MEIE JUTUD

Järjejuttudele pühendatud foorum

PortalPealehtOtsiLatest imagesRegistreeriLogi sisse

Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]

Go down 
+10
Viinamari
Triinut6
Cilen
Liisu
Natu
Keku
*Nastik.
nasicc
Naughty
Mezilane
14 posters
Mine lehele : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorTeade
Natu
Totaalne lumememm, noh!^.^
Natu

Female Postituste arv : 270

Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Empty
PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:23

Antonius??? Whos dad???
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

Female Postituste arv : 1381

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:26

Eieieiei, sa oled mu nimede andja, kuigi mina olen tavaliselt see, kes nimesid paneb. Jasper Goldwelli mäletad? Ah ühe shampooni nimi oli Goldwell sealt see tuligi.
Tagasi üles Go down
http://www.wattpad.com/user/MezilaneM
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:26

Natu: Sa oled nüüd Luna Loovgood Very Happy xDDD
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:27

Luna on äge dude, siuke veits imelik. Täpselt nagu mina Very Happy
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:28

Kuule Antonius näitab välja, et ta on rikkast perest pärit. Tegelt teen ma ta mega vaeseks xD

Irvan siin pool tundi järjest. Tegelt Triinu piinab mind, et millal uus osa tuleb jne.
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:29

Natali omg Very Happy ma olen ss tavaline ja Harry abikaasa. Huvitav, kes Harry on Very Happy ? Very Happy
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:31

Harry... hmm...hmm... äkki... kellega sind paari panna... Kristofer???- ta ju joodik- nad sobiksid pigem Horsega Very Happy hmm... äkki siis ma võiksin sulle Algo anda Very Happy tegelt... ei anna Very Happy.
Aga äkki siis Riku?
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:33

Mine pekki Very Happy Ma olen nüüd McGonegal (ja ma oskan seda kirjutada ka)
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:35

Maggie Smith Very Happy tal uus film ka ju Very Happy või osa selles Very Happy Ma emmega seda kinno vaatama millalgi.
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:36

Maggie Smith? Kes ta on?
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:37

Maggie Smith mängis hp McGonegalli (endiselt oskan kirjutada :)
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:38

tegelt ma lähen nüüd juttu kribama, sest õppimisest ei tulnud nigunii, midagi välja Very Happy
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:39

aa, okei... aga mine jh, ma siis ka lähen oma jutu kirjutama Very Happy juba varsti saan valmis Very Happy ma loodan
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 18:57

See peatükk on pühendatud siis kõikidele lugejatele. Tahtsin teile öelda ka seda, et kuna peatükk tuleb nii pikk siis saate selle kahes osas ja oma õppimise asemel(sinnani ma ei jõudnudki) kirjutasin ma 3. peatüki esimese osa. Luban, et jätk tuleb kindlalt homme õhtul või isegi täna öösel, sest inspiratsioon on tabanud mind see nädal ja ma kavatsen selle viimseni tilgani ära kasutada.
Kõikidele päikeselist kevadet!

3.PEATÜKK
Tallinn & Elisabeth.

Olime isaga käinud korda möödas vaatamas igapäev, kuidas Ragnaril on. Ta oli teistsugune ja esimest korda pidin ära ehmatama. Ragnar oli nii kahvatu ja ta silmade all olid suured lillad laigud. Ometigi ta naeratas mulle läbi valude. Iga korraga veendusin ma Ragnari paranemises, aga üks asi tegi mulle muret. Kas Ragnar jätkab samas vaimus joomist või jätab ta selle maha.

Hirm jälitas mind iga kord kui ma bussijaama poole läksin. Kas mina saan ka kuuli? Isa oli öelnud, et läheksin eluga edasi, aga ma ei suutnud. Iga võõras, kes vastu jalutas tundus olevalt see salapärane ostja.

Teine, mis muret tegi oli kolimine. Lisaks sellele, et meie korter oli suur tundus mulle, et majas on iga teinegi asi vajalik kaasa võtta, isegi need, mis minu meelest olid täiesti ebavajalikud nagu vana puukorv, kus hoidsime küttepuid, mis sellest, et korteris polnud kaminat.

Isa vaatas mind põrnitsedes kui ma selle autosse panin. Osa asju läks varem ära nagu üleliigsed voodilinad, hunnik taldrikuid ja tasse, raamatud ja muidugi ema riided. Ma lihtsalt ei suutnud neid ära visata.

Pakkides ja asju ümber sättides tundus mulle, kuidas aega jääb puudu. See äkiline teade tähendas ka sõprade maha jätmist ja uut kooli. Ma polnud valmis ja ma teadsin seda. Viimase päeva õhtul kui osa mööblit oli kolimisautoga ära viidud seisin ma Ragnari toas ja vaatasin seda. Ma olin kaasa pakkinud iga viimasegi asjakese tema toast. Ise ta vaatab hiljem, mida ta ära viskab ja mida mitte.

