asjaolud muutunud olla. Võib-olla oleme üksteist pika vahemaa tõttu unustanud? Üks meist on eluga edasi läinud?
Ma ei tahtnud, et Chad minust lahkuks...
Ma soovisin, et oleksin võimeline aega peatama, et olla Chadiga koos.
"Summer, ma tulen siia tagasi, ükskõik, kuhu ma ka ei läheks," lausus poiss ja lükkas mu näolt sinna langenud juuksesalgu ära.
Ta nihkus mulle lähemale ja suudles mind õrnalt. Panin käed ümber tema kaela ja tõmbasin teda rohkem enda kohale. Minus lõid lõkkele uued lootused, et ehk siiski...
Ja siis kõlas koputus.
Tõukasin Chadi hirmunult eemale ja jäin ust vaatama. Suutsin unustada, et keerasin selle lukku, kuid õnneks tuletas Chadi küsimus selle mulle meelde.
Pühkisin käega suud ja vaatasin Chadi, kes aeglaselt mu voodilt kadus.
Köhatasin hääle puhtaks. "Jah?" küsisin arglikult ning üritasin võimalikult unist häält teeselda.
"Hei, kullake, sa ei magagi veel?"
"Ee.. ei," vastasin kogeledes.
"Olgu... Vaata, et sa raadio kinni paned, enne kui sa magama jääd. Pole vaja, et see terve öö ilmasjata mängiks..."
Raadio? Mis raadio, ei saanud ma mitte mõhkugi aru. Vaatasin Chadi poole, kes istus põrandal ja naerul näoga mind vaatas. Ta näitas näpuga enda peale ning siis ma sain aru, et isa oli kuulnud jutumõminat ja pidas seda raadioks.
Tänu taevale.
"Miks sul uks lukus on, Summer?" küsis isa hetke pärast.
"Et mu und hommikul keegi häirima ei tuleks," taipasin vastata ning tundus, et isa mõistis mind. "Ah nii. Noh, head ööd siis kullake. Ma lähen ka magama. Ma juba teleka ees tukkusin üsna kaua. Kael täitsa kange..."
"Head ööd," vastasin kiirelt ja jäin kuulama, et veenduda, et isa mu ukse tagant kadunud on.
Lõpuks ohkasin kergendatult ning Chad tuli minu kõrvale tagasi. Sõnagi lausumata surus ta mu suule lühikese suudluse, pani käed mu õlgade ümber ja peale lühikest vestlust jäimegi nii magama...