8.
Mind toob teadvusele läppunud õhu hais. See tungib mulle ninna ja sunnib mind köhatama.
Avan silmad ning avastan, et olen hallide kiviseintega väikeses ruumis.
Minu keha katab määrdunud riideräbal. Viskan selle tülgastusega eemale.
Kus ma küll olen?
Tõusen püsti ja löön pea vastu lage ära. See toob endaga kaasa üsna valju tüpmsatuse.
Järsku kuulen kellegi rämedat häält: ''Plika ärkas vist üles.''
Uks tõugatakse lahti ning sisse astub kalamehevuntsidega Sergei. Tema taga seisev mees on oma kiilale pealaele asetanud luitundpunase nokamütsi.
''Mina olen Vasja,'' lehvitab ta.
Sergei virutab talle küünarnukiga ribidesse. ''Me ei tulnud siia tutvusi sobitama, Vassili.''
''Ole nüüd, Serjo¾a. Tüdruk peab ikka teadma, kellega on tegu. On ju nii?'' küsib ta minu poole pöördudes.
Pilgutan juhmilt silmi ja eiran tema küsimust. ''Kus ma olen?''
''Meie tagasihoidlikus kodukeses,'' irvitab Vasja.
''Mida ma siin teen?''
Just siis läheb uks uuesti lahti. Seal seisva mehe olekust on kohe aru saada, et ta on selle kamba ninamees.
''Me teeme sinust narkomuula,'' teatab ta.
Vaarun ehmunult paar sammu taha poole.
''Ei.Ei.Palun ei.''
''See on tasuv töö. Usu mind. Su emagi tegeles sellega,'' lausub ninamees sundimatult.
''Mida?!'' kiljatan.
Ninamees saab sellest hoogu juurde ning jätkab veel elavamalt. ''Ta töötas meie heaks. Aga siis jäi rasedaks ja ei saanud enam edasi töötada. Laps rikkus kõik ära. Sellepärast ta sind vihkabki.''
''Kuidas sina seda tead?'' pärin ¹okeeritult.
''Mina olen sinu bioloogiline isa,'' ütleb ninamees stoilise rahuga.
''MIDA?!'' röögatan.
''Just nii, tütreke,'' kõkutab ninamees, ''see äbarikust kunstnik on kõigest sinu kasuisa.''
Seda on liiga palju. Mu aju ähvaradab selle ootamatu inforahe all lõhkeda. Ma ei suuda seda kõike läbi töötada.
''Aga sinu narkootikumid ootavad alla neelamist,'' teatab ta nii, nagu poleks just öelnud, et on mu isa.
''Ma ei taha.''
''Siis me sunnime sind,'' lausub ta ja võtab püksitaskust välja revolvri.
''Hästi. Laske mind maha. Ma eelistaksin iga kell seda,'' sõnan ükskõikselt, kuid loodan salamisi, et juhtub ime.
''Ega me lollid ole,'' sähvab ninamees ja nookab peaga nokamütsi poole. ''Too ta sisse.''
Vasja kooserdab minema ning tuleb tagasi -oh jumal!- Urmasega. Tema silmad on suletud ja ta on ilmselt ikka veel kloroformi mõju all.
''Noh, kuidas jääb, tütreke?'' küsib ninamees ning surub püstoliava Urmase oimukohale.
''See on ebaaus,'' sisistan.
''Valik on sinu,'' kehitab ninamees õlgu. Tema sõrm liigub päästiku poole.
''Oodake!'' karjatan.
Selle peale plaksatavad Urmase silmad lahti. Tal kulub mõni hetk, et mõista, mis toimub.
''Ma teen seda. Ma teen seda. Aga te peate temal minna laskma,'' ütlen.
Sergei irvitab. ''See töötabki. Sa oled ikka selline geenius, Kaido,'' teatab ta ninamehele.
Vasja ulatab mulle kandiku valgete, kile sisse toppitud, tablettidega.
Võtan ühe näppude vahele.
''Ära tee seda, Marilin,'' palub Urmas äkki. Tema hääl on üllatavalt rahulik.
Kaido liigutab ähvardavalt revolvrit.
Panen kile narkoga keele peale.
Järsku lendab relv Kaido käest põrandale.
Näen ähmaselt Urmase rusikat, kui ta selle Vasja lõua poole teele saadab. Järgmisel hetkel ongi Vasja pikali maas.
Sergei üritab püstolini jõuda, kuid Urmas on kiirem. Ta virutab mehele jalaga vastu sääri.
Ka Sergei kukub maha. See kõik toimub kõigest paar kiiret sekundit.
Kaidol õnnestub peaaegu revolver kätte saada, aga Urmas jõuab ta enne pildituks lüüa.
Ma jälgin tema tegevust kangestunult, narkootikum endiselt keele peal.
Urmas hingeldab ja toetub seinale. Tema laup pärlendab higist.
Kolm kurja meest lamavad põrandal. Üks neist väidab, et on minu isa.
Kandik libiseb mu käest ja tekitab kukkudes valju kolina. Nii mina kui ka Urmas võpatame.
Sülitan kile tablettidega välja ning vajun põrandale. Mu rinnust kostuvad valjud nuuksed. Ilmselt olen pisarateks liiga suures paanikas.
Urmas on hetkega mu kõrval.
Ta põimib käed minu ümber ning tõmbab mu oma rinna najale. ''Rahu. Kõik on hästi. Kõik saab korda,'' lubab ta sosinal.
Toetan pea tema õlale ja sulen silmad.
Urmas kiigutab mind rahustavalt edasi tagasi.
Nuuksed vaibuvad. Tunnen, et suudan ennast uuesti valitseda.
Ja siis kostub püstoli klõpsatus.
Meie ees seisab Kaido, ninaalune verest punane, relv ähvardavalt meie poole sirutatud.
''Nonii, tuvikesed. Teie aeg on ümber.''
Surun end tugevalt Urmase vastu. Kaido sõrm liigub aeglaselt päästiku poole.
Kuid järsku see peatub. ''Pagan. Ma ei suuda seda teha. Sa oled liiga
tema moodi.''
Neelatan. ''Kas sa....kas sa armastasid teda?''
Kaido nuuksatab. ''Armastan siiani.'' Tema silmadesse ilmuvad pisarad. ''Ma mõtlen temale iga pagana päev. Sellepärast ma sinu röövisingi. Tahtsin talle ja tema lollile, käpardist mehele kätte maksta.''
Urmas sikutab mind õrnalt varrukast. ''Minu märguande peale jookse.''
Kaido kallutab pea kuklasse ning jõllitab lage. Tema pisarad segunevad verega.
''See teeb nii palju haiget,'' ütleb ta murdunud häälel.
''NÜÜD!'' röögatab Urmas.
Mu aju keeldub teda sinna jätmast, kuid jalad hakkavad omavoliliselt jooksma.
Enne, kui aru saan, tormangi juba mööda koridori, kuni jõuan trepini.
Kuulen karjatust ja seejärel paari püssipauku.
Mu jalad hakkavad taaskord ilma ajuga nõu pidamata tööle.
Astun värske õhu kätte ning toetun vaevaliselt trepi käsipuule. Kus on Urmas? Kas ta on elus?
Just siis, kui mõtlen tagasi tema juurde minna, kostuvad trepi peal kellegi sammud.