Sama päeva õhtul sai ka Ragnar koju. Lõpuks. Ta vaatas kodu puuriva pilguga. Kuul makku tähendas ka karke natukeseks ajaks. Peale iga viimase kui toa vaatamist küsis ta: „Te tõsiselt jätate selle antiikse kella siia?“

Kuna mina elutoaga ei tegelenud oletasin ma, et see oli isa kätetöö. Mudisin närviliselt sõrmi. Ma oleksin tahtnud seda kaasa võtta.

„Noh jah,“ vastas isa umbes minutikese pärast vastuseks.

„See tähendas emale palju. See peaks kaasa tulema,“ sõnas vend jäiselt.

„Emale tähendasid paljud antiiksed asjad palju. Kolimisauto peale sai enamiku sellest, las see kell jääda siia. Lase emal minna,“ lausus isa tuhmilt.

Kadusin kiirelt köögist. Kõndisin trepist üles, et minna oma tuppa ja teha üks suits aga selle rikkus mu armas suur vend, kes koheselt mulle järgnes.
„Kas sa tahaksid seda kella kaasa?“ küsis ta.

„Kas sa sellepärast kõndisidki siia üles, et küsida minu käest kella kohta,“ naersin ma kuigi teadsin, et see tegi Ragnari närvilisemaks, „jah tahan, aga ma arvan, et see peaks ikkagi siia jääma, meil on kellasid niigi palju.“

„Aga see tähendas...,“ alustas Ragnar raevudes.

„Ema on läinud. Ta ei tule tagasi ja ma üritan edasi liikuda, aga see ei tule mul hästi välja, sest ma pole ideaalne inimene, kes suudab kõigega toime tulla. Ma olen kuid nutnud Ragnar. Ma olen oma piinad ära kannatanud,“ laususin vaikselt.

„Sa ei tea, mida sa räägid. Ema on tähtis ja sina oled raudselt liiga palju unerohtu võtnud, et ajad sellist paska välja,“ lausus Ragnar.

„See on tõde! Sina ei oska eluga midagi teha. Sa ei tea kui palju ma kannatasin. Nii ema kui sinu pärast. Kardan, et sa ei tea, mis tähendab valugi, sest sa oled ju täiesti purjus nii ööl kui päeval. Sa oled... ma ei teagi, kes või, mis sa oled,“ laususin raevudes. Ma kahetsesin seda kohe kui olin sõnad välja öelnud. See polnud ju ometi minu süü, et Ragnar ei oska oma valu välja öelda. Jah see on valus, aga elu läheb edasi! Ma ei saa ju igavesti jääda oma ema leinama, sest ka mina tahan oma elu elada!

„Anna andeks, aga see kell jäägu siia. Mina ei kavatse kuulata ega vaadata, kuidas sina enda elu põhja lased. Mina üritan edasi minna,“ pomisesin ma.

Ragnar lihtsalt seisis seal. Seisis ja korrutas muudkui „kõik on minu vastu“ ja lahkus minu toast mulle pilkugi heitmast. Ta lõi ukse pauguga kinni ja see andis mulle hea võimaluse oma raev voodi poole suunata. Lõin kaks korda järjes voodit ja kahetsesin seda. Ma kahetsesin, et siia ilma sündisin. Miks kõik probleemid on minu suunas? Kas ma üldse olen, millegagi heaga hakkama saanud? EI! Ma olen hädapätakas.

Viha maailma vastu aina suurenes ja suurenes. Enne kui ma seda talitseda ei suuda otsustasin keerata magama. Homme tuleb raske päev.

*

Ärkasin hommikul oma koleda unenäo peale. Mis ajast vulkaanid Eestis on? Naeratasin, sest see oli esimene öö, kus ma ema unes ei näinud. Sirutasin käe oma hommikumantli järele, aga seda ei olnud.

„Pagan,“ pomisesin ma, „kolimine.“

Selle asemel, et kaua veel kolimist ära kiruda tõmbasin selga valge tavalise T-särgi ja puuvillased püksid.

Naeratasin jälle. Eile õhtul läksin torisedes magama, aga hommikul ärkasin nagu särav päike. Sõna päikese juures naeratasin endamisi veelgi laiemini. Ema oli mind ikka kutsunud „oma väikeseks päikeseks“ ja see oli esimene kord peale ema surma, kus ma tundsin end enam vähem minana.

Kõmpisin trepist alla köögi poole, kus seisid isa ja Ragnar, mõlemad üritasid seda sama kella seina küljest ära kookida.

„Mis te teete?“ karjatasin tervituse asemel.

Isa ehmatas nii, et oleks peaaegu Ragnarile ribidesse äsanud.

„Aga sina ja Ragnar ütlesite, et tahate seda kella nii väga kaasa,“ ütles hämmeldunud isa.
Vaatasin Ragnarile otsa. Ta irvitas mulle vastu.

„Täitsa perses. Isa ära võta seda maha sealt. Ragnar valetab. Meil oli tüli ju eile. Ma ei taha seda kaasa. See kõik meenutab siin ema!“ sõnasin rahulikult.

„Isa palun, näed võta see kell ikkagi maha, Elisabeth sonib,“ anus Ragnar, aga isa muudkui puuris kella tagasi seina külge.

