Erwin: Aitäh
7.
Ta istub minu kõrvale. Kas mu häbilimiit polegi veel ühe päeva kohta täis saanud?
Urmas ulatab mulle pabertaskurätiku. Võtan selle vastu ning pühin silmi.
''Oled sa kindel, et kõik on korras?'' küsib ta.
Nuuskan nina ja raputan pead. ''Mul on kuradi piinliik,'' lausun väriseval häälel.
Miks ma juba ära ei lähe? Miks ma lasen tal vaadata, kuidas ennast nende tobedate pisaratega häbistan?
''Ma arvan, et keegi ei märganud seda eriti. Joogas keskendutakse rohkem iseendale ja ei pöörata teistele tähelepanu,'' seletab ta leebelt.
Tupsutan salvrätikuga uuesti silmi. ''Arvad?''
''Ma olen kindel.''
Istume mõnda aega vaikides ning kuulame üksteise hingetõmbeid.
''Ma olin sind nähes väga üllatunud,'' tunnistab Urmas viimaks.
''Eesti on tõepoolest väga väike,'' ütlen, ütitades jätta muljet, nagu oleksime juhuslikult kohtunud.
Tema huulile ilmub kaval muie. ''Tundub nii.''
Kägardan taskurätiku kokku ja tõusen püsti. ''Ma nüüd lähen.''
Hakkan astuma. Urmas sörgib mulle järele. ''Oota, Marilin.''
Pööran ümber, liblikad kõhus lendlemas.
''Tahad, ma viin su koju?'' pakub ta.
''Ma pean kahjuks keelduma. Mu vanemad võivad näha, kui võõrast autost välja astun. Ma ei taha tuppa astudes esimese asjana küsimusterahe alla sattuda,'' sõnan, kuigi tahaksin väga minna.
''Arusaadav,'' ütleb ta ja lisab siis: ''Homme näeme.''
''Kindlasti.''
Tunnen ennast nüüd palju paremini. Häbipunetus on mu põskedelt kadunud. Jäänud on ainult ebameeldiv mälestus.
''Hei, tüdruk!'' hõikab keegi.
Tardun ja pööran pea hääleallika poole. Minust mõne sammu kaugusel seisab turske, kiilakas mees, kes toetub valge Mo¹kvitsi kapotile.
Tema kõrval irvitavad kaks sama paksu ja sama rõvedat meest. Ühel neist on pulstunud kalamehevuntsid.
Ignoreerin neid ning jätkan teed.
Järsku kuulen, et nad tulevad mulle järele.
''Mida te tahate?'' küsin nõrgalt.
''Tule meiega,'' nurrub üks ja naeratab mulle oma pooleldi hambutut naeratust. Ta on nii rõve, et paljas mõte temaga kaasa minemisest ajab mind öökima.
''Ma ei taha,'' surun läbi hammaste.
''Siis võtame sind vägisi,'' ähvardab kalamehevuntsidega mees.
Miks ma pidin nii loll olema ja ei lasknud Urmasel end koju viia?
Nüüd on liiga hilja kahetseda.
''Appi!'' karjatan, kuid mu hääl on kusagile kadunud.
''Aidake!'' üritan uuesti ja hakkan jooksma.
Kuulen kolme mehe samme selja taga liiga selgelt.
Lisan kiirust.
Ma pole kunagi eriline jooksja olnud. Mu vastupidavus on absoluutne null. Praegu saan ilmselt jõudu hirmuga kaasnevast adrenaliinist.
''On siin keegi? Aidake,'' mu sõnad sumbuvad hingeldusse.
Minu kopsud ähvardavad lõhkeda ja jalad on valmis iga hetk nõrkema.
Mehed jõuavad mulle järjest lähemale.
Mind püsti hoidnud hirm muutub õuduseks ja ma kukun maha.
''Appi,'' sosistan asfaldisse.
''Nonii, pisike. Oled meil peos,'' lausub üks mees võidukalt, võtab mu piha ümbert kinni ja tõmbab mu püsti.
Avan suu ning karjun. Lõpuks läheb see läbi. Mu hääl on nii kile ja läbilõikav, et ehmatan seda kuuldes isegi.
Mind kinni hoidnud mees surub käe mu suule. Tal on mustad küünealused.
''Sergei, anna talle kloroformi,'' käsutab ta.
Kalamehevuntsidega mees valab räbaldunud marliriidele midagi väikesest pudelist.
Üritan ennast vabaks rabeleda, aga see katse on juba alguses hukule määratud.
Sergei paneb lapi mu nina alla. Hoian natuke aega hinge kinni, kuid lõpuks sunnib hapnikupuudus mind seda ninna tõmbama.
Mu silmad pilguvad ja ma vajun kokku.