„Tead poiss, mul on sinus siia maani,“ lausus isa ja tõmbas käega mööda kaela, „ kelleks sa ennast pead? Valetaja ja joodik! Jumal küll, mis sinust saanud on?“

Ragnar läks mossitades külmiku juurde ja võttis sealt välja riivitud juustu ja avas selle paki.
„Jäägid,“ pomises isa kui ma vaatasin Ragnari jultumust süüa terve pakk riivitud juustu niisama ära.

„Ahsoo,“ pomisesin vastu.

„Me peame varsti minema hakkama. Omanik jõudis siia. Valmista endale midagi tee peale kaasa,“ lausus isa, kes oli kella puurimise lõpetanud ja vaatas nüüd aknast välja.
Noogutasin vastuseks ja hakkasin kiirelt võileiba meisterdama.

Isa läks esikusse ja lasi uue maja omaniku sisse.

„Tere tulemast Käravere tallu,“ kostis isa hääl esikust.

„Kui soe vastuvõtt, Hannes,“ lausus hele hääl, mis tundus väga tuttav vastu.

Mu süda vajus saapasäärde on see Gerli ema? Ei, ei, ei, ei. Ma keeldusin seda katekooriliselt uskumast muidugi oli see enne kui ta kööki astus.

„Tere Elisabeth,“ lausus naine kööki astudes.

„Tere,“ vastasin ma.

„Liia, ma saadan paberid ümbrikuga. Me peame nüüd minema hakkama,“ ütles isa.

„Muidugi Hannes. Ma saan aru,“ lausus Liia.

Mätsisin võileiva köögipaberisse ja kõndisin siis esikusse ja toppisin võileiva oma seljakotti, mis oli juba täis minu teisi asju.

„Lähme lapsed,“ hõikas isa üle maja!

Ragnar kõmpis elutoast välja esikusse ja sealt omakorda uksest välja. Liia jäi maja imetlema.

Kõndisin esikust välja ja heitsin viimase pilgu maja poole. Vaatasin seda ilusat punast maja viivuks teades, et ei tule siia kunagi tagasi.

Hingasin rahulikult ja istusin autosse. Vaatasin, kuidas isa tuleb majast välja käes viimane kohver. Nüüd on see läbi, üks etapp minu elust siin on läbi. Ma asun usinalt järgmise kallale.
Isa pani kohvri audi pagastikusse ja istus siis rooli taha. Auto sööstis kohalt ja Tallinn tuli iga sekundiga lähemale.
_________
KRIITIKAT JA
TAGASISIDET
PALUKS Very Happy
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 19:27

Sa kirjutas hästi, mulle meeldib ja ootan uut ja kohe hakkan msnis sind pinnima, sest tean, et see on sul valmis Twisted Evil Very Happy paar kirjaviga jäi silma, aga need ei häirinud mind eriti Very Happy
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 19:59

omg jäi we? mul ei näidanud. tegelikult ei ole valmis. alustasin alles
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 19:59

Natu sa kirjutas Very Happy mulle jäi ka silma Very Happy
Tagasi üles Go down
Liisu
Tasane

Female Postituste arv : 1

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:05

Mille pärast ema suri???
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:08

Sry- Kirjutas-kirjutad Very Happy. Hmm... jh, mul ka tekkis küsimus miks ema suri Very Happy kas ma jätsin mingi osa tekstist vahele Very Happy tõenäoliselt oli see mingi vähk onju Very Happy ???
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:10

ema suri rinnavähki ja mu kass mängib laua all minu patsikummiga (ta on aina kahtlasem)
Tagasi üles Go down
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:17

Ma olen ikka veel Luna Lovegood ja sina oled juba Charly Chaplin (sry kui kirjutatud valesti Very Happy )
Tagasi üles Go down
Mezilane
Pipar
Mezilane

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:19

hahahaha, ARE JU ©URE? Very Happy MINA MITTE Very Happy

Tagasi üles Go down
*Nastik.
Kärameister
*Nastik.

Female Postituste arv : 1048

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:28

See on tegelt McGonagall Very Happy
Tegevustik areneb kiiresti ja ei jäta suuremat jälge (ma pean silmas seda, et Ragnarist ei olnud eriti kahju, kui ta kuuli sai jms), aga sõnavara sul on piisavalt, et saaksid pikema pingutuse korral täitsa huvitava teksti kokku Wink

Ja tahan uut Very Happy
Tagasi üles Go down
http://www.nnastik.blogspot.com
Natu
Natu

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:32

Jh just, Ragnar lasti liiga vara maha, et nutta tema pärast Very Happy
Tagasi üles Go down
Cilen
Magus maius
Cilen

Female Postituste arv : 2007

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime30/3/2012, 20:36

Kuidagi väga sarnane minu jutu pealkirjaga. Very Happy

Aga jutt iseenesest on hea. Very Happy

Uut!
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]   Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD] - Page 3 Icon_minitime

Tagasi üles Go down

Selle Suve Saladus [15/15 LÕPETATUD]
Tagasi üles 
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 9Mine lehele : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Saladus
» Saladus kummalises majas [3/